Гарнір до риби – 7 рецептів приготування

Підібрати правильний гарнір до риби не так і просто, як здається на перший погляд. Потрібно знати чимало нюансів, щоб вибране блюдо підкреслювало смак морепродукта, не заглушало його і легко засвоювалося у такому тандемі.

Класичний гарнір до смаженої риби

Картопля давно вважається універсальним продуктом, який підходить до багатьох страв і закусок. Риба – не виняток, так як смакові якості картоплі добре з нею гармонують.

При цьому смажену картоплю готують до смаженої риби, а варена – до вареної. Але в залежності від особистих смакових переваг можна і відступати від цього правила.

Багато людей подають варену картоплю до смаженої риби, і це нормально.

Рецепт простий гарнір. Список необхідних інгредієнтів дуже короткий:

  • картопля – 6 шт.;
  • прованські трави – за смаком;
  • сіль, перець;
  • панірувальні сухарі – 3 ст. л.;
  • оливкова олія – 4 ст. л.

Приготування:

  • Нарізати картоплю брусочками.
  • Додати спеції, сіль, сухарі, влити олію. Перемішати.
  • Викласти на застелений пекарської папером деко. Випікати до золотистої скоринки.

Приготувати картопляне пюре не складе труднощів навіть новачкам. Інгредієнти:

  • картопля – 500 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • молоко – 0,5 склянки;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • кріп сушений.

Приготування:

  • Відварити нарізану на шматки картоплю в підсоленій воді. На це піде від ¼ до ½ ч. Якщо картопля легко протикається ножем, значить, він готовий.
  • Розім’яти картоплю в пюре.
  • Закип’ятити молоко і невеликими порціями влити в каструлю. В кінці вбити яйце і добре перемішати. Посипати сушеним кропом.

Смачний гарнір готовий.