Горбуша в фользі в духовці – 8 соковитих і смачних рецептів

Горбушу можна сміливо назвати однією з найсмачніших риб. Її однаково добре тушкувати, солити, варити і запікати. Правда у неї є один мінус – вона суховата. Але будь-якій господині під силу приготувати, наприклад, соковиту горбушу в духовці у фользі, якщо запекти її правильно. А додавши трохи приправ, зелені і часточок лимона, можна виконати по-справжньому смачне і ароматне блюдо.

Соковита горбуша, запечена у фользі цілком

Горбуша – смачна червона риба, яку можна купити в будь-якому магазині і, що важливо, за доступною ціною.

Приготувати її можна різними способами, але ось ароматною і соковитою вона виходить, якщо її запекти у фользі.

Головне, скористатися перевіреними рецептами і попередньо замаринувати рибу.

Інгредієнти:

  • горбуша;
  • цибулина;
  • дві ложки соєвого соусу;
  • чотири ложки олії оливи;
  • корінь імбиру;
  • половинка лимона;
  • перець, цукор, зелень петрушки.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом рибу потрібно почистити, промити і просушити паперовим рушником.
  • Змішуємо подрібнений імбир з маслом і соєвим соусом. Додаємо 1 ч. л. цукру і дрібку перцю, змішуємо.
  • Цибулю і половину лимона ріжемо півкільцями.
  • На деко кладемо фольгу, в центр якої наливаємо трохи соусу. Кладемо горбушу і добре просочуємо її зсередини і зовні маринадом. У черевце кладемо цибулю, лимон і гілочку петрушки.
  • Загортаємо рибу у фольгу і готуємо в духовці 20 хвилин при температурі 200°С.

За кілька хвилин до готовності, горбушу можна відкрити, щоб зверху вона підрум’янилася.

Рецепт приготування шматочками

По-справжньому святковим і смачним блюдом виходить горбуша, запечена шматочками. У цьому рецепті ми не будемо використовувати овочі та крупи – їх краще приготувати окремо. Все що вам потрібно, це купити якісний сир і приготувати ароматний маринад для риби.

Інгредієнти:

  • шматочки горбуші;
  • три ложки олії оливи;
  • дві часточки часнику;
  • дві ложки зернової гірчиці;
  • розмарин;
  • 200 г сиру твердих сортів;
  • сіль, перець;
  • мариновані півкільця цибулі.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом приготуємо маринад. Для цього в оливкову олію додаємо подрібнений часник, розмарин, суміш перців, сіль і гірчицю. Готовим соусом ретельно промазуємо шматочки риби і залишаємо заготовки на півгодини.
  • На деко кладемо фольгу, викладаємо на неї горбушу, зверху розподіляємо колечка маринованої цибулі і посипаємо все тертим сиром.
  • Закриваємо заготівлю фольгою й запікаємо страву при температурі 200°С 15 хвилин. Потім розгортаємо фольгу і готуємо ще стільки ж.
Дивіться також:  Винний оцет: склад, застосування, чим можна замінити?

Як смачно запекти з картоплею

Обговорюваний вид риби дуже смачний, корисний і доступний за ціною. Але крім цього, запекти горбушу смачно досить просто і легко. Рибу можна приготувати цілком чи шматочками, ну а якщо додати до неї картоплю і сир, то вийде дуже апетитний дует. Головне-не пересушити його і тоді сім’я буде забезпечена відмінним вечерею.

Інгредієнти:

  • горбуша;
  • 6 – 7 картоплин;
  • склянка вершків;
  • ложка соку лимона;
  • 150 г сиру;
  • 30 г вершкового масла;
  • спеції.

Спосіб приготування:

  • Горбушу ріжемо на шматочки, приправляємо спеціями, соком лимона і залишаємо просочуватися на 20 – 30 хвилин.
  • Форму для запікання змащуємо маслом, розподіляємо по ньому скибочки картоплі, а зверху – шматочки риби. Заливаємо все вершками.
  • Ставимо форму в розігріту до 180°С духовку на 30 хвилин. За 10 хвилин до закінчення приготування посипаємо блюдо тертим сиром.

Філе горбуші у фользі в духовці

Горбуша дуже цінна риба, багата білком, вітамінами і мікроелементами. Тому дуже важливо приготувати її так, щоб зберегти якомога більше корисних речовин.

Запікання вважається найбільш вірним способом її приготування, при цьому такі страви виходять дуже смачними і апетитними.

Інгредієнти:

  • філе горбуші;
  • ложка соєвого соусу;
  • дві ложки олії оливи;
  • ложка меду;
  • дві часточки часнику;
  • ½ Ч. ложки зіри;
  • ½ Ч. ложки паприки;
  • 50 г тертого імбиру;
  • дві ложки соку лимона;
  • дві гілочки м’яти;
  • 100 мл майонезу.

Спосіