Голубці з м’ясом та рисом – 4 рецепта

Голубці є традиційним східно-європейським стравою, ідеально підходить як для звичайного сімейного обіду, так і для шикарного святкового столу. Воно готується з капустяного або виноградного листя, які загортаються найрізноманітніші начинки. Але найбільш звичним їх варіантом виявилися голубці з м’ясом та рисом, доповнені белокочанным овочем.

Щоб блюдо вийшло смачним і апетитним на вигляд, слід з особливою ретельністю підходити до добору продуктів для нього. Особливо це стосується капусти.

Ідеально підійде для голубців мініатюрний качан, листя якого не занадто щільно прилягають один до одного.

Незалежно від вибраного рецепту, дуже важливо правильно підготувати капусти до подальшого формування голубців.

Для цього:

  • Від качана відділяється качан (акуратно за допомогою гострого ножа);
  • Овоч занурюється в крутий окріп і через п’ять хвилин знімається з вогню разом з каструлею;
  • У ємності з водою капуста знаходиться до свого повного остигання;
  • Качан розбирається на окремі листки.

Якщо черешки листочків виявились занадто твердими і товстими, їх треба добре прим’яти. Найпростіше зробити це молотком для відбивання м’яса.

Обов’язковою складовою даної страви є різноманітні спеції. Наприклад, сушений орегано, лавровий лист, базилік і чорний мелений перець. Цей список можна змінювати і доповнювати за власним смаком.