Гарнір до курки – 12 рецептів, що приготувати

Як гарнір до курки можна подавати не тільки звичне картопляне пюре або макарони. Є безліч інших цікавих варіантів, які точно сподобаються всім членам сім’ї. Це і овочі, приготовлені різними способами, і крупи, і паста з оригінальними соусами.

Гарнір до курки, запеченої в духовці

Склад продуктів:

  • півкіло картоплі;
  • 1 маринований огірок;
  • 3 – 5 часникових зубчиків;
  • 2/3 ст. среднежирной сметани;
  • ½ Склянки класичного майонезу;
  • сіль, перець, свіжий кріп;
  • рослинне масло.

Алгоритм дій:

  • Ретельно промити картоплини приблизно однакового розміру. Кожну змастити рослинним маслом.
  • Загорнути бульби у фольгу окремо і запікати такий гарнір до курки в духовці при високій температурі до м’якої серединки.
  • Змішати майонез і сметану. Додати рубаний кріп, сіль, роздавлений часник і перець.
  • Всипати в соус дрібні кубики маринованого огірка і добре перемішати складові.
  • Кожну картоплину прямо у фользі розрізати навпіл, посолити і виделкою розім’яти середину.
  • Зверху покрити половинки овоча соусом.

Подати картоплю до столу гарячою.

Готуємо з овочів

Склад продуктів:

  • 2 шт. невеликих кабачків;
  • 4 шт. картоплі;
  • 1 червона цибулина;
  • 4 шт. моркви;
  • 150 г свіжих печериць;
  • 3 часникових зубки;
  • ½ Ст. соняшникової олії;
  • мелений перець і сіль.

Алгоритм дій:

  • Овочі промити і при необхідності почистити. Порізати слайсами. Картоплю і моркву попередньо опустити в киплячу воду на 5 хвилин, після чого остудити.
  • Гриби почистити і порізати пластинками.
  • Змішати масло, перець, розім’ятий часник і сіль. Получившимся маринадом залити підготовлені інгредієнти. Залишити їх у такому вигляді мінімум на 6 годин.

Запекти овочевий гарнір в духовці при середній температурі до бажаного ступеня готовності.

Можна зробити його м’яким і ніжним або, навпаки, хрустким.

До смаженої курки

Склад продуктів:

  • 250 г спагетті;
  • 2/3 ст. пасти з помідорів;
  • свіжий часник за смаком;
  • соняшникова олія;
  • 1 ст. води;
  • по ¼ ч. л. сухого орегано, базиліка, цукру, паприки;
  • сіль.

Алгоритм дій:

  • Зварити макарони до готовності в солоній воді.
  • Обсмажити на соняшниковій олії шматочки часнику до легкої рум’яності. Додати цукор, всі спеції і пасту з помідорів.
  • Залити все холодною водою і злегка уварити.

Готові макарони подати з отриманим томатним соусом в якості гарніру до смаженої курки.

Гарнір до отбивным з курки

Склад продуктів:

  • 450 г сухого колотого гороху;
  • 800 мл фільтрованої води;
  • сіль і перець;
  • свіжа зелень;
  • рослинне масло.

Алгоритм дій:

  • Ретельно промити горох, міняючи воду не менше трьох разів.
  • Викласти в каструлю і залити гарячою водою. Посолити.
  • Варити бобові до повного розм’якшення.
  • Пюрировать масу блендером. Поперчити.

Приправити горохове пюре рослинним маслом, посипати свіжою зеленню і подати як гарнір до отбивным з курки.

 

Загрузка...

Смачний рис на гарнір

Склад продуктів:

  • 1 ст. з гіркою пропареного рису;
  • 2 повних склянки фільтрованої води;
  • 1 ч. ложка куркуми;
  • 2 десертні ложки топленого масла;
  • поварена сіль.

Алгоритм дій:

  • У невеликій товстостінній каструлі розпустити топлене масло.
  • Через півхвилини засипати куркуму. На цьому етапі можна додавати в каструлю і насіння чорної гірчиці. Це необов’язковий інгредієнт, але він додає готовому страві особливу пікантність.
  • Прогріти куркуму і насіння в топленому маслі.
  • У гарячу масу засипати сухий рис і прогріти крупу пару хвилин. Зерна вберуть в себе деяку кількість жиру і стануть напівпрозорими.
  • В окремому посуді довести воду до кипіння, посолити і дуже акуратно влити в масло з крупою. Додавати воду невеликими порціями.

Варити смачний рис на гарнір 20 – 25 хвилин.

 

Що підходить до запеченої курки

Склад продуктів:

 

 

  • кіло молодий дрібної картоплі;
  • 10 – 15 г свіжого подрібненого кропу;
  • 2 десертні ложки розм’якшеного вершкового масла;
  • кухонна сіль і перець.

Алгоритм дій:

  • Молода картопля добре вимити, обсушити і висипати в один шар у форму для запікання.
  • Зверху розподілити розм’якшене масло, присипати картоплю перцем і сіллю.
  • Покрити форму фольгою і запікати гарнір в духовці (200°C) приблизно 20 – 25 хвилин.

Коли овоч розм’якшиться, зняти фольгу, струсити ємність і запікати її вміст ще 10 хвилин при тих же умовах. При подачі посипати гарнір подрібненим кропом.

Дієтичний гарнір

Склад продуктів:

  • 250 г замороженого шпинату;
  • 2 ст. овочевого бульйону;
  • 3 картопляні бульби середнього розміру;
  • 1 велика солодка і соковита морква;
  • сухі спеції і сіль.

