Гарбузові панкейкі — 6 рецептів приготування

Гарбуз – одна з найбільш популярних баштанних культур, яка, на думку фахівців, є справжньою королевою осіннього меню. Але плоди цього трав’янистої рослини використовують не тільки на Хеллоуїн. З них часто готують ніжні і дуже смачні гарбузове панкейкі. Причому зробити такі оригінальні млинці можна різними способами.

Гарбузове панкейкі на молоці

Як відомо, гарбузове панкейкі – блюдо американської кухні. Ці ароматні і дуже гарні млинці ідеально підходять для ранкового чаювання.

За класичним рецептом для їх приготування використовується наступний набір продуктів:

  • 1 склянку незбираного молока (200 мл);
  • 2 яйця;
  • 35-40 грам вершкового масла;
  • по 200 грам борошна пшеничного і гарбузової м’якоті;
  • щіпка солі;
  • 100 грам цукру;
  • 10 грам розпушувача.

Процес приготування американських млинців на молоці:

  • Плоди гарбуза очистити, а м’якоть порізати брусочками.
  • Укласти їх на деко і відправити для запікання в духовку, розігріту до 200 градусів.
  • Охолоджені шматочки м’якоті перетерти з допомогою блендера в пюре.
  • Яйця окремо в глибокій мисці збити віночком з цукром.
  • З’єднати їх з гарбузовим пюре.
  • Додати розтоплене вершкове масло і збити отриману суміш.
  • Залити в миску молоко. Повторити перемішування.
  • На закінчення додати сипучі інгредієнти (борошно, сіль і розпушувач). Ще раз все перемішати.
  • Смажити млинці на сковороді без додавання рослинного масла. При цьому вогонь повинен бути невеликим.

Подавати панкейкі прийнято з медом або кленовим сиропом. Як варіант, можна брати будь-який джем, варення або рідкий шоколад.

Загрузка...

Готуємо на кефірі

Є й інший, не менш популярний спосіб. Багато господині роблять гарбузове панкейкі на кефірі. Млинці виходять ніжні і дуже пишні.

В даному випадку рекомендується використовувати наступний рецептурний склад:

  • 260 грам борошна;
  • 250 мл кефіру;
  • 100 грам м’якоті гарбуза;
  • 50 грам цукру;
  • 2 сирих яйця;
  • щіпка солі;
  • 6 грам соди харчової;
  • 50 грам будь-якого рослинного масла;
  • трохи меленої кориці (за смаком).
Спробуйте також:  Тістечко картопля - 7 рецептів печива та згущеного молока

Як приготувати з цих продуктів гарбузове панкейкі:

  • Гарбузову м’якоть порізати великими шматками.
  • Скласти їх в каструлю, залити підсоленою водою і варити 20 хвилин після закипання.
  • Остиглий розм’якшений продукт пюрировать за допомогою звичайної товкачика.
  • Додати кефір, вбити яйця і гарненько все це перемішати.
  • Ввести одночасно всі сухі інгредієнти.
  • У вже готове тісто налити рослинне масло і повторити перемішування.
  • Випікати панкейкі також на добре прогрітій сухій сковороді.

Такі млинці будуть дуже смачними з варенням або свіжою сметаною.

Дієтичний рецепт ПП

Млинці з гарбуза може включати в свій раціон навіть той, хто стежить за своєю фігурою. У цьому випадку знадобиться оригінальний, але дуже простий рецепт ПП. В перекладі ця абревіатура означає «правильне харчування».

Для роботи знадобиться:

  • 220 мл цільного молока (або води);
  • 150 грам пюре гарбуза;
  • 1 сире яйце + 1 жовток;
  • по 125 грам кукурудзяного і вівсяного борошна;
  • 6 грам соди;
  • 50 грам цукру;
  • 35 грам оливкової олії (або 20 грамів розтопленого вершкового);
  • по 1 чайній ложці кориці і розпушувача.

Технологія приготування дієтичних панкейків:

  • Спочатку зробити пюре з гарбуза будь-яким з відомих способів.
  • Додати до нього молоко, цукор, яйце з жовтком і вибрані прянощі (кориця), а потім ретельно все це перемішати.
  • Ввести сухі компоненти (просіяне борошно, соду і розпушувач). Акуратно збити все це міксером.
  • Додати оливкове масло і знову перемішати до утворення однорідної маси.
  • Для випікання млинців краще використовувати сковороду з антипригарним покриттям. Тісто слід виливати ложкою. Заготовки смажити з двох боків до утворення рум’яної скоринки.

Приготовлені за таким рецептом гарбузове дієтичне панкейкі будуть ідеальним сніданком для тих людей, які дійсно дотримуються правильного харчування.

 

Пишні панкейкі з гарбуза

Зовнішній вид млинців залежить від кількості взятих для їх приготування вихідних компонентів.

