Гарячий шоколад – 8 рецептів в домашніх умовах

Гарячий шоколад – це не просто напій, це заряд бадьорості на весь день. І зовсім необов’язково бігти за ним в найближче кафе, адже швидко зробити ласощі можна і вдома.

Найпростіший гарячий шоколад

Щоб приготувати напій з дійсно насиченим смаком, беріть найкращий чорний шоколад. Його якість безпосередньо впливає на отриманий результат.

Необхідні продукти:

  • три склянки молока;
  • півтори ч. л. кукурудзяного крохмалю;
  • цукор за смаком;
  • 180 грам хорошого гіркого шоколаду.

Процес приготування:

  • Шоколад ділимо на шматочки, щоб вони швидше розплавилися, і поміщаємо в каструлю.
  • Додаємо туди половину вказаної кількості молока і включаємо плиту на середній рівень нагріву.
  • Постійно заважаючи інгредієнти в каструлю, доводимо шоколад до рідкого стану.
  • В крохмаль вливаємо дві ложки молока, чекаємо, коли він розчиниться, і з’єднуємо отриману масу з рештою молоком.
  • Цю суміш потрібно влити до топленому шоколаду, при цьому збиваючи напій віночком або міксером.
  • На цьому етапі засипаємо бажану кількість цукру, перемішуємо і варимо близько п’яти хвилин на слабкому вогні до густоти.

З додаванням банана

Зробити гарячий шоколад можна і з додаванням банана – це гарне, ароматне поєднання.

Необхідні продукти:

  • один банан;
  • пів-літри молока;
  • близько 50 грам молочного шоколаду.
  • Процес приготування:
  • Банан очищаємо, нарізаємо на шматочки, а шоколад ділимо на кубики.
  • Вливаємо молоко в каструлю, змішуємо з шоколадом і бананом.
  • Гріємо складу на слабкому вогні до повного розчинення шоколаду, після чого збиваємо отриману масу блендером до однорідності.
  • За смаком можна додати трохи цукру перед подачею.

Рецепт з маршмеллоу

Необхідні продукти:

  • 100 грам шоколаду;
  • маршмеллоу – за своїм смаком;
  • 140 мілілітрів вершків;
  • 0,6 літра молока.

Процес приготування:

  • У каструлю влити вказану кількість молока і вершків. Перемішати і поставити нагріватися на слабкому вогні.
  • Потім додати шоколад, який потрібно попередньо розділити на невеликі шматочки.
  • Дочекатися, коли вміст каструлі закипить, зробити слабкий рівень нагріву і трохи перешкодити, щоб вийшла однорідна суміш.
  • Перелити її в чашки і зверху викласти у них маршмеллоу.
Дивіться також:  Чай Тегуаньинь (Ті Гуаньінь): властивості, як правильно заварювати

Гарячий шоколад з какао

Якщо шоколаду не виявилося під рукою – не проблема, напій можна зробити і з какао. Адже какао – це той же шоколад, тільки не солодкий.

Необхідні продукти:

  • дві ложки какао;
  • ч. л. кукурудзяного крохмалю;
  • цукор на свій смак;
  • 0,3 літра вершків.

Процес приготування:

  • Змішуємо в каструлі какао і крохмаль, заливаємо їх ложкою холодної води.
  • Зазначене кількість вершків добре прогріваємо, але до кипіння не доводимо. Акуратно вливаємо їх до масі какао, перемішуючи до однорідності.
  • На самому слабкому вогні нагріваємо інгредієнти і потім знімаємо з плити. Даємо їм постояти п’ять хвилин і подаємо з домашнім печивом.

Як приготувати напій з корицею

Гарячий шоколад з корицею – справжній зимовий напій. Приготуйте його за цим рецептом і насолоджуйтесь в непогожий день.

Необхідні продукти:

  • 0,7 літра молока;
  • дві палички кориці;
  • 200 грам хорошого темного шоколаду;
  • 0,3 літра жирних вершків.

Процес приготування:

  • З’єднуємо молоко і вершки, ставимо на плиту, добре прогріваємо, але не даємо суміші закипіти.
  • Палички кориці переминаем в ступці або кавомолці. За бажанням можна використовувати вже мелений варіант.
  • Вершки і молоко знімаємо з плити, додаємо до них корицю і залишаємо на п’ять хвилин.
  • Шоколад розбираємо на шматочки, кладемо в гарячу суміш і перемішуємо вінчиком до його повного розчинення. Після цього напій розливаємо по чашках і подаємо.

Оригінальний варіант з перцем чилі

Таке поєднання зробить напій більш ароматним і вже точно нетривіальним.

Необхідні продукти:

  • три сухі стручки перцю чилі;
  • пів-літри молока;
  • три великих ложки какао;
  • три ложки цукру.

Процес приготування:

  • Змішуємо какао і цукор, додаємо трохи молока, але не всі.
  • Суміш відправляємо на плиту, включивши середній рівень нагріву.
  • Не перестаючи заважати, додаємо до інгредієнтів перець чилі і варимо склад далі на слабкому вогні.
  • Тримаємо на плиті, поки цукор повністю не розчиниться, після чого вливаємо молоко, що залишилося, і як тільки напій закипить, відразу ж знімаємо його.
  • Обов’язково пропускаємо напій через сито, щоб у ньому не було нічого зайвого, в тому числі, і шматочків перцю. Після цього розливаємо шоколад по чашках і подаємо.
Дивіться також:  Кава Лювак – що це таке? Як правильно готувати в’єтнамську каву

З кокосовим молоком

Необхідні продукти:

  • 70 мл кокосового молока;
  • 100 грам темного шоколаду;
  • три ложки цукру;
  • 0,35 літра мигдалевого або звичайного молока.

Процес приготування:

  • Шоколад розбираємо на шматочки і доводимо до рідкого стану. Краще всього зробити це на паровій бані, але якщо не хочеться возитися, то робіть це просто на плиті або в мікрохвильовій печі.
  • Окремо змішуємо обидва види молока і відправляємо на плиту. Чекаємо, коли суміш закипить, і швидко з’єднуємо з топленим шоколадом, поки він не застиг.
  • Додаємо вказану кількість цукру (чи за смаком), перемішуємо і подаємо напій.

Густий гарячий шоколад

Щоб отримати густу консистенцію шоколадного коктейлю використовуйте звичайний крохмаль. Краще всього брати кукурудзяний, тоді його смак напій не буде відчуватися.

Його, до речі, можна додавати в будь-який рецепт. Зверніть увагу, що напій без крохмалю буде досить рідким.

Необхідні продукти:

  • літр молока;
  • три великих ложки крохмалю;
  • 200 грам шоколаду.

Процес приготування:

  • Беремо склянку молока і заливаємо їм крохмаль. Перемішуємо, щоб вийшла однорідна суміш без грудок.
  • Молоко, що залишилося, вливаємо в каструлю і ставимо нагріватися на повільний вогонь. Додаємо шоколад, попередньо розділений на скибочки.
  • Продовжуємо прогрівати суміш, поки шматочки шоколаду повністю не розчиняться, після чого сюди ж відправляємо розведений крохмаль. Перемішуємо.
  • Продовжуємо варити, поки напій не почне густіти. Як тільки процес піде, відразу ж знімаємо шоколад з вогню, розливаємо по чашках і подаємо.

Гарячий шоколад – ароматний напій, який не тільки дарує гастрономічне задоволення, але створює особливу атмосферу і піднімає настрій. Не відмовляйте собі в задоволенні і хоча б раз приготуйте це чудове ласощі.