Гомілка куряча в духовці з картоплею — 8 рецептів запікання

Що може бути смачніше, ніж приготовлена в духовці куряча гомілка з картоплею? Ніжна курка з золотистою скоринкою та запашний рум’яний гарнір можуть бути прикрасою як повсякденного, так і святкового столу. Урізноманітнити цю страву можна варіюючи інгредієнти і способи приготування, для цього існує безліч покрокових рецептів, завдяки яким ви зможете легко приготувати приголомшливий вечерю або обід.

Куряча гомілка, запечена в духовці з картоплею

Класичний рецепт, перевірений часом. В своїй кулінарній скарбничці обов’язково потрібно мати найбільш вдалі і прості рецепти, адже саме вони будуть основою всіх ваших експериментів. Це як раз той випадок.

Для приготування вам знадобляться:

  • 1 кг картоплі, 800 г курячих гомілок
  • 300 г сметани
  • 2 зубчики часнику
  • спеції за смаком
  • 1 ч. л. рослинного масла для змащування форми.

Як готувати:

  • Підготуйте всі продукти: промийте і почистіть картоплю (приділіть особливу увагу очках), вимийте і висушіть курячі ніжки.
  • Картоплю наріжте на великі шматочки або кружечки, додайте сіль, перець, петрушку або будь-які ваші улюблені трави за смаком. Змішайте зі 150 р сметани і залиште маринуватися на півгодини.
  • Займемося куркою. Приправте висушені ніжки, посипте подрібненими травами, наприклад, прованськими, італійськими або меленим сушеним лавровим листом. Часник пропустіть через прес і змішати його з рештою 150 грамами сметани. Перемішайте курку з маринадом і залиште на 30 хвилин.
  • Виставте температуру в духовці на 200 градусів, змастіть форму рослинним маслом і викладіть картоплю.
  • Поверх картопляного шару розподіліть гомілки, полийте всім маринадом. Поставте форму в духовку приблизно на 1 годину, визначте готовність самостійно.
  • Сервіруйте страву на тарілці. Приємного апетиту!

Загрузка...

Куряча гомілка з картоплею і сиром

Процес приготування майже нічим не відрізняється від попереднього. Все, що вам потрібно зробити, – це посипати страву трьомастами г тертого твердого сиру перед запіканням. У вас вийде апетитна хрустка скоринка.

Спробуйте також:  Чим замінити розпушувач для тіста – 5 рецептів, як зробити розпушувач в домашніх умовах

З картоплею та овочами

Цікавий спосіб додати класичному страви нові відтінки смаку – приготувати його з овочами. Спробуйте, вам точно сподобається!

Інгредієнти для рецепта:

  • 1 кг курячих гомілок
  • 1 кг картоплі
  • 3 середні морквини
  • 3 цибулини
  • качан цвітної капусти або брокколі
  • два зубчики часнику
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 100 г зеленого горошку
  • сіль, перець за смаком

Для соусу:

  • 1 ст. л. борошна
  • 200 г сметани
  • 3 яйця
  • 50 г сиру

Етапи приготування:

  • Курку вимити і висушити. Пропустити часник через прес, змішати з соєвим соусом і залишити гомілки на годину в маринаді.
  • Почистити картоплю, нарізати кружечками, моркву натерти на крупній тертці, порізати кільцями цибулю, капусту розділити на суцвіття.
  • Приготуємо соус: яйця збити зі сметаною, додати борошно, сир, спеції, перемішати.
  • Викласти у форму шарами картоплю, цибулю, моркву, капусту, поверх подушки з овочів покласти курячі гомілки, посипати перцем, залити соусом. Запікати 50 хвилин при температурі 200°C.

Курячі гомілки з майонезом і часником

Страва, пікантний смак яких знайомий багатьом з дитинства. Рекомендуємо використовувати цей елементарний рецепт.

 

Інгредієнти самі звичайні:

  • 1 кг картоплі
  • 8 курячих гомілок
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 4 ст. л. майонезу
  • спеції за смаком

Приготування:

  • Миємо й сушимо курку, ретельно приправляємо, додаємо подрібнений часник, обмазуємо майонезом і даємо замаринувати півгодини.
  • В цей час чистимо картоплю, злегка солимо і перчимо. Викладаємо всі інгредієнти у форму, ставимо в духовку. 200 градусів на 45 хвилин.

Майонез зробить м’ясо ніжним, а часник додасть неповторний аромат.

 

В соусі з кефіру

Потрібні найпростіші продукти:

  • 8 курячих ніжок
  • 1 кг картоплі
  • 2 склянки кефіру
  • 2 зубчики часнику
  • перець, сіль, трави за смаком.

Як приготувати:

  • Спочатку приготуємо маринад: кефір просто перемішуємо зі спеціями і подрібненим часником. Залишаємо гомілки в маринаді на годину, закривши зверху плівкою.
  • Картоплю чистимо, ріжемо шматочками, додаємо сіль.
  • Викладаємо картоплю і ніжки у форму, зверху заливаємо маринадом. Запікаємо приблизно 50 хвилин при 200°C.
Спробуйте також:  Дзеркальна глазур для торта - 6 рецептів

Курячі ніжки завжди виходять соковитими за цим рецептом, а готуються дуже легко!

 

Покроковий рецепт з грибами

Гриби урізноманітнюють класичне блюдо, зроблять його більш ситним. Краще всього підійдуть ті, які ви зберете самі.

Вам потрібні:

  • 1 кг курячих гомілок
  • 500 г грибів
  • 1 кг картоплі
  • 1 цибулина
  • 1 ст. л. майонезу
  • 100 г твердого сиру
  • приправи за смаком

Кроки:

  • Почистіть і наріжте гриби відваріть в підсоленій воді 15 хвилин, відкиньте на друшляк.
  • Вимийте і висушіть ніжки, почистіть цибулю і наріжте кільцями, змішайте з майонезом, додайте спеції і замаринуйте гомілки на 40 хвилин.
  • Почистіть картоплю і наріжте кружечками, викладіть у форму, додайте третину склянки води, посоліть. Зверху викладіть гриби, цибулю, курячі гомілки.
  • Запікайте півгодини в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці, потім дістаньте форму і присипте сиром, знову відправте готуватися на 15 хвилин. Подавайте до столу і насолоджуйтеся прекрасним поєднанням грибів і курячого м’яса.

Як приготувати у фользі або рукаві

Ви також можете готувати з будь страв в духовці в рукаві або в фользі. Ці кухонні пристосування значно спрощують процес, а запечена куряча гомілка не може вийти несмачною, адже вона готується у власному соку.

Все дуже просто: підготуйте всі продукти за будь-яким рецептом, запропонованому у статті, потім покладіть їх в пакет для запікання так, щоб у ньому лишилося маленький отвір. Якщо ви використовуєте фольгу, краще загорніть блюдо в два шари, щоб сік не витік. Потім запечіть в духовці так, як вказано в рецепті.

Хай ці кілька способів приготування перекочують у вашу колекцію рецептів. Спробуйте їх усі, знайдіть свій фаворит і не бійтеся експериментувати!

Загрузка...