Гарбуз з м’ясом – 7 рецептів приготування

Казкові перетворення з цим дивовижним витвором трапляються не тільки з волі доброї чарівниці, звернула його у вишукану карету для Попелюшки. Не менш дивним способом можна перетворити яскраво-жовту красуню в таке чудове кулінарне блюдо, як гарбуз з м’ясом. Вашому захопленню не буде меж!

Гарбуз, фарширований м’ясом, запечений в духовці

Це апетитне і чудово оформлене блюдо здатне вразити тонкий смак найвибагливішого гурмана. При цьому процес приготування підкориться навіть молодої майстрині.

Склад інгредієнтів:

  • масло пісне;
  • невелика без пошкоджень гарбуз;
  • цибуля ріпчаста — 2 головки;
  • м’ясо (вид продукту вибираємо за уподобанням) — 800 г;
  • сметана домашня — 250 г;
  • спеції, прянощі.

Для кращого виконання рецепта знадобиться не дуже велика, вагою до 2 кг, гарбуз зі стійким підставою, що не дозволяє плоду розгойдуватися на столі, на зразок іграшкового «ваньки-встаньки».

Спосіб приготування:

  • Ретельно промиваємо м’якоть, просушуємо паперовими рушниками, нарізаємо досить маленькими кубиками до 0,5 см.
  • Нагріваємо в сковороді ароматне масло, обсмажуємо м’ясний продукт, постійно перемішуючи шматочки, щоб кожен з них отримав свою порцію апетитною рум’яності.
  • Кришимо звільнений від лушпиння, дрібно нарубану цибулю. Приєднуємо до м’яса, продовжуємо нагрівання до м’якості овочів.
  • Заливаємо складу домашньою сметаною, приправляємо страву сіллю і перцем, добре розмішуємо. Прекрасним доповненням до створеного смаком і ароматом страви стануть улюблені спеції та запашні трави. Через кілька хвилин закінчуємо приготування, даємо страви час для охолодження.
  • Тепер обробляємо гарбуз. Добре промиваємо її, акуратно відокремлюємо верхівку, виймаємо насіння.
  • Заповнюємо нашу імпровізовану «каструлю» ще теплою м’ясною начинкою, повертаємо зрізану кришку на місце. Ставимо фарширований плід на деко, застелене фольгою і відправляємо на 1,5 години в піч, нагріту до t 180 °C.

Чудова гарбуз, фарширована м’ясом і запечена в духовці, вже красується у всьому своєму апетитному пишноті!

Готуємо в мультиварці

Повертаємося з казкових мрій в сучасну дійсність, в якій чудо-печі змінилися гаджетами, перетворили процес приготування їжі в справжнє задоволення.

Список продуктів:

  • олія соняшникова;
  • фарш м’ясний — 600 г;
  • гарбуз — до 2 кг;
  • морква;
  • томат;
  • цибуля-ріпка;
  • сир (бажано твердих сортів) — 150 г;
  • кабачок;
  • спеції — за смаком.

Поетапне приготування:

  • Обробляємо яскраво-жовтий плід відомим способом.
  • Заздалегідь зроблений фарш залишаємо поруч з гарбузом, а поки очищаємо інші овочі. Помідори, кабачок, цибулю і моркву нарізаємо у вигляді кубиків, пасеруємо в рафінованій олії до золотистого відтінку. При бажанні приєднуємо до цієї яскравої «компанії» і молодий баклажан. Буде смачно!
  • Приправляємо складу сіллю, перцем, прянощами, з’єднуємо з підготовленим фаршем. Акуратно перемішуємо масу, заповнюємо нею внутрішній простір гарбуза, зверху висипаємо сирну стружку.
  • Накриваємо «ємність» зрізаною частиною плоду, ставимо його на застелене пекарської папером дно чаші мультиварки.
  • Вибираємо режим роботи агрегату «Випічка», готуємо 1,5 години.
Дивіться також:  Риба в мультиварці – 8 рецептів приготування

Витягаємо ароматна страва з каструлі електроприладу, розрізаємо на порції, подаємо в гарячому вигляді.

