Гарбузовий суп-пюре 13 рецептів приготування

Яскравий сонячний гарбузовий суп стане бажаним гостем на обідньому столі в будь-який час року. Взимку його легко вдасться зварити на основі замороженого овоча. Ще більш смачним частування зроблять всілякі додаткові інгредієнти.

Класичний гарбузовий суп-пюре

Інгредієнти: півкіло овоча без шкірки і насіння, велика морква, головка цибулі, пара часникових зубчиків, сіль, вода.

  • Всі овочі довільно нарізати і обсмажують на розігрітому маслі в сотейнику. Найкраще для цієї мети використовувати оливковий компонент.
  • Далі отримана маса заливається водою. Рідини повинно бути стільки, щоб її кількість вийшло на пару сантиметрів вище овочів. Вариться маса до м’якості всіх компонентів.
  • Інгредієнти за смаком солятся, до них додається подрібнений часник.
  • Залишилося пюрировать масу.
  • При подачі на блюдо порційно додаються жирні вершки.

    Загрузка...

    З куркою

    Інгредієнти: 2 будь-які частини курячої тушки для бульйону (наприклад, крило і ніжка), цибулинка, 320 г м’якоті гарбуза, морква, червоний болгарський перець, сіль, пахучі трави.



  • Курятина разом з цілою цибулиною вариться до готовності. Можна додати в бульйон лаврушки і будь-які інші інгредієнти для аромату.
  • Залишилися овочі нарізати дрібним кубиком, укладаються в сковороду, поливаються водою і тушкують до м’якості.
  • Вийшла овочева піджарка перекладається в каструлю і поступово заливається бульйоном. Потрібно відразу пюрировать овочі і далі вибирати бажану консистенцію супу, додаючи теплу рідину.
  • Після додавання солі, і ароматних трав страву доводять до кипіння і знімають з вогню.
  • Їсти блюдо смачно з жирною сметаною або несолодким йогуртом.

    Ніжний крем-суп з вершками

    Інгредієнти: 420 г гарбуза, морквина, 120 мл вершків середньої жирності, цибулина, шматочок вершкового масла, пара гілочок свіжого чебрецю, часник за смаком, сіль.

  • Цибулю і часник дрібно рубаються, після чого обсмажують на вершковому маслі. Краще всього відразу робити це в сотейнику.
  • До вже зазолотившемуся луку додаються тонкі кружечки моркви. Приготування триває ще кілька хвилин.
  • М’якоть гарбуза довільно нарізати і відправляється до цибульно-морквяної піджарки. Зверху виливається трохи води. Вона повинна лише покрити овочі.
  • Додаються сіль, спеції. Основа для супу вариться до м’якості гарбуза.
  • Залишається перетворити масу в гладке пюре. Тільки після цього додаються вершки.
  • Спробуйте також:  Харчо з баранини – 4 перевірених рецепту

    Перед подачею гарбузовий суп-пюре з вершками ще раз доводять до кипіння.

    З картоплею

    Інгредієнти: 4-5 картопляних бульб, 330 г гарбуза, 2 шт. цибулі і моркви, 2 л води або овочевого бульйону, 2 столові ложки лимонного соку, сіль, гранульований часник.

  • Картопля вариться у воді або бульйоні (солоному) до м’якості.
  • Поки потрібно зайнятися іншими овочами. Шматочки цибулі, гарбуза і моркви тушкуються на сковороді. Можна присипати масу сіллю і часником.
  • Обсмажені овочі перекладаються до вже размягчившейся картоплі.
  • Коли всі компоненти майбутнього супу стануть м’якими, їх можна перетворювати на пюре.
  • Залишається додати у частування свіжовичавлений сік лимона і знову закип’ятити.
  • Подається супчик з подрібненою зеленню.

    Як приготувати в мультиварці?

    Інгредієнти: 430 г свіжого гарбуза, ріпчаста цибулина, 330 мл вершків середньої жирності, сіль, морква.

  • Спочатку в чашу викладаються великі очищені шматки гарбуза, заливаються невеликою кількістю води і варяться в режимі супу 20-25 хвилин. Овоч має добре розм’якнути. Далі він переводиться в окрему посуд.
  • В чисту ємність пристрою викладаються подрібнені морква і цибуля. Овочі на маслі обсмажують у відповідному режимі.
  • Інгредієнти першого і другого кроку з’єднуються, пюрируются і переливаються в «розумну каструлю».
  • Маса розбавляється вершками до бажаної консистенції. Після додавання солі вона доводиться до кипіння в програмі «Суп».
  • Супчик можна відразу подавати до столу.

    З додаванням сиру

    Інгредієнти: 650-690 г гарбуза, морквина, великий стиглий помідор, пара стебел селери, 2 плавлених сирка, пара картоплин, сіль, італійські трави.

  • Шматочки картоплі варяться в солоній воді до готовності.
  • Кубики моркви з дрібно нарізаною гарбузом смажаться до м’якості. Далі до цих компонентів додаються скибочки томатів і подрібнений селера. Разом інгредієнти тушкуються 12-14 хвилин, після чого переходять до картоплі.
  • Коли картопля стане м’яким, можна пюрировать масу, додати в неї сир і почекати, поки його шматочки повністю розчиняться.
  • Супчик смачно подати з домашніми часниковими грінками.

    Суп-пюре з гарбуза і молока

    Інгредієнти: 430 г гарбуза, морквина, склянку жирного молока, цибулина, сіль, суміш перчиком.

