Гарячі страви – 15 рецептів приготування на святковий стіл, на день народження або на вечерю

Деякі гарячі страви вже неабияк набридли, а в святковий день хочеться здивувати рідних і близьких шалено смачними стравами. Тому варто познайомитися з оригінальними рецептами з ароматною тріски, ніжною свинини і яловичини, сьомги з креветками під сиром.

Ніжні свинячі відбивні на святковий стіл

Відбивні зі свинини припадуть до смаку і дорослим і дітям. Готувати їх не складно, а результат виправдає всі очікування.

Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • 500 р свинини;
  • стакан молока;
  • яйце;
  • півсклянки борошна;
  • 1 маленька ложка цукру;
  • половина чайної ложки солі;
  • мелений перець;
  • олія для смаження.

Рецепт:

  • Свіже м’ясо обмивають і нарізують на порціонні шматочки. З 500 г виходить приблизно 5 штук товщиною 1 див.
  • Шматочки відбивають спеціальним молотком.
  • В тарілці змішують сіль, перець і цукор.
  • Цією сумішшю натирають кожен шматок і заливають їх молоком.
  • Періодично перевертають м’ясо.
  • В тарілці розбивають яйце, збивають його виделкою, солять і перчать.
  • Дістають по черзі відбивні і обвалюють у борошні.
  • Потім кладуть в яєчну суміш.
  • Обсмажують відбивні в маслі з двох сторін до повної готовності.

Готову страву прикрашають зеленню і подають з картопляним пюре або легким салатом.