Гарбузова каша з рисом – 8 рецептів приготування вдома

Апетитна, соковита, ароматна гарбузова каша з рисом буде корисна дорослим і малюкам. Готувати її можна в пісному варіанті або традиційно з молоком і різними компонентами. Взявши на озброєння кілька рецептів, можна щодня балувати сім’ю смачними солодкими або поживними ароматними стравами з соковитого помаранчевого овоча, доступного у продажу круглий рік і рису, подаючи їх з м’ясом або сушеними ягодами.

Гарбузова каша з рисом на молоці за класичним рецептом

Традиційно гарбузова каша з рисом на молоці готується з:

  • гарбузової м’якоті – 750 г;
  • чистої рідини – 0,5 ст.;
  • молока – 280 мл;
  • рисової крупи – 70 г;
  • трохи вершкового масла для заправки;
  • цукровий пісок за смаком.

Соковита м’якоть помаранчевого плода очищається від шкірки і нарізати невеликими кубиками. Скласти її в каструлю, залити водою і тушкувати на помірному вогні близько 12 хвилин. Далі вливається потрібну кількість молока, додається цукор і трохи солі. Рисова крупа, попередньо промита, додається після закипання молока. Варити кашу до готовності крупи, наприкінці приправити маслом і подати до столу.