Глазур для пончиків – 6 рецептів як зробити глазур

Пончики, як правило, покривають глазур’ю. Зверху можна присипати солодкої кольоровою посипкою, яку зазвичай використовують на великодніх куличах. Глазур для цього популярного десерту можна приготувати своїми руками. Варто зазначити, що її можна використовувати і для покриття іншої випічки — кексів, тістечок, тортів, рулетів. Яку можна приготувати глазур для пончиків, розповімо нижче.

Шоколадна глазур для пончиків

Шоколадна глазур для пончиків вважається найбільш популярною, нарівні із звичайним білим покриттям. Простий і легкий спосіб приготувати шоколадну глазур для пончиків буквально за кілька хвилин.

  • стакан цукру;
  • пів склянки води;
  • 60 г гіркого шоколаду;
  • 50 г вершкового масла.

Цукор розчинити у воді, поставивши на середній вогонь. Крупинки повинні повністю розчинитися. Після цього всипати в сироп кубики шоколаду і допомогти ложечкою йому розчинитися. Почекати, щоб шоколадна суміш закипіла. Після можна додати масло і розтопити його. Помішуючи, прокип’ятити 10 хвилин, щоб всі інгредієнти розчинилися до однорідності. Глазур готова, залишилося дати їй охолонути і пензликом нанести на пончики. Готова маса повинна густо стікати з ложки, значить, її можна використовувати.

На замітку. Прискорити охолодження глазурі можна, поставивши ємність в крижану воду.