Голубці – 5 рецептів з рисом і фаршем

Голубці – винахід на швидку руку, не дивно, що так багато варіацій цієї страви. Скручені капустяне листя наповнюють всілякими начинками, як м’ясні, так і пісними. Тушкують, смажать, парять, відварюють у різних соусах, подають зі сметаною і свіжою зеленню. Незважаючи на багате розмаїття варіантів і широту можливостей, основна асоціація при слові голубці — рецепт з рисом і фаршем. Це проста й ситна гаряче можна приготувати, комбінуючи інгредієнти і використовуючи різні побутові прилади, в залежності від того, чим ви володієте на кухні.

Голубці з м’ясним фаршем і рисом – покроковий рецепт

Класичне поєднання рису, м’ясного фаршу та свіжого хрусткого капустяного листа, від аромату якого, течуть слинки у гурмана, і розігрується неабиякий апетит у менш досвідченого їдця.

Для нього потрібні продукти:

  • 1 невеликий качан свіжої молодої капусти;
  • 400 грам яловичого фаршу;
  • 500 грам свинячого фаршу;
  • 1 середня головка ріпчастої цибулі;
  • 1 середня морквина;
  • 1 куряче яйце;
  • 100-120 грам круглозерного рису;
  • щіпка чорного меленого перцю;
  • 1,5 чайних ложки порошку коріандру;
  • щіпка паприки;
  • 40-50 грам маргарину для смаження;
  • 3-4 столові ложки томатної пасти;
  • пучок зелені петрушки;
  • морська сіль за смаком.

Рецепт покроково:

  • Рис пересипати в миску і добре промити, поки вода не стане прозорою. Відварити в підсоленій воді до напівготовності близько 10 хвилин. Відкинути на дрібнопористе сито і промити холодною водою;
  • Цибулину і моркву почистити. Цибулину нарізати, моркву потерти на середній тертці. Обсмажити овочі на сковороді з невеликою кількістю вершкового маргарину. Остудити;
  • У мисці змішати обидва види м’ясного фаршу, влити 4 столові ложки води для соковитості, засипати промитий рис, додати помиту і дрібно порізану зелень петрушки. Перемішуючи, покласти овочеву обжарку, спеції (перець, коріандр, паприка), щіпку солі (15 грам) і збите куряче яйце;
  • Закип’ятити в широкій і глибокій каструлі воду. Акуратно гострим ножем вирізати з качана серцевину – качан приблизно на 2/3. Наколоти капустяний качан зсередини довжиною виделкою і опустити в окріп. Поступово почнуть відділятися листя, допомагайте їм столовою ложкою або щипцями. Вийміть з каструлі залишок неразделанного качана, накрийте листя кришкою і попарте хвилинку, вийміть з окропу і покладіть на тарілку. Повторіть всю процедуру із залишком вилка, до отримання потрібного вам кількості покривних листків;
  • Починайте загортати фарш з найбільших листя. Викладайте на край у підстави порцію фаршу і завертайте конвертом, і так, поки не закінчиться начинка;
  • Викладайте капустяні конверти в каструлю, найбільші на дно. Розведіть окропом 3-4 ложки томатної пасти і залийте голубці, так щоб вони вкрилися повністю. Поставте на невеликий вогонь і варіть близько 40 хвилин;
  • Подавайте до столу зі сметаною. Приємного апетиту.