  • Цибулю з морквою обсмажуються в сотейнику. Краще всього готувати їх на оливковій олії.
  • У масу додаються шматочки гарбуза, додається трохи гарячої води, і компоненти нудяться під кришкою до м’якості чергового овоча.
  • Далі в сотейник вливається молоко. При помішуванні воно доводиться до кипіння.
  • Маса пюрируется, солиться, перчится. Її знову довести до кипіння.
  • Спробуйте також:  Суп з капустою - 12 рецептів приготування

    Відмінно доповнить страву тертий пармезан. Чим більше його взяти, тим смачніше вийде суп.

    З імбиром

    Інгредієнти: 2 невеликі цибулини, 750-790 г гарбуза, 2 морквини, пара зубчиків часнику, склянка вершків середньої жирності, корінець імбиру довжиною 4-5 см, сіль, пахучі трави. Як смачно приготувати гарбузовий суп з додаванням імбиру, докладно описується далі.

  • Цибуля, гарбуз, морква і часник подрібнюються довільними шматочками. Разом всі овочі засипаються в сотейник, поливаються будь-яким рослинним маслом і гарненько обсмажуються 12-14 хвилин.
  • Імбир очищається від шкірки, ріжуть тонкими пластинками. З ним супчик вийде гострим, тому кількість цього інгредієнта варто регулювати по своєму смаку.
  • Підготовлений корінець додається до обсмаженою овочам. Зверху виливається літр окропу. Вариться маса до м’якості всіх складових. За бажанням замість води можна взяти навіть овочевий або м’ясний бульйон.
  • Супчик готовий пюрируется, у нього виливаються вершки, додається сіль і травички.
  • Подається з грінками з бородінського хліба.

    З яблуками

    Інгредієнти: 300-350 г свіжого гарбуза, 2 невеликі картоплини, 2 кисло-солодких яблучками, ріпчаста цибулина, по дрібці каррі, солодкої паприки, сухого часнику, сіль, 750-800 мл фільтрованої води.

  • У сотейнику спочатку обсмажуються кубики цибулі. Як тільки на шматочках з’явиться золотава кромка, ємність додаються шматочки гарбуза.
  • Коли всі інгредієнти розм’якшаться, можна висипати в сотейник шматочки часнику і одного яблука.
  • Потім ще 5-6 хвилин маса обсмажується вже з брусками картоплі. Після цього додається сіль і всі перераховані приправи.
  • У сотейник виливається кипляча вода. Під кришкою основа супчика вариться до м’якості картоплі.
  • Розм’якшені компоненти пюрируются блендером. Залишилося ще раз довести суп до кипіння і пробувати.
  • Залишився яблуко ріжеться кубиками, присипається будь-якими гострими приправами і обсмажується на гарячому маслі. Шматочки фруктів розкладають по тарілках і поливаються супом.

    Рецепт приготування для дітей

    Інгредієнти: 270 г гарбуза, картоплина, морквина, стакан фільтрованої води, жменя очищених гарбузового насіння, щіпка солі, маленька ложка оливкової олії.

    Спробуйте також:  Куряча локшина – 8 рецептів, як приготувати смачний домашній суп-локшину

  • Всі овочі миють, очищаються і довільно ріжуться. Найкраще максимально їх подрібнювати, щоб прискорити процес варіння.
  • Коли овочі розм’якшаться, разом з водою потрібно перетворити їх в рідкувате пюре.
  • Вже в готовий супчик додається масло.
  • Подається з обсмажені на сухій сковороді гарбузовим насінням.

    З беконом

    Інгредієнти: півкіло м’якоті гарбуза, літр фільтрованої води, склянка жирних вершків, 70 г бекону, жменю волоських горіхів, чайна ложка цукру, шматочок вершкового масла, сіль, по щіпці меленого чилі і карі.

  • Гарбуз ріжеться мініатюрними шматочками, після чого заливають невеликою кількістю води і доводять до кипіння. Далі вогонь зменшується до мінімального, і овоч вариться близько півгодини до розм’якшення.
  • У процесі основу супу додаються спеції і сіль. У самому кінці варіння гарбуза до неї вливаються вершки.
  • На вершковому маслі на сковорідці обсмажуються горішки з цукром. А в другій ємності – тонкі смужки бекону.
  • Готовий суп подрібнюється до стану пюре.
  • Подається страва порційно з горішками і шматочками бекону.

    По-англійськи

    Інгредієнти: 16 свіжих листочків шавлії, 2 кг гарбуза, 2 л курячого бульйону, 2 червоні цибулинки, морквини, гілочки розмарину і стеблинок селери, перчик чилі, морська сіль.

  • Листя шавлії обсмажуються на олії півхвилини. Вони повинні стати хрустким.
  • На маслі, що смажиться цибуля, селера, морква, розмарин і чилі.
  • Кубики гарбуза в каструлі заливаються бульйоном і варяться до м’якості. Через 10 хвилин до них додається вміст сковороди.
  • Готовий суп пюрируется, солиться.
  • Подається частування з хрустким шавлією.

    Гарбузовий суп-пюре з креветками

    Інгредієнти: кіло гарбуза, цибулина, літ фільтрованої води, 300-350 г креветок, сухий часник, карі, мускатний горіх, морква, 130 мл нежирних вершків, сіль.

  • Спочатку разом страхуються подрібнений лук і морква.
  • Потім овочі готуються пару хвилин вже з кубиками гарбуза.
  • Вміст сковорідки перекладається у каструлю і заливають водою.
  • М’які овочі з бульйоном пюрируются. До них вливаються вершки, додаються всі рекомендовані приправи і сіль.
  • Креветки без панцирів смажаться на середньому вогні до готовності.
  • Супчик розливається по піалах і доповнюється морепродуктів.

    Загрузка...