Алгоритм дій:

  • Ретельно промити овочі та очистити їх від шкірки. Залити водою і відправити варитися. Картоплю і моркву потрібно готувати до того моменту, коли вони з легкістю будуть нанизуватися на вилку.
  • Розтерти зварені і охолоджені овочі до стану однорідного пюре в чаші блендера.
  • Шпинат залити окропом в окремій каструлі і варити до розм’якшення. Досить буде 4 – 5 хвилин термічної обробки.
  • Варений шпинат і овочеве пюре об’єднати в загальній мисці. Разом перебити компоненти страви відповідною насадкою блендера.
  • Розбавити густу масу бульйоном до бажаної консистенції, посолити і додати за смаком улюблені сухі спеції.

Подати вийшло пюре в якості дієтичного низькокалорійного гарнір до курки.

До вареної птиці

Склад продуктів:

  • 1 ст. з гіркою перловки;
  • півлітра фільтрованої питної води;
  • 5 – 7 г кам’яної солі;
  • 50 г вершкового масла.

Алгоритм дій:

  • З вечора засипати перлову крупу по містку миску. Залити її водою і залишити в такому вигляді на всю ніч.
  • Вранці відкинути розмоклий продукт на друшляк і ретельно промити проточною водою.
  • Перекласти підготовлену перлову крупу в каструлю, залити її вказаним у рецепті кількістю питної води і додати сіль.
  • Закрити каструлю кришкою. Варити майбутню кашу 45 – 55 хвилин.
  • Далі, укутати ємність в теплий плед і залишити упариваться ще хвилин на 40. Можна і пропустити цей пункт із-за нестачі часу, але така процедура зробить кашу особливо ніжною і смачною.

Готовий гарнір заправити вершковим маслом.

З гречки

Склад продуктів:

  • 1 ст. з гіркою гречаної крупи;
  • 2 повних склянки фільтрованої води;
  • 2 варених яйця;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • вершкове масло;
  • кухонна сіль;
  • невелика щіпка цукру.

Алгоритм дій:

  • Щоб смачно приготувати на гарнір до курки гречку, насамперед варто висипати крупу в миску і кілька разів промити її холодною водою. При необхідності – перебрати. Видалити попадающийся сміття і тверді чорні крупинки.
  • Пересипати гречку в каструлю, залити її солоною водою і додати цукор. Від цього каша не вийде солодкої, пісок лише зробить її смак трохи яскравіше.
  • На повільному вогні під щільно закритою кришкою, варити гречку 20 – 25 хвилин до повного всмоктування рідини.
  • Остудити заздалегідь зварені яйця порізати їх акуратними дрібними кубиками. Таким же чином подрібнити очищену цибулину.
  • У сковорідці розтопити половину від зазначеної кількості вершкового масла і обсмажити на ньому цибулю до золотистого відтінку.
  • Перекласти вміст сковорідки разом з маслом до готової гречці. Додати туди ж яєчні кубики і добре перемішати кашу з цими інгредієнтами.

Розкласти гарнір по тарілках. Розподілити по них вершкове масло.

Складний гарнір

Склад продуктів:

  • 200 – 300 г картоплі;
  • 50 г сиру (обов’язково твердого);
  • 1 куряче яйце;
  • 3 десертні ложки молока;
  • 50 г борошна;
  • 5 десертних ложок сухарній крихти;
  • сіль, сухі спеції;
  • рослинне масло.

Алгоритм дій:

  • Вміст сирого яйця присолити і збити з молоком. Додати в суміш половину борошна.
  • Картоплю дрібно потерти і віджати з отриманої стружки сік.
  • Додати до одержаної маси сіль, спеції і 1 десертну ложку молочного кляру.
  • Сир порізати акуратними маленькими кубиками.
  • Зліпити кульки з картопляного тіста. Всередину покласти по сирного кубику в якості начинки. Обваляти кульки в залишилася борошні.
  • Занурити заготовки в кляр і присипати сухарній крихтою.

Обсмажити кульки в розпеченому маслі до золотистої скоринки.

Простий рецепт з картоплі

Склад продуктів:

  • 700 г картоплі;
  • 200 р ріпчастої цибулі;
  • 100 г моркви;
  • сіль і рослинне масло.

Алгоритм дій:

  • Картоплю зварити до м’якості прямо в шкірці.
  • Цибулю і моркву очистити, подрібнити і обсмажити на розігрітій олії.
  • До вже напівготові овочів висипати кубики очищеного вареної картоплі. Посолити інгредієнти.

Готувати овочі разом ще 7 – 8 хвилин.

Курка з гарніром в мультиварці

Склад продуктів:

  • 350 г молодої капусти;
  • 450 г курячих стегенець;
  • 1 головка цибулі;
  • 1 ч. л. паприки;
  • 1 часниковий зубок;
  • сіль, перець;
  • соняшникова олія;
  • ½ Ст. кип’яченої води.

Алгоритм дій:

  • Стегенця порізати на великі шматки і обсмажити їх у чашу мультиварки до легкої рум’яності.
  • Додати дрібні шматочки цибулі та часнику. Готувати разом 4 – 5 хвилин.
  • Всипати в чашу кухонного помічниці дрібно нашатковану і розім’яту руками капусту.
  • Залити все водою. Посолити, поперчити.
  • Активувати режим гасіння на 25 хвилин. Підійде для цієї мети і «Суп» або «Овочі».
  • Останній додати в блюдо паприку.

Готове частування подати до столу зі свіжим хлібом і маринованими овочами.

Вибираючи гарнір до смаженого або вареному курячому м’ясу, варто звертати увагу на рецепти ніжних каш і пюре. До запеченої курятині з підливою добре підійдуть сухі гарніри – рис без соусу, варену або смажену картоплю, будь-які овочі, приготовлені в духовці, підсушена на сковорідці гречка. Якщо ж потрібно скоротити калорійність свого обіду, то доповнити птицю варто сирими овочами або салатами з них, заправленими легкими олійними соусами.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...