Дуже смачний суп з гарбузом і м’ясом

Продовжуємо перетворення корисного овоча в ласа страва. Другі страви з гарбуза з м’ясом, безумовно, хороші, але не менш цікавим стане смачний суп з таких чудових продуктів.

Необхідні компоненти:

  • масло вершкове — 30 г;
  • яловичина — 500 г;
  • лимон;
  • свіжий гарбуз — 600 г;
  • зелень, сіль, перець.

Процес приготування;

  • Промиваємо шматок м’яса, промокаємо його серветками, поділяємо на кубики розміром 3х3 див. Приправляємо продукт спеціями, поміщаємо в толстодонную каструлю, обсмажуємо у вершковому жирі до рум’яності.
  • Зрізаємо з гарбуза кірку, шаткуємо овоч невеликими шматочками, додаємо до золотистого м’яса. Готуємо складу близько хвилини, постійно перемішуючи його.
  • Наповнюємо посуд з продуктами питною водою в бажаному кількості, щоб суп вийшов більш-менш густий. Додаємо в рідку основу трохи соку лимона, сіль і перець (за вибором).
  • Відварюємо компоненти першого страви протягом години на середньому полум’я конфорки. В кінці приготування приєднуємо нарубану зелень.

Подаємо суп в гарячому вигляді.

Рецепт запікання в горщиках

Отримати надзвичайно смачне м’ясо з гарбузом в духовці — природне бажання кожної господині. Представляємо розкішний рецепт запікання страв у горщиках, як це робили наші турботливі бабусі.

Набір продуктів:

  • олія соняшникова;
  • картопля — 6 шт.;
  • гарбуз — 200 г;
  • морква;
  • свинина — 400 г;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • горошини перцю — 5 шт.;
  • лист лавра — 3 шт.;
  • сіль, спеції;
  • зелень, сметана для подачі до столу.

Методика приготування:

  • Оброблену свинину нарізаємо порційними частинами. Обсмажуємо на соняшниковій олії на сильному вогні до легкої рум’яності, потім зменшуємо інтенсивність нагрівання, готуємо ще хвилин п’ять. Приправляємо м’ясо сіллю і перцем. Розкладаємо подрумянившиеся шматки по горщикам, додаємо очищені овочі.
  • Бульби картоплі поділяємо на чверті. Морква шаткуємо соломкою. Цибуля оформляємо смужками і пасеруємо на олії, що залишилася від обсмаженого м’яса. Розподіляємо отриманий склад по ємностях, верхній шар оформляємо з картопляних частин.
  • Гарбуз звільняємо від шкірки і насіння, м’якоть нарізаємо кубиками, поміщаємо на овочевий склад. Крупно перемелюємо горошини перцю, раскидываем в горщики. Не забуваємо про солі.
  • Вливаємо в кожен горщик трохи очищеної води або бульйону (не більше чверті обсягу посуду), відправляємо глиняні посудини з їжею на півтори години в духовку, нагріту до 170 °C.
Дивіться також:  Равіолі – 8 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

Вимикаємо піч, тримаємо в неї готову страву ще 20 хвилин, після чого подаємо до столу, присмачуючи кожну порцію сметаною.

Манти з гарбузом і м’ясом

Представляти це приголомшливо смачна страва немає ніякої необхідності. Слово «манти» діє на всіх магічно, настільки вони улюблені і затребувані.

Використовувані інгредієнти:

  • олія соняшникова (можна оливкове);
  • яйце;
  • гарбуз — 600 г;
  • цибуля ріпчаста — 400 г;
  • мука в/с — до 500 м;
  • вода фільтрована — 250 мл;
  • м’ясо — 500 г;
  • спеції (сіль, перець) зелень.

Технологія приготування:

  • Для оформлення мантів нам необхідно круте тісто. Просіваємо в простору чашу борошно, робимо в ній невелику лунку, вбиваємо яйце.
  • З’єднуємо його з частиною сипучого складу, додаємо дрібку солі і попередньо охолоджену питну воду. Робимо заміс тугого тіста. Чим довше триває цей процес (до 20 хвилин), тим еластичніше і якісніше вийде текстура продукту.
  • В кінці приготування втираємо в масу дві столові ложки олії. Накриваємо сформований колобок тканиною, залишаємо на півгодини «відпочивати».
  • Для отримання якісного фаршу краще взяти два види м’яса — свинину і яловичину. Нарізаємо м’якоть на дуже дрібні шматочки. Попередньо продукт бажано злегка заморозити, що полегшить процес подрібнення.
  • Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, дрібно рубаємо, змішуємо з фаршем, приправляємо масу сіллю і перцем, ретельно перемішуємо.
  • Поділяємо тісто на маленькі шматочки, формуємо з них тонкі коржі обраної конфігурації — як подобається. Розміщуємо на кожній пластині по чайній ложці фаршу, закріплюємо краю зручним способом.
  • Обробляємо піддони мантоварки маслом, викладаємо вироби на відстані один від одного. Нижню частину каструлі наповнюємо водою, додавши трохи солі. Коли рідина закипить, встановлюємо в каструлі кола, закриваємо ємність.
Дивіться також:  Узбецький плов – 6 рецептів, як приготувати справжній узбецький плов

Через 45 хвилин дивовижно смачні манти з м’ясом і гарбузом будуть готові.

З м’ясним фаршем

Заманливо простий спосіб швидко і смачно нагодувати сім’ю поживною та корисною їжею.

Список продуктів:

  • олія соняшникова;
  • очищена м’якоть гарбуза — 500 г;
  • квасоля консервована — банку;
  • бульби картоплі — 3 шт.;
  • цибуля-ріпка — 1 головка;
  • фарш курячий — 400 р;
  • спеції, приправи.

Спосіб приготування

  • Очищаємо картоплю і гарбуз, рубаємо досить великими кубиками.
  • Звільняємо цибуля від лушпиння, дрібно шаткуємо, пасеруємо на олії до прозорості, потім викладаємо шматочки картоплі.
  • Перемішуємо продукти, обсмажуємо до золотистого відтінку. Далі додаємо курячий фарш, ретельно з’єднуємо його з іншими компонентами страви, готуємо ще чверть години.
  • Приправляємо страва каррі, через 5 хвилин покласти нарізаний гарбуз. Знову все перемішуємо, вливаємо очищену воду, покриваючи рідиною вміст сковороди. Коректуємо кількість солі і перцю, тушкуємо продукти на тихому вогні до 20 хвилин.
  • Додаємо в соковитий фарш з м’якою гарбузом консервовану квасолю без маринаду, тушкуємо склад ще 6 хвилин, потім вимикаємо вогонь.

Смачне ми отримали страва? А ви не питайте, просто приготуйте і насолоджуйтеся!

Гарбуз, тушкована з м’ясом в казані

Наша презентація кращих страв з жовтого овоча буде неповною без такого страви, як гарбуз тушкована з м’ясом. Готується страва дуже швидко і просто.

Необхідні компоненти:

  • масло пісне;
  • свіже м’ясо (яловичина або свинина) — 500 г;
  • якісний майонез — 40 г;
  • м’якоть (300 г) та насіння гарбуза;
  • цибуля ріпчаста — 1 головка;
  • спеції, сіль.

Приготування страви:

  • Нарізаємо попередньо оброблене м’ясо невеликими кубиками, солимо, перчимо, заправляємо прянощами, маринуємо не менше години в майонезі.
  • Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо в такій же формі, як і яловичину/свинину. Звільняємо цибуля від лушпиння, шаткуємо півкільцями, обсмажуємо до рожевого кольору.
  • Поміщаємо замаринований продукт на дно казана, зверху викладаємо золотистий цибулю зі шматочками гарбуза, відправляємо посуд з продуктами на годину в духовку, нагріту до 160 °C.

Подаючи страву на стіл, посипаємо його насінням жовтого плода і добре перемішуємо.

Щоб гарбуз з м’ясом завжди радувала своїм чудовим виглядом і ароматом, для початку уявіть оформлений «образ» майбутнього страви. Постарайтеся майже реально відчути всю принадність розкішного страви, побажайте собі приємного апетиту і приступайте до казково захоплюючого дійства!