Гарнір до котлет – 11 рецептів приготування

Котлети просто так не їдять. До них обов’язково покладається гарнір. Без нього страва буде неповноцінним. Гарнір до котлет можна приготувати повсякденний: картоплю в будь-якому вигляді або різні види круп. Але для різних видів котлеток підходять певні варіанти, вдало поєднують в собі продукти і способи їх обробки. При мінімальних зусиллях можна приготувати дуже смачний гарнір, який порадує не тільки смаком, але і оформленням.

Гарнір до м’ясних котлет з картоплі і ріпи

На гарнір можна приготувати не звичайну картоплю, а з додаванням ріпи. Вийде не тільки смачне блюдо, але і корисне.

Інгредієнти:

  • перець чорний мелений;
  • біла ріпа – 550 г;
  • масло вершкове – 1 ст. ложка;
  • лавр – 1 аркуш;
  • сметана – 4 ст. ложки;
  • сіль морська;
  • картопля – 550 р.

Приготування:

  • Подрібнити ріпу.
  • Отримані великого розміру кубики закинути у воду.
  • Порізати картоплю. Надіслати до ріпі.
  • Закинути лавр.
  • Підсолити.
  • Закип’ятити.
  • Проварити.
  • Лист дістати.
  • Рідину злити.
  • Залити сметану
  • Закинути масло.
  • Всипати сіль.
  • Додати перець.
  • Взяти товкучку. Розім’яти.

Овочі, запечені в рукаві, як гарнір до котлет

Якщо скористатися рукавом і запекти овочі, то вийде ідеальний гарнір до курячих котлет.

Інгредієнти:

  • морква – 1 шт.;
  • картопля – 3 бульби;
  • спеції;
  • перець солодкий – 1 шт. червоний;
  • сіль;
  • капуста – 6 суцвіть, кольорова;
  • олія оливкова – 3 ст. ложки;
  • помідори – 2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • баклажан – 1 шт.

Приготування:

  • Баклажани порізати. Необхідно кільця по товщині не більше одного сантиметра. Щоб вони не стали гірчити, відразу присипати сіллю.
  • Моркву і картоплю порізати на великі шматки.
  • Цибулю по товщині знадобиться подрібнений, розмір 3 сантиметри.
  • На стручки нарізати перець солодкий.
  • Помідори необхідні у вигляді кубиків.
  • Розділити на суцвіття капусту.
  • Змішати овочі.
  • Присипати сіллю.
  • Обсипати спеціями.
  • Влити масло оливкове.
  • Розмішати.
  • Взяти рукав для запікання.
  • Помістити продукти. Краї защипнути.
  • Відправити на деко.
  • Проколоти в декількох місцях рукав.
  • Запікати півгодини.
  • Режим вибирайте 200 гр.

Кабачки для курячих котлет

Цей овоч допомагає поліпшити травлення і не обтяжує шлунок. Ідеально підходить для котлеток з курки.

Інгредієнти:

  • кріп – 35 г;
  • яйце – 3 шт.;
  • цедра – 1 лимона;
  • сіль;
  • часник – 3 зубки;
  • перець;
  • масло;
  • кабачок – 3 шт. молодий.
Дивіться також:  Як коптити сало в домашніх умовах?

Приготування:

  • Нарізати кріп з зубками.
  • Цедру змішати з зеленню.
  • Кабачки будуть потрібні у вигляді гуртків. Молоді плоди можна використовувати разом з ніжною шкіркою.
  • Яйце і сіль перемішати.
  • Влити олію у сковорідку.
  • Кабачок помістити в яйце.
  • Закинути в сковорідку. Прожарити.
  • Викласти на блюдо. Присипати зеленню.
  • Наступну обсмажену порцію викласти шаром.
  • Промазати зеленню.

Рецепт гарнір до котлет по-київськи

Приготуйте особливий картопляний гарнір до біфштексу по-киевски. Заправка додасть незвичайний смак цієї страви.

Інгредієнти:

  • картопля – 7 бульб;
  • перець чорний;
  • петрушка – 45 г;
  • сіль;
  • часник – 3 зубки;
  • олія оливкова – 2 ст. ложки;
  • лимон – 1 шт.

