Гарбуз смажена на сковороді. Рецепт з фото.

Страви з гарбуза дуже корисні для нашого травлення. Також гарбуз очищає печінку і судини і благотворно впливає на серцево-судинну систему людини. Це, звичайно ж, знає кожен. Але не всі знають, що гарбуз ще можна готувати швидко і різноманітно. Сама б ніколи не подумала, що можна приготувати стільки багато страв з простої гарбуза. З неї варять супи, готують закуски, роблять корисні каші. Також гарбуз використовують для приготування салатів. Її навіть можна маринувати і робити заготовки на зиму.

 

Приготувати гарбуз можна і як основне блюдо для обіду або вечері, так і як десерт, який напевно сподобається всім, особливо дітям. І, звичайно ж, незамінний продукт для вегетаріанців, яким досить складно зробити свій стіл різноманітним.

 
Розглянемо, як приготувати гарбуз на сковороді. Цей спосіб приготування самий швидкий і легкий. Час приготування займає всього лише 30 хвилин.

Інгредієнти

На дві порції нам будуть потрібні:

  • Знадобиться приблизно 0,5 кг гарбуза
  • 2 яйця для кляру
  • Панірувальні сухарі або 3 столові ложки пшеничного борошна (можна використовувати, що вам більше подобається)
  • Рослинна олія для смаження
  • Сіль, перець – справа смаку

Як приготувати – посмажити гарбуз на сковороді

Для цієї страви потрібно вибрати не солодкий вид гарбуза. Гарбуз очищаємо, прибираємо насіння, миємо й ріжемо на часточки шириною приблизно 3-5 міліметра, солимо з двох сторін.
Далі готуємо кляр.
Збиваємо яйця, додаємо в них дрібку солі, трохи перцю, перемішуємо. Наші шматочки вмочаємо спочатку в яйцях, потім занурюємо з обох сторін у сухарики. Замість яєчного кляру і панірувальних сухарів, можна просто опустити кожен шматочок гарбуза в борошно. Пробуйте, вибирайте, як вам більше сподобається.
На сковорідку наливаємо олію, приблизно 0,5 см, доводимо до кипіння. Кладемо на сковороду гарбуз і смажимо приблизно хвилини 4-5 на кожній стороні. Після смаження викладаємо шматочки на паперовий рушник. Це допоможе нам позбутися від надлишків олії.
Викладаємо готові шматочки на блюдо, посипаємо зеленню, додаємо часник і сметанку. Ось так легко і просто приготувати смачно гарбуз на сковорідці. Виходить відмінна закуска, яка порадує всіх своїм смаком.
Цей рецепт хороший не тільки тим, що на його приготування не треба багато часу і зусиль. Але і тим, що на його основі, практично не змінюючи його можна приготувати і гарбуз на сковорідці солодку.

Дивіться також:  Рецепт торта «Пташине молоко» в мультиварці

 

Гарбуз на сковорідці солодка

Для приготування нам знадобиться гарбуз вже солодких сортів. Ріжемо, так само, як і в першому варіанті рецепта, приблизно по 4 міліметра кожен. У кляр замість солі і перцю кладемо цукор або мед. Тільки солодку гарбуз краще обсмажувати на вершковому маслі. 100 грам масла буде достатньо для приготування 0,5 кг гарбуза.
Також обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки, промокаємо паперовим рушником. Викладаємо на блюдо і ще теплу гарбуз поливаємо медом і посипаємо корицею.
Замість меду можна подати з будь-яким варенням, джемом або сиропом. Мої діти дуже люблять таку солодку гарбуз з карамельним сиропом. Виходить дуже корисна солодкість. А якщо приготувати таку гарбуз тільки з медом, цей рецепт чудово підійде людям страждаючим діабетом.

 
Дієтологи рекомендують гарбуз людям, які бажають скинути зайву вагу. Є навіть гарбузове дієти. Різноманітність страв з гарбуза не може не порадувати. Особливо зараз, коли все більше людей відмовляються від вживання м’яса, а знайти рецепти для вегетаріанців не так просто. Проявіть свою фантазію, додавайте те, що любите ви і повірте, ви не розчаруєтеся в цих стравах. Радуйте новинкою себе і своїх близьких.