Щоб гарбузове панкейкі вийшли пишними і повітряними, основні продукти необхідно брати в наступному співвідношенні:

  • 200 мілілітрів молока;
  • 300 грам гарбуза;
  • 100 грам цукру;
  • 2 яйця;
  • щіпка солі;
  • 2 чайні ложки розпушувача;
  • 40 г масла вершкового;
  • 300 грам борошна.
Спробуйте також:  Американський яблучний пиріг – 8 рецептів приготування

Робити пишні млинці не складно:

  • Спочатку необхідно підготувати гарбуз. Для цього шматочки м’якоті слід протягом 20 хвилин відварити на пару. Після цього розм’якшений продукт перетерти в блендері і відміряти потрібну кількість пюре.
  • Окремо міксером яйця збити в піну з цукром.
  • Змішати їх з овочевим пюре, додавши розтоплене масло.
  • Залити продукти молоком, і повторити перемішування.
  • Додати відміряну кількість борошна, розпушувач і посолити за смаком. За консистенцією тісто має бути трохи рідше, ніж для оладок. Йому треба дати постояти приблизно чверть години.
  • Смажити панкейкі на гарячій і абсолютно сухій сковороді з обох сторін, поки поверхня млинців не зарум’яниться.

Готові вироби виходять м’які, ніжні і дуже пишні.

Як приготувати без молока

Гарбузове панкейкі іноді роблять без молока. В якості рідкої основи можна використовувати звичайну воду. До речі, смак млинців від цього не змінюється.

Для роботи можна взяти:

  • 150 грам пюре гарбуза;
  • 1 банан;
  • щіпка кориці;
  • 1 яйце;
  • по 50 грам борошна і води;
  • 5 грам розпушувача.

Технологія приготування таких панкейків буде дещо іншою:

  • М’якоть гарбуза відварити на пару, а потім перетерти її в пюре.
  • Яєчний білок окремо збити в щільну піну.
  • Жовток розтерти з м’якоттю банана в однорідну масу. Після цього додати до них воду, борошно з розпушувачем і гарненько все це перемішати.
  • Акуратно ввести в загальну масу вже збиті білки.
  • З приготованого тесту випікати млинці на сухій сковороді без додавання масла. Заготовки смажити з двох боків до ефектної, золотистої скоринки.

Такі рум’яні, ароматні млинці добре полити медом, а також будь-яким солодким сиропом.

Гарбузове панкейкі без яєць

Пропонуємо оригінальний варіант гарбузових панкейків, приготовлених без використання яєць.

Спробуйте також:  Булочки з сиром – 8 рецептів, як приготувати пишні і смачні булочки

У цьому випадку буде потрібно:

  • 90 грам вівсяних пластівців;
  • 130 мл кокосового молока;
  • 1 середній банан;
  • 1 столова ложка (з гіркою) печеної м’якоті гарбуза;
  • 6 грам соди.

Готуються пісні млинці дуже швидко:

  • Спочатку пластівці в блендері подрібнити в борошно.
  • Гарбузову м’якоть і банан розім’яти виделкою.
  • Додати в чашу блендера, залити молоком і гарненько збити.
  • Ввести соду, а потім знову повторити процес перемішування.
  • Випікати панкейкі на гарячій сковороді без масла. Викладати тісто ложкою і формувати акуратні круглі заготовки. Смажити з обох боків до рум’яної ефектною скоринки.

Готові млинчики залишиться тільки перекласти в тарілку і полити будь-яким солодким соусом.

Поради по приготуванню

Щоб гарбузове панкейкі вийшли смачними і красивими, необхідно враховувати поради, які можуть дати досвідчені кулінари початківцям господиням:

  • Млинці будуть м’якше і ніжніше, якщо попередньо гарбузову м’якоть запекти в духовій шафі або відварити на пару. При подрібненні сирих овочів маса виходить зернистої і не такою ароматною.
  • Якщо в будинку немає духовки, для обробки гарбуза можна використовувати мультиварку або мікрохвильовку.
  • Для різноманітності в тісто добре додати будь-які фрукти (груші, яблука, банани та інші). Ці продукти, як і гарбуз, вводяться у вигляді пюре.
  • Якщо в тісто додати вершкове, а не рослинне масло, в млинцях буде більше дірочок і колір їх вийде яскраво-золотистим.
  • Процес перемішування інгредієнтів має бути коротким. Не варто домагатися ідеальної гладкості тесту. Міксер слід вимикати, як тільки зникають всі грудочки. Тривале перемішування призводить до небажаного виділенню клейковини. Таке тісто має низьку підйомною силою. Млинці з нього виходять тонкі і не пишні.
  • Тісто для панкейків не можна зберігати. Буквально протягом півгодини розпушувач втрачає свою активність, і маса не буде підніматися.

Враховуючи ці нехитрі правила, можна швидко і без особливих зусиль приготувати смачні панкейкі.

Загрузка...