Гарбузові мафіни – 5 простих і смачних рецептів

Будь-яка їжа повинна бути не тільки смачною, але й корисною – це кредо сучасної людини. Але без смачного харчування обійтися складно навіть того, хто суворо дотримується принципів ПП. Втім, обходитися не потрібно. Відомий перелік дієтичних десертів, і гарбузове мафіни можна назвати найпопулярнішими серед випічки. Апетитно, яскраво – це гарбузове кекси, які готують за різними рецептами.

Класичний рецепт гарбузового мафінів в духовці

Це найпоширеніший вид кексів, простий у приготуванні, з насиченим, оригінальним смаком. Спеції надають випічці особливий аромат і тепло – те, що потрібно для осені.

Щоб приготувати гарбузовий десерт, потрібні такі продукти:

  • 300 грамів просіяного борошна;
  • 2 чайні ложки розпушувача;
  • 400 грамів стиглої гарбуза;
  • 250 грамів цукрового піску;
  • 3-4 курячі яйця;
  • 170-180 мл соняшникової олії;
  • половину чайної ложки солі;
  • 1 чайну ложку кориці;
  • пару чайних ложок цукрової пудри.

Готувати ароматний десерт з гарбуза просто, на це не знадобиться багато часу. Впорається навіть новачок в кулінарії.

Кроки такі:

  • Гарбуз почистити і нарізати, перемолоти в блендері.
  • В отримане пюре вбити яйця, покласти сіль і цукор.
  • Потім поступово ввести борошно, корицю, розпушувач, влити олію.
  • Готове тісто викладають у форми, заповнюючи їх трохи більше ніж наполовину.
  • Випікають при 180 градусах 20 хвилин.