Приготування:

  • Картоплю проварити. Шкірку не знімати.
  • Остудити.
  • Порубати петрушку.
  • Нарізати зубчики часничку. Зробити це як можна дрібніше.
  • Цедру натерти. Сік з лимона віджати.
  • У сік влити олію. Перемішати.
  • Змішати із зеленню і часником.
  • Зняти шкірку з бульб. Нарізати на скибочки. Картопля має бути ще теплим.
  • Залити заправкою. Перемішати.
  • Залишити просочитися. Потрібно чверть години.
  • Перед подачею можна розігріти в мікрохвильовій печі або тушкувати кілька хвилин в духову печі.

З чим можна подати печінкові котлетки?

Печінка володіє своєрідним смаком, тому треба правильно підібрати гарнір до печінковим котлет. Найбільш виграшний варіант – це розсипчаста рисова крупа.

Інгредієнти:

  • рис – 190 г;
  • перець;
  • горошок – 110 г консервований;
  • квасоля – 110 г зелена;
  • сіль;
  • цибуля – 1 шт.

Інгредієнти:

  • Промити крупу. Влити літр води.
  • Підсолити.
  • Проварити. Головне не розварити!
  • Взяти друшляк. Злити рідину.
  • Нашаткувати цибулину.
  • Прожарити.
  • Додати квасолю. Стручки не розморожувати заздалегідь. Потомити вісім хвилин.
  • Випарувати воду. Обсмажити.
  • Помістити горошок.
  • З’єднати з рисом.
  • Посипати перцем. Розмішати.
  • Накрити кришкою. Потомити три хвилини.

Правильний гарнір до рибних котлет

До цих котлеткам найкраще рішення – овочевий гарнір.

Інгредієнти:

  • масло – 55 г;
  • капуста – 750 г;
  • спеції;
  • цибуля – 110 г;
  • томати – 3 шт.;
  • морквина – 170 р.

Приготування:

  • Масло нагріти, для цього використовуйте сковороду. Підійде будь-який вид масла.
  • Порізати цибулину.
  • Покласти в масло.
  • Нашаткувати моркву. Прожарити.
  • Капуста потрібно у вигляді соломки.
  • Помістити до овочів. Обсмажити.
  • Взяти велику тертку. Перетерти томати.
  • Залити капусту.
  • Присолити.
  • Посипати перцем. Перемішати.
Дивіться також:  Таджицький плов – 8 рецептів приготування

Пряна капуста з грибами

Чудовий варіант гарніру, який виходить не зовсім звичайним. При подачі котлети і гарнір повинні бути однієї температури. Якщо ви приготували одне блюдо раніше іншого, то перед тим як подавати обов’язково розігрійте.

Інгредієнти:

  • капуста – 670 г;
  • сіль;
  • олія оливкова;
  • печериці – 540 г;
  • олія кунжутна;
  • помідори у власному соку – 570 г;
  • коріандр – 1 ст. ложка;
  • цибуля – 2 головки;
  • перець суміш – 1 ч. ложка;
  • перець чилі – 1 стручок;
  • кориця – 0,5 ч. ложки;
  • часник – 5 зубків;
  • куркума – 0,5 ч. ложки;
  • імбир – 5,5 см кореня.

Приготування:

  • Подрібнити грибочки. Потрібні четвертинки.
  • Нарізати квадратами капусту.
  • Цибуля перетворити на півкільця.
  • Чилі порубати. Робити це дрібніші.
  • Нарізати часник.
  • Взяти дрібну тертку. Перетерти корінець імбиру.
  • Перемішати спеції.
  • Змішати два олії. Розігріти.
  • Помістити капусту. Прожарити.
  • Закинути гриби. Потомити.
  • Додати цибулька.
  • Влити томати.
  • Помістити чилі з імбиром.
  • Потомити.
  • Засипати спеції із сіллю.
  • Розмішати.
  • Потомити сім хвилинок.

Оригінальний рецепт з кускусу з печеним перцем

Кускус увійшов у моду зовсім недавно і з кожним роком набирає все більшу популярність. Продукт легкий у приготуванні.

Інгредієнти:

  • перець солодкий – 5 шт., різнокольоровий;
  • сіль;
  • кускус – 420 г;
  • перець чорний;
  • олія оливкова.

