Горбуша в фользі в духовці – 8 соковитих і смачних рецептів

Горбушу можна сміливо назвати однією з найсмачніших риб. Її однаково добре тушкувати, солити, варити і запікати. Правда у неї є один мінус – вона суховата. Але будь-якій господині під силу приготувати, наприклад, соковиту горбушу в духовці у фользі, якщо запекти її правильно. А додавши трохи приправ, зелені і часточок лимона, можна виконати по-справжньому смачне і ароматне блюдо.

Соковита горбуша, запечена у фользі цілком

Горбуша – смачна червона риба, яку можна купити в будь-якому магазині і, що важливо, за доступною ціною.

Приготувати її можна різними способами, але ось ароматною і соковитою вона виходить, якщо її запекти у фользі.

Головне, скористатися перевіреними рецептами і попередньо замаринувати рибу.

Інгредієнти:

  • горбуша;
  • цибулина;
  • дві ложки соєвого соусу;
  • чотири ложки олії оливи;
  • корінь імбиру;
  • половинка лимона;
  • перець, цукор, зелень петрушки.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом рибу потрібно почистити, промити і просушити паперовим рушником.
  • Змішуємо подрібнений імбир з маслом і соєвим соусом. Додаємо 1 ч. л. цукру і дрібку перцю, змішуємо.
  • Цибулю і половину лимона ріжемо півкільцями.
  • На деко кладемо фольгу, в центр якої наливаємо трохи соусу. Кладемо горбушу і добре просочуємо її зсередини і зовні маринадом. У черевце кладемо цибулю, лимон і гілочку петрушки.
  • Загортаємо рибу у фольгу і готуємо в духовці 20 хвилин при температурі 200°С.

За кілька хвилин до готовності, горбушу можна відкрити, щоб зверху вона підрум’янилася.