Глазур для торта з шоколаду – 8 рецептів

З допомогою шоколадної глазурі, можна швидко і просто зробити смачне прикраса для торта. Багато хто вважає, що її приготування забирає масу часу і сил. Але це не так! Пропонуємо кілька нескладних варіантів створення глазурі для торта з шоколаду.

Глазур для торта з розтопленого шоколаду

Для її приготування знадобиться зовсім небагато інгредієнтів. Зазвичай їх можна придбати в найближчому магазині.

Залежно від тієї кількості, яка необхідна для покриття виробу, що виготовляється потрібна порція.

На 100 грам шоколаду беремо 20 грам масла.

Водяна баня – відмінний варіант розтопити шоколад. Для неї готуємо кілька ємностей різного діаметра. Наприклад, це може бути каструля і сотейник, який буде у неї поміщатися, але не торкатися дна. В даному випадку краще користуватися емальованим посудом.

  • У велику ємність наливаємо воду і доводимо до кипіння.
  • В меншу, кладемо поламаний шоколад і встановлюємо її поверх великий, з киплячою водою.
  • Після цього, зменшуємо вогонь і чекаємо повного розплавлення шоколадки.

Масло додається в уже теплий рідкий склад. Коли воно розтане, все добре перемішується і остуджується буквально 5 – 7 хвилин.

Шоколад розтоплюється тільки на водяній бані, а в іншому випадку має властивість пригорати.

Як зробити шоколадний ганаш

Дуже оригінальний рецепт, здатний доповнити будь ласощі.

Для нього нам знадобляться:

  • 60% (і більше) чорний шоколад – 200 г;
  • вершки (жирні)– 200 г;
  • масло – 50 г;
  • цукрова пудра – 1 ст. л.

Алгоритм подальших дій не складний:

  • Підготуємо шоколад, розламавши його на шматочки.
  • Вершки ставлять на водяну баню і підігріваються, але не доводять до кипіння.
  • Шоколад додається в добре теплий крем складу після того, як він був знятий з водяної бані.
  • Через хвилин п’ять перевіряємо, розтопився у вершках шоколад. Якщо цього не вистачило часу, можна трохи «допомогти» йому розпуститися за допомогою водяної бані.
  • Коли скибочки шоколаду повністю розчинилися, необхідно все гарненько перемішати віночком, а після, висипати цукрову пудру і продовжити
  • У подстывшую глазур кладеться масло. Все добре змішується, склад стає однорідним і після цього можна вважати, що ганаш готовий. Прикрашаємо торт і тішимо гостей!
Дивіться також:  Швидке дріжджове тісто – 8 рецептів тіста для смачної випічки

З какао та молока

Зробити глазур для торта дуже просто звичайного какао та молока. Цей простий рецепт порадує, якщо терміново потрібно прикрасити частування, але під рукою немає нічого особливого.

Візьмемо:

  • 2 ст. л. какао;
  • 0,5 ст. молока;
  • 30 г олії;
  • 0,5 ст. цукрової пудри;
  • ванілін.

Для досягнення поставленої мети виконуємо такі дії:

  • Невелика ємність чудово підійде для змішування какао і цукрової пудри.
  • Сюди ж, виливаємо молоко і все добре перемішуємо до отримання однорідної консистенції без грудочок і розлучень.
  • Ставимо ємність на газ і варимо на невисокому полум’я, весь час заважаючи, щоб глазур не пригоріла.
  • Коли з’явиться легка пінка, знімаємо каструльку і чекаємо, поки вона трохи охолоне.
  • Потім додається масло, яке попередньо розтоплюється і тільки потім вливається в загальну ємність.
  • Усе ретельно збивається міксером, після чого глазур стане еластичною і з легкістю нанесется на поверхню випічки.

Глазур з білого шоколаду для торта

Глазур з білого шоколаду – це оригінальне і дуже смачне прикраса. Білий шоколад для цих цілей краще всього вибирати високої якості. Беремо 100 основного інгредієнта і 1 склянку молока.

  • Шоколад попередньо змащується маслом, щоб надалі глазур легко витягати з каструлі.
  • Далі, він розламується на шматочки і викладається в ємність.
  • Зверху все заливається молоком.
  • Майбутня глазур підігрівається обов’язково на водяній бані, постійно помешиваемая ложкою (краще навіть дерев’яною лопаткою).
  • Можна вважати її готовою, коли всі інгредієнти стануть однорідною, густою масою з пластичної структурою. Торт покривається до того, як вона охолоне.