Приготування:

  • Кожен перець розрізати. Можна на дві або три частини.
  • Промазати оливковою олією.
  • Деко застелити фольгою.
  • Розмістити заготовки.
  • Відправити запікатися в гарячу духову піч. Витримати до появи чорнуватого кольору на шкірці.
  • Зняти шкірку.
  • Подрібнити.
  • Кускус полити олією.
  • Підсолити.
  • Посипати перцем.
  • Слідуючи інструкції по приготуванню зазначена на пачці, приготувати кускус.
  • Змішати з перчиком.

Рис з кукурудзою і помідорами

Спробуйте простий у приготуванні, дуже смачний і корисний гарнір.

Інгредієнти:

  • цибуля – 2 шт.;
  • рис – 270 г;
  • перець;
  • масло – 85 г вершкове;
  • сіль;
  • томат – 520 г;
  • петрушка;
  • шпинат;
  • сир – 120 г твердий;
  • кукурудза – банку.
Дивіться також:  Тісто для хінкалі – 7 покрокових рецептів приготування

Приготування:

  • Проварити крупу.
  • Нашаткувати цибулька.
  • Томати порізати.
  • Зцідити рідину з кукурудзи.
  • Сир натерти. Використовуйте крупну тертку.
  • Зелень потрібно дрібно подрібнена.
  • Рис прожарити.
  • Помістити томати, цибуля і кукурудзу. Загасити. Потрібно вісім хвилин.
  • Посипати перцем, сіллю.
  • Розмішати. Присипати тертим сиром, петрушкою і шпинатом.

Горохове додаток

Якщо вам набридли звичні макарони, пюре і різні крупи, то саме час урізноманітнити своє харчування гороховим пюре.

Інгредієнти:

  • горох – стакан;
  • перець – 3 горошини, духмяний;
  • цибуля – 2 шт.;
  • лавр – 1 аркуш;
  • морква – 1 шт.;
  • перець чорний;
  • олія соняшникова;
  • паста томатна – 1 ст. ложка;
  • сіль;
  • борошно – 1 ч. ложка;
  • чабер;
  • крохмаль – 0,5 ч. ложки кукурудзяний.

Приготування:

  • Промити горошини.
  • Залити водою.
  • Відставити. Потрібно три години, щоб зернятка набубнявіли. Якщо дозволяє час, то залиште його на ніч.
  • Промити. Залити двома чашками води.
  • Проварити до випаровування вологи з лаврушкой і перцем.
  • Закинути перець чорний. Підсолити.
  • Взяти блендер. Перетворити в пюре.
  • Лук порубати. Вийдуть кубики.
  • Перетерти морквину. Скористайтеся великою теркою.
  • Масло прогріти.
  • Помістити овочі. Прожарити.
  • Влити склянку води і томатну пасту.
  • Посипати спеціями, підсолити.
  • Перемішати.
  • Готувати, поки рідина не зменшиться в два рази.
  • Змішати борошно з крохмалем.
  • Помістити до овочів.
  • Поварити пару хвилин.
  • Полити горохове пюре.

Рис з мексиканської сумішшю

Слід завжди зберігати в морозилці пакетик з мексиканської сумішшю. Адже це допоможе вам швидко приготувати смачну вечерю.

Інгредієнти:

  • олія соняшникова – 2 ст. ложки;
  • суміш мексиканська – 300 г;
  • мелений перець червоний;
  • часник – 4 зубки;
  • рис – стакан пропарений;
  • перець мелений чорний;
  • вода – 320 мл;
  • сіль;
  • цибуля.

Приготування:

  • Промити крупу.
  • Залити воду.
  • Підсолити. Проварити.
  • Цибулину перетворити в кубики. Підсмажити.
  • Порізати дрібненько зубки часничку. Помістити до цибулі. Потомити.
  • Як тільки овочі зарум’янилися закинути суміш. Розморожувати не треба.
  • Прожарити. Буде потрібно близько дев’яти хвилин. Овочі повинні всі просмажиться до готовності.
  • Промити готові рисові зерна.
  • Зцідити рідину.
  • Перемішати із засмажкою.
  • Просмажити кілька хвилин.
  • Посипати перцем. Перемішати.