Гарбузовий пиріг в мультиварці — 7 рецептів

Серед овочів гарбуз називають царицею осені. Її яскраво-помаранчеві соковиті та солодкі плоди, що дозрівають в кінці літа — початку осені, здатні довго зберігатися навіть в умовах квартири. Це дає можливість практично весь зимовий період радувати домашніх яскравою, смачною, корисною випічкою і, наприклад, спекти гарбузовий пиріг в мультиварці.

Класичний гарбузовий пиріг в мультиварці

Пропорції інгредієнтів для класичного пирога з використанням помаранчевого овоча будуть наступними:

  • 100 г вершкового масла;
  • 180 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 200 мл пюре з гарбуза;
  • 10 г розпушувача;
  • 240 г борошна;
  • 5 г ванілі;
  • 5 г кориці;
  • 3 г мускатного горіха;
  • 3 г солі;
  • 90 г рубаних волоських горіхів;

Рецепт пирога покроково:

  • В одну посудину зсипати просіяне борошно, спеції і розпушувач. Щоб всі інгредієнти добре з’єдналися, розмішати суміш віночком.
  • З гарбуза приготувати пюре. Воно може бути сирим, для цього овоч просто подрібнюють блендером. Для більш ніжного результату, м’якоть гарбуза попередньо запікають або готують на пару.
  • М’яке вершкове масло збивають з цукром. Коли маса посвітлішає і стане однорідною, по одному вводять яйця. Слідом відправляється овочеве пюре та сипучі компоненти тіста. Останніми додаються горіхи.
  • Піч у змащеній чаші мультикастрюли приблизно 1 годину 20 хвилин до проби на суху зубочистку. Якщо по закінченні вказаного часу пиріг буде вологим, варто просто залишити його на підігріві до готовності.

З манкою

Ніжний гарбузовий пиріг з манкою готується з наступного набору продуктів:

  • 200 мл пюре з гарбуза;
  • 2 яйця;
  • 180 г цукру;
  • 14 г розпушувача;
  • 60 мл рослинного масла;
  • 70 г борошна;
  • 70 г манки;
  • родзинки, горіхи та спеції за смаком.

Хід роботи:

  • Пюре гарбуза змішати з манкою і забуваємо про нього на 20-30 хвилин. Манка чудово вбере в себе зайву рідину в пюре і тісто не буде занадто вологим.
  • Яйця з цукром до більш світлого кольору збиваємо міксером. В отриману пишну масу відправляємо пюре з манкою і рослинне масло, ретельно вимішуємо ложкою.
  • Наступними в тісто просіваємо розпушувач і борошно. За бажанням, в пиріг можна класти родзинки і подрібнені горіхи, а з спецій — корицю, ваніль, кардамон, мигдаль.
  • Печемо десерт у змащеній чашу мультиварки, скориставшись функцією «Випічка». В залежності від потужності гаджета пиріг буде готовий протягом 40-60 хвилин. Перед подачею можна прикрасити цукровою пудрою.
Дивіться також:  Шоколадна глазур з шоколаду – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Гарбузовий пиріг з сиром в мультиварці

Для пирога з гарбузом і сиром будуть потрібні:

  • 200 г м’якоті гарбуза;
  • 200 г сиру;
  • 2 яйця;
  • 180 г цукру;
  • 130 г борошна;
  • 5 г розпушувача;
  • 15 мл рослинного масла.

Випічка:

  • Подрібнити м’якоть гарбуза з допомогою блендера або дрібної терки. Виділився сік віджати руками.
  • Яйця збити в пишну піну з цукром, додати суміш з борошна і розпушувача, слідом за нею викласти підготовлену гарбуз.
  • Чашу мультиварки змастити рослинним маслом і перекласти в неї тісто. Зверху в довільному порядку викласти ложкою сир.
  • Готувати в режимі «Випічка/Кекс» протягом 45-60 хвилин.

На кефірі

Навіть найпростіший рецепт бісквіта на кефірі перетвориться на яскравий і ароматний десерт, якщо до складу його інгредієнтів ввести царицю осені — гарбуз.

У цьому випадку пропорції продуктів будуть такими:

  • 200 мл кефіру або кислого молока);
  • 180 цукру;
  • 2 яйця;
  • 200 г гарбуза;
  • 340 г борошна;
  • 5 г соди;
  • 15 мл соку лимона;
  • 4 г кориці;
  • 5 мл рослинного масла;
  • 20 г апельсинової цедри.

Спосіб приготування:

  • Приготовану на пару або запечену в духовці м’якоть гарбуза перекласти в чашу блендера, туди ж всипати цукор, цедру апельсина і перебити все до однорідності.
  • У посудину для замішування тіста влити теплий кефір, вбити яйця, просіяти корицю і додати сік лимона. Старанно перемішати ці продукти, а потім з’єднати їх з гарбузової масою.
  • Тепер кількома частинами просіяти борошно з содою. Розмішати до отримання гладкого тіста, як для оладок. Випікати в змащеній чаші мультиварці 1 годину 20 хвилин при потужності 700 Вт. Для більш потужних пристроїв час приготування можна скоротити на чверть години. Готовність перевіряти зубочисткою.

Американський гарбузовий пиріг в мультиварці

Щоб спекти традиційний американський десерт на Хеллоуїн і День подяки, для рубленого пісочного тіста потрібно взяти:

  • 150 г вершкового масла;
  • 210 г борошна;
  • 1 жовток;
  • 15-45 мл води;
  • 3 г солі.
Дивіться також:  Сирний торт — 12 рецептів приготування з випічкою і без в домашніх умовах

До складу ніжною гарбузової начинки входять:

  • 450 г готового гарбузового пюре;
  • 300 г згущеного молока;
  • 3 яйця;
  • 5 г кориці;
  • 5 г меленого імбиру;
  • 3 г порошку гвоздики;
  • 3 г чорного меленого перцю;
  • 3 г солі.

Як спекти:

  • Для тесту з допомогою кухонного комбайна або блендера спочатку перебити в крихту холодне масло з борошном і сіллю.
  • Потім додати жовток і пару ложок крижаної води, продовжуючи імпульсами змішувати, щоб тісто зібралося в грудку. Готове тісто на годину прибрати в холод для стабілізації.
  • Для начинки треба трохи збити міксером або віночком яйця до легкої піни, додати до них пюре гарбуза, спеції і згущене молоко. Перемішати все до однорідної маси. У процесі приготування гарбузового пюре також можна використовувати мультиварку. Спочатку м’якоть помаранчевого овоча зварити в мультиварці на пару, потім перебити її блендером і викласти на деякий час на сито, щоб стекла зайва рідина.
  • Охолодженим тестом вистелити дно і бортики майбутнього пирога в чашу мультиварки, попередньо поклавши навхрест під нього дві широкі смужки пергаменту.
  • Зверху вилити гарбузову начинку і готувати пиріг 60 хвилин, скориставшись опцією «Випічка». Виймати готовий виріб слід тільки після повного охолодження, обережно потягнувши за паперові смуги.

З гарбузом та яблуками

У процесі випічки десерту пиріг з гарбузом та яблуками в мультиварці знадобляться:

  • 350 г гарбуза;
  • 150 г яблук;
  • 260 г борошна;
  • 200 г манної крупи;
  • 3 яйця;
  • 300 г цукру;
  • 14 г розпушувача;
  • 5 г ванільного цукру;
  • 3 г солі.

Печемо наступним чином:

  • М’якоть гарбуза без шкірки і насіння подрібнити на терці з великими отворами. Яблука після видалення серцевини і очищення шкірки, подрібнити невеликими кубиками.
  • Яйця почати збивати з сіллю, потім поступово ввести цукор, у тому числі і ванільний. В яєчної піні втопити гарбуз і яблука.
  • Далі в тісто вмішати муку і розпушувач. Останній інгредієнт, який відправиться в загальну масу — манна крупа. Її кількість можна трохи зменшити або збільшити в залежності від соковитості яблук і гарбуза.
  • Чашу мультиварки змастити невеликою кількістю масла, обсипати манкою і перекласти в неї тісто. Пекти пиріг, використовуючи передбачену для випічки функцію гаджета. Час готування буде в межах 40-60 хвилин.
Дивіться також:  Шоколадний торт — 16 рецептів приготування вдома

Дієтичний десерт без додавання яєць

Під час посту можна спекти дієтичний гарбузовий пиріг без яєць в складі, для цього потрібні:

  • 250 мл кефіру;
  • 100-180 г цукру;
  • 100 мл рослинного масла;
  • 5 г соди;
  • 3 г солі;
  • 5-10 г кориці;
  • 150 г тертого гарбуза;
  • 300 г борошна.

Алгоритм випічки:

  • Підготовка тесту займе зовсім небагато часу. Слід просто підготувати суміш з сипучих і рідких інгредієнтів, а потім з’єднати їх. Для сухої складової пирога потрібно з’єднати разом соду, сіль, корицю, борошно і розмішати їх кулінарним віночком.
  • В окремій ємності з’єднати теплий кефір, цукор, рослинне масло і тертий оранжевий овоч. Коли суміш стане однорідною, в кілька прийомів ввести сухі продукти і розмішати ложкою або міксером з насадками для тіста.
  • У підготовлену электрокастрюлю перекласти тісто і запекти його в мультиварці протягом 60-65 хвилин. Готовий десерт можна прикрасити глазур’ю.