Гарячі закуски – 24 рецепта приготування на святковий стіл

Гарячі закуски, рецептів яких існує величезна безліч, часто присутні на святковому столі або недільному обіді в колі близьких людей. Щоб пригостити присутніх апетитними і смачними кулінарними шедеврами, не можна забувати про один дуже важливий нюанс: страви повинні подаватися до столу гарячими, але їх підготовка повинна проводитися заздалегідь.

Гаряча закуска з курячого філе в беконі

Ароматне і соковите блюдо, для приготування якого знадобиться:

  • 800 г курячого філе;
  • у 3 рази менше бекону;
  • 2 апельсина;
  • трохи рослинного масла, солі і перцю.

Готуємо з м’яса закуски, дотримуючись інструкції:

  • Філе розрізається на смужки товщиною близько 3 см, які поміщаються в миску.
  • М’ясо заливається вичавленим з цитрусів соком і відправляється в холод на 2-3 години.
  • Бекон нарізати тонкими пластинками, кожна з яких обмотується навколо курячого шматочка.
  • Підготовлені рулетики викладають на змащене деко і випікаються 20-25 хвилин при 180°C.