Гарбуз з м’ясом – 7 рецептів приготування

Казкові перетворення з цим дивовижним витвором трапляються не тільки з волі доброї чарівниці, звернула його у вишукану карету для Попелюшки. Не менш дивним способом можна перетворити яскраво-жовту красуню в таке чудове кулінарне блюдо, як гарбуз з м’ясом. Вашому захопленню не буде меж!

Гарбуз, фарширований м’ясом, запечений в духовці

Це апетитне і чудово оформлене блюдо здатне вразити тонкий смак найвибагливішого гурмана. При цьому процес приготування підкориться навіть молодої майстрині.

Склад інгредієнтів:

  • масло пісне;
  • невелика без пошкоджень гарбуз;
  • цибуля ріпчаста — 2 головки;
  • м’ясо (вид продукту вибираємо за уподобанням) — 800 г;
  • сметана домашня — 250 г;
  • спеції, прянощі.

Для кращого виконання рецепта знадобиться не дуже велика, вагою до 2 кг, гарбуз зі стійким підставою, що не дозволяє плоду розгойдуватися на столі, на зразок іграшкового «ваньки-встаньки».

Спосіб приготування:

  • Ретельно промиваємо м’якоть, просушуємо паперовими рушниками, нарізаємо досить маленькими кубиками до 0,5 см.
  • Нагріваємо в сковороді ароматне масло, обсмажуємо м’ясний продукт, постійно перемішуючи шматочки, щоб кожен з них отримав свою порцію апетитною рум’яності.
  • Кришимо звільнений від лушпиння, дрібно нарубану цибулю. Приєднуємо до м’яса, продовжуємо нагрівання до м’якості овочів.
  • Заливаємо складу домашньою сметаною, приправляємо страву сіллю і перцем, добре розмішуємо. Прекрасним доповненням до створеного смаком і ароматом страви стануть улюблені спеції та запашні трави. Через кілька хвилин закінчуємо приготування, даємо страви час для охолодження.
  • Тепер обробляємо гарбуз. Добре промиваємо її, акуратно відокремлюємо верхівку, виймаємо насіння.
  • Заповнюємо нашу імпровізовану «каструлю» ще теплою м’ясною начинкою, повертаємо зрізану кришку на місце. Ставимо фарширований плід на деко, застелене фольгою і відправляємо на 1,5 години в піч, нагріту до t 180 °C.

Чудова гарбуз, фарширована м’ясом і запечена в духовці, вже красується у всьому своєму апетитному пишноті!