Гарбузові мафіни – 5 простих і смачних рецептів

Будь-яка їжа повинна бути не тільки смачною, але й корисною – це кредо сучасної людини. Але без смачного харчування обійтися складно навіть того, хто суворо дотримується принципів ПП. Втім, обходитися не потрібно. Відомий перелік дієтичних десертів, і гарбузове мафіни можна назвати найпопулярнішими серед випічки. Апетитно, яскраво – це гарбузове кекси, які готують за різними рецептами.

Класичний рецепт гарбузового мафінів в духовці

Це найпоширеніший вид кексів, простий у приготуванні, з насиченим, оригінальним смаком. Спеції надають випічці особливий аромат і тепло – те, що потрібно для осені.

Щоб приготувати гарбузовий десерт, потрібні такі продукти:

  • 300 грамів просіяного борошна;
  • 2 чайні ложки розпушувача;
  • 400 грамів стиглої гарбуза;
  • 250 грамів цукрового піску;
  • 3-4 курячі яйця;
  • 170-180 мл соняшникової олії;
  • половину чайної ложки солі;
  • 1 чайну ложку кориці;
  • пару чайних ложок цукрової пудри.

Готувати ароматний десерт з гарбуза просто, на це не знадобиться багато часу. Впорається навіть новачок в кулінарії.

Кроки такі:

  • Гарбуз почистити і нарізати, перемолоти в блендері.
  • В отримане пюре вбити яйця, покласти сіль і цукор.
  • Потім поступово ввести борошно, корицю, розпушувач, влити олію.
  • Готове тісто викладають у форми, заповнюючи їх трохи більше ніж наполовину.
  • Випікають при 180 градусах 20 хвилин.

З додаванням сиру

Сирно-гарбузове мафіни стануть ідеальним сніданком або полуденком, дуже смачним і корисним. Поєднання сиру і гарбуза подобається багатьом, особливо гарні кекси для дітей. Сир потрібно брати звичайний, не солодкий, середньої жирності, його знадобиться 400 р.

Ще потрібні такі продукти:

  • яйце 2 шт.;
  • 200 г стиглої гарбуза;
  • 100 г манки;
  • по чайній ложці подрібненого мускату і кориці;
  • 50 г цукру;
  • щіпка солі;
  • трохи цукрової пудри для присипки.
Дивіться також:  Мафіни — класичний рецепт і 15 варіантів приготування

Готувати десерт трохи довше, ніж за класичним рецептом, але немає нічого складного:

  • Гарбуз потрібно порізати і припустити в каструлі, для розм’якшення.
  • Варені шматочки розім’яти виделкою, перетворивши в пюре.
  • Сир теж розім’яти в окремій ємності, потім вбити в нього яйця.
  • В отриману масу додати цукор з сіллю.
  • Обидві маси, сирну і овочеву, з’єднати, перемішати, додати манну крупу.
  • Готовим тістом заповнити форми (не повністю).
  • Випікати при 180 градусах близько 30 хвилин.

Проста випічка на кефірі

Пісні мафіни стануть гарним доповненням до щоденного меню, порадують і дітей, і дорослих.

Готуються вони з доступних всім продуктів, це:

  • 300 г гарбуза;
  • нежирного кефіру 115 г;
  • просіяного борошна 1 сорту 330 г;
  • 3-4 курячі яйця;
  • 100-120 мл рослинного масла;
  • солі, меленої гвоздики – по чверті чайної ложки;
  • 2 чайні ложки розпушувача;
  • соди, перемеленого імбиру, мускату – по половині чайної ложки;
  • подрібненої кориці 1 ложечки;
  • цукрового піску 250 р.

Окремо потрібно відміряти 0,6 кг цукру і стільки ж води для сиропу. Також взяти ваніль, корицю, фруктовий сироп або ром – за смаком.

Як готувати:

  • Гарбуз припустити в каструльці, потім подрібнити.
  • Змішати кефір із содою.
  • Влити кефір в пюре, туди ж додати масло, сіль і цукор.
  • Безперервно помішуючи масу, вбити в неї яйця.
  • Ввести муку, спеції, розпушувач.
  • Тістом заповнити форми.
  • Випікати 20 хвилин при стандартній температурі.
  • Поки кекси на кефірі випікаються, нагрівають у каструлі воду і цукор, довівши до кипіння, варять приблизно 5 хвилин.
  • Додають ароматизатор (спеції або фруктовий сироп, або ром).
  • Поливають Сиропом готову випічку.

Гарбузове мафіни від Юлії Висоцької

Рецепти від Юлії Висоцької завжди користуються успіхом. Серед різноманітної випічки можна знайти і рецепти з гарбузом.

Дивіться також:  Апельсинові мафіни – 7 смачних рецептів приготування

Для його використовується більш довгий список продуктів, але всі вони доступні:

  • 400-450 грамів гарбуза;
  • 3-4 яйця;
  • 250 грамів цукрового піску;
  • 300 грамів просіяного борошна;
  • очищений, подрібнений горіх (волоський, але можна взяти інший) 150 г;
  • пучку солі;
  • розпушувача і сметани з 2 чайних ложки;
  • оливкова або інше масло 170 мл;
  • лимон – близько третини;
  • по 1 чайній ложці лимонного соку, кориці;
  • 2 столові ложки сметани;
  • цукрова пудра для крему за смаком.

Готують кекси в два етапи.

На першому роблять самі мафіни:

  • Овоч очищають, ріжуть, подрібнюють блендером в пюре.
  • У масу вбивають яйця, засипають цукор і сіль.
  • Вводять розпушувач і борошно, горіхи, корицю, масло.
  • Замішують тісто.
  • Форми змазують олією, кожну на 3/4 заповнюють тістом.
  • Печуть 20 хвилин при 180°С.
  • Випічку охолоджують 10 хвилин і поливають кремом.

А поки готується випічка, роблять крем:

  • Лимон натирають або подрібнюють у блендері.
  • Додають лимонний сік, сметану і цукрову пудру.
  • Все перемішують.
  • Готовим кремом поливають кекси.

Цей варіант схожий з мафінами від Джеймі Олівера, але американський кухар для крему бере цедру клементина (підійде і апельсин).

Мафіни з гарбуза в мікрохвильовці

Випічка за 5 хвилин – це подобається багатьом, і кекси в мікрохвильовці сьогодні досить популярні, в тому числі і з гарбузом.

Щоб приготувати швидкий, але смачний десерт, потрібно взяти:

  • 250 грамів очищеного гарбуза;
  • цукру і борошна – по половині склянки;
  • 50 грамів вершкового масла;
  • чайну ложку розпушувача;
  • 1 яйце;
  • кориці 0,5 ч. л.;
  • добру жменю подрібнених горіхів або сухофруктів;
  • сіль за смаком.

Як приготувати:

  • Гарбуз ріжеться шматочками і відварюється.
  • Варений овоч перемелюють в пюре.
  • Вбивають яйце, додають масло, цукор, перемішують.
  • В окремій ємності змішують розпушувач, сіль, борошно і корицю.
  • Суміш висипати в пюре, замісити тісто.
  • Додати горіхи або родзинки.
  • Тісто розливається в силіконові формочки.
  • Випікати потрібно 5 хвилин (при потужності мікрохвильовки 900 Вт).
  • Готові маффіни остуджують у формі і тільки потім викладають на блюдо.
Дивіться також:  Бананові мафіни – 10 рецептів приготування

З цього осіннього овоча дуже просто приготувати смачний десерт, який порадує сім’ю. Варіантів багато, вибирайте той, що доведеться за смаком – всі вони апетитні та корисні.