Голубці з пекінської капусти – 7 рецептів

Голубці з пекінської капусти — дуже ніжне, повітряне, легке блюдо. Пекінську різновид капусти легше загортати, ніж білокачанну, процес приготування займає менше часу, а начинку ви можете підібрати будь-який на ваш смак — від жирного м’яса до дієтичних брокколі.

Класичні голубці з пекінської капусти

Класика голубців — це начинка з м’яса і рису. Те, до чого ми так звикли в дитинстві. Але пекінська капуста змусить звичне ласощі танути в роті.

Компоненти:

  • 1 качан капусти пекінського виду;
  • М’ясний фарш — 0,4 кг;
  • Рис білий — 0,07 кг;
  • Дві ріпчасті цибулини;
  • Одна велика морква;
  • Томатний соус — 30 гр;
  • Вершкове масло -60 гр;
  • Олія рослинна будь-якого сорту за смаком;
  • Сіль за смаком;
  • Перець двох видів (горошок і порошок) за смаком;
  • Лавровий лист — 4 шт;
  • Вода.

Як приготувати:

  • Першим ділом беремося за рис. Щоб зернятка не злиплися, їх треба промити. Потім опускаємо рис в каструлю і наливаємо в неї воду таким чином, щоб вона покривала кашку рису на 1/2. Посипте солі і кип’ятіть до повного випаровування води.
  • Вилок капусти позбавляємо від непридатних верхніх листків, обрізаємо 4 см підстави. Кожен лист окремо змочуємо водою.
  • Поставте на вогонь каструлю для кипіння, а поруч на столі миску з крижаною водою. Опускаємо листя на 3 хвилини в киплячу воду, а потім перекладаємо в другу миску для охолодження. Листочки не будуть такими жорсткими, як у білоголової капусти і загорнути м’ясо буде набагато легше.
  • Обробіть інші овочі, очистивши від шкірки і дрібно нарізавши. Обсмажте їх протягом 8 хвилин.
  • Отриману смажену масу розділіть порівну. Вони підуть на різні цілі. Одна в начинку, інша — в підливу.
  • До першої частини обжарювання покладіть фарш і зварений рис. Перемішайте і насипте в суміш сіль і прянощі.
  • Настала черга робити форму майбутніх голубців. Розкладіть один лист на дошці і за допомогою ложки покладіть на нього суміш з фаршу, овочів і рису. Поверніть листя над начинкою. І так багато разів поспіль.
  • На сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте голубці з двох сторін до тих пір, поки вони не придбають золотистий відлив.
  • Приступаємо до оформлення підливи. Забуту частину овочів перекладіть в каструлю, полийте її томатним соусом, насипте сіль і спеції.
  • Зверху покладіть майже готові голубці і налийте воду, щоб її рівень трохи не доходив до верху підготовлюваного блюда. Варіть півгодини.