Голубці в мультиварці – 7 рецептів приготування

Таке блюдо дуже просто і швидко готується до «розумної каструлі». Заготовки з капусти з начинкою в ній виходять ніжними і соковитими. Далі опубліковані найпопулярніші рецепти голубців в мультиварці.

Класичні голубці в мультиварці

Фарш підійде з будь-якого м’яса. Краще взяти складовою – 650-750 грам. Інші інгредієнти: 2 морквини, 2 вилка капусти, мультиварочный склянку сухого рису, 2 цибулини, сіль, 3 столові ложки томатної пасти.

  • Розм’якшуються цілі листя капусти по 2-3 шт. в мікрохвильовій печі. Можна робити це і в каструлі з киплячою водою.
  • Рис промивається до гарячої води і відварюється до м’якості в програмі випічки.
  • Готова крупа промивається і з’єднується з фаршем.
  • Для заправки страви у програмі смаження страхуються цибуля і морква на олії.
  • Всередину капустяних листочків укладається начинка з крупи і м’яса. Заготовки загортаються конвертиками або трикутниками.
  • Всі голубці укладаються в ємність. Між шарами висипається овочева піджарка.
  • Зверху продукти заливаються водою, змішаної з томатною пастою і сіллю.

Режим «Гасіння» включається на 120 хвилин.

З фаршем і рисом

Інгредієнти: півкіло свино-яловичого фаршу, 2 столові ложки жирної сметани, 80 г білого рису, сіль, щіпка суміші перців, великий качан білокачанної капусти, цибулинка, 3 столові ложки томатної пасти, морквина, пів-літри бульйону, щіпка цукор.

  • Рис вариться до готовності у відповідній програмі. Воду варто відразу посолити. Далі продукт промивається водою і з’єднується з фаршем.
  • Вглиб качана капусти по периметру кочережки роблять глибокі надрізи. Потім овоч опускається на 8-9 хвилин в окріп.
  • Для соусу пассируется цибуля і морква. До продуктів відправляється томат-паста, сметана, сіль, трохи цукру. Соус гаситься у відповідній програмі 10-12 хвилин.
  • З капусти та начинки формуються голубці. Ущільнення біля основи листочків можна акуратно відбити спеціальним молоточком, або зрізати.
  • Заготовки занурюються в соус і поливаються їм.

Тушкується страву у відповідному режимі 45-55 хвилин.

В томатно-сметанному соусі

Інгредієнти: 630-650 г курячого фаршу, великий качан капусти, цибулина, 80 г сухого рису, морквина, дрібку цукру, 4-5 столових ложок кетчупу, 170 г жирної сметани (можна – домашній), 170 мл води, сіль за смаком, часник.

  • Рис вариться до готовності, змішується з фаршем, солиться, з’єднується з розчавленим часником.
  • Капуста відварюється до м’якості в киплячій воді. Потовщення з листочків зрізаються.
  • На кожну овочеву основу викладається начинка. Листочки складаються конвертом.
  • Заготовки відправляються в промаслений «розумну каструлю». Зверху висипаються залишилися подрібнені овочі.
  • Для соусу з’єднується вода, сметана, кетчуп і сіль. Можна використовувати будь-які спеції.

Готуються голубці в томатно-сметанному соусі спочатку півгодини в програмі «Гасіння», а потім ще 20-25 хвилин в режимі випічки.

З курячим фаршем

Інгредієнти: середній вилок капусти, півкіло фаршу з курятини, 160 г вже звареного рису, морквина, цибулина, склянка густого томатного соусу, стільки ж курячого бульйону, 220 г сметани, сіль, часник.

  • У фарш додається сіль, роздавлений часник і трохи соусу. Маса вимішується.
  • Качан капусти кип’ятити у воді 5-6 хвилин, після чого з нього знімаються листя і варяться ще стільки ж у воді, що залишилася.
  • У кожен листочок загортається начинка.
  • На маслі страхуються овочі, після чого заливається бульйоном, сумішшю сметани і томатного соку. Маса присаливается. Тушкується у відповідній програмі 12-14 хвилин.

Залишається занурити в соус голубці і готувати їх в режимі гасіння ще 30-35 хвилин.

Загрузка...

Рецепт приготування на пару

Інгредієнти: качан капусти, 330 г яловичого фаршу, часник, 130 г вареного рису, сіль, пахучі трави.

  • Капуста на пару хвилин занурюється в окріп.
  • Часник пропускаємо через прес, змішується з фаршем. Туди ж додається сіль і приправи.
  • Начинка викладається на підготовлені листочки, вони акуратно загортаються.
  • У каструлю наливається вода. Коли вона закипить, зверху встановлюється спеціальна насадка для готування на пару. На неї вкладаються голубці.

Готується страва у відповідній програмі 40-45 хвилин.

Ліниві голубці в мультиварці

Інгредієнти: півкіло свіжої білокачанної капусти, 420 г свинячого фаршу, 140 г вареного рису, 3 столові ложки томат-пасти, цибулина, 1,5 ст. води, півсклянки жирної сметани, морква, солодкий болгарський перчик, сіль, суміш перців.

  • З’єднується фарш, варений рис. Маса солиться і перчится.
  • Цибулю, перець, капуста, морква дрібно ріжуться і обсмажуються на олії в програмі випічки до м’якості.
  • Фарш з крупою відправляються до обжарке в чашу приладу.

У програмі гасіння ліниві голубці готуються 80-90 хвилин.

З пекінської капусти

Інгредієнти: 750-800 г будь-якого м’ясного фаршу, морквина, качан пекінської капусти, 120 г томатної пасти, сіль, суміш перців, 130 г вже вареного рису, цибулина, 160 г жирної сметани.

  • Листочки капусти занурюються в дуже гарячу воду для розм’якшення на кілька хвилин.
  • Для начинки з’єднується варений рис, фарш. Суміш солиться, перчится.
  • Начинка викладається в м’які листочки. Вони акуратно загортаються.
  • Моркву і цибулю подрібнюються, після чого обсмажуються в програмі випічки. Поверх піджарки викладаються голубці.
  • Зверху виливається соус з води, сметани і пасти. Суміш підсолювати.

У програмі гасіння страва готується 60-70 хвилин.

Нюанси приготування в мультиварці: Редмонт, Поларіс

Приготувати голубці в мультиварці зможе кожна господиня. Навіть не важливо, яка модель пристрою опинилася в її розпорядженні.

Обсмажувати овочі найзручніше в програмах «Смаження» або «Випічка». Перша є в пристроях і від Поларіс, і від Редмонт.

Для приготування рису можна вибирати режим «Рис». У деяких моделей Редмонт для цього є програма «Варка».

Подальше приготування завжди здійснюється в режимі гасіння. У ньому голубці не підгорають і виходять дуже ніжними.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...