Для глазурі Шоколад завжди використовується в чистому вигляді (без горіхів, родзинок, і наповнювачів).

З вершками

Глазур для торта з шоколаду в даному випадку, готується з додаванням вершків. Такий спосіб приготування солодкого покриття не забере багато часу.

Дивіться також:  Желе з сметани – 7 рецептів приготування

Одна порція виготовляється в пропорції 180 г шоколаду 150 г вершків. Дуже важливо, вибираючи плитку шоколаду, перевірити відсоток какао – чим він вище, тим краще для майбутнього прикраси нашого торта.

  • Подрібніть шоколадку будь-яким зручним способом (можна розламати на шматочки або ж натерти).
  • Коли все готово, заливаємо її вершками і ставимо на газ, розігріваючи до тих пір, поки не розтопиться.
  • Кладемо трохи вершкового масла, яке додасть гарний блиск прикраси.
  • Покривати торт можна після того, як глазур трохи охолоне.

Простий рецепт з вершковим маслом

Вершкове масло в глазурі дійсно важлива деталь. Воно надає їй блискучий вигляд, і частково відповідає за застигання маси. Нижче запропоновано дуже хороший рецепт для блискавичного прикраси торта, який припаде до речі, коли нічого іншого під рукою не знайшлося.

Для приготування знадобиться близько 50-ти грам вершкового масла, 30 мл вершків, приблизно, 3 чайні ложки какао і 4 чайні ложки цукру.

  • Какао з цукром потрібно змішати так, щоб був рівномірний відтінок і відсутні грудочки.
  • Ємність ставиться на плиту.
  • Глазур потрібно весь час помішувати, поки не почне закипати.
  • Масло додається після того, як тепла маса буде знята з плити. Разом з ним глазур перемішується ще раз, поки воно повністю не розчиниться.

Прикрасити виріб необхідно до того, як солодкий декор охолоне і загусне.

Дзеркальна шоколадна глазур для торта

Ця глазур не просто смачна, але і неймовірно красива. Вона здатна зробити із звичайного страви, твір мистецтва! Але щоб домогтися дійсно шикарного ефекту, необхідно дотримуватися правил приготування в точності, як написано в рецепті.

Щоб приготувати глазур, підготуємо:

  • цукор – 250г;
  • какао – 80 г;
  • желатин – 15 г;
  • вершки – 150 мл;
  • патока – 80 р.
Дивіться також:  Йоркширський пудинг – 4 рецепту приготування

А тепер головне, нічого не переплутати:

  • Желатин висипається в 30 мл води.
  • Поки він настоюється, патоку і цукор необхідно помістити в 100 мл води і довести до кипіння.
  • Перед тим як додати вершки в патоку, їх потрібно закип’ятити.
  • Все перемішується і лише після цього можна висипати какао.
  • Повернемося до желатину. Його необхідно спочатку підігріти, не доводячи до кипіння, і тільки потім додати до решти інгредієнтів.
  • Збивати складу найзручніше заглибним блендером. З його допомогою можна як саме та структура, яка потрібна. Він прибере грудочки і додасть однорідність солодкої маси. Прикраса готова.

Температура глазурі не повинна бути нижче 37 градусів, інакше бажаного ефекту не буде – вона просто скачається на виробі.

Готуємо на сметані

Сметанна глазур, завжди виглядає дуже ефектно на торті. Вона прекрасно лягає на його поверхню і має особливий, неповторний смак.

Для приготування беремо:

  • 100 г 20% сметани;
  • 5 ст. л. цукру;
  • 50 р масла;
  • 6 ст. л. какао;
  • ½ Ч. л. солі.

Далі все просто:

  • Масло, сметана, цукор і сіль кладуть в невелику каструльку.
  • Ставимо ємність на газ, включивши повільний вогонь. Маса повинна постійно помешиваться.
  • В момент, коли сметана і масло почнуть розчинятися, додаємо какао. Важливо зробити це вчасно.
  • Помішувати глазур необхідно постійно, щоб уникнути пригорання.

Під час варіння, можна помітити, що маса стає густішим. Готовність перевіряється дерев’яною лопаткою. Якщо глазур стала, як густа сметана – вона готова. Перед нанесенням на торт, дайте їй декілька хвилин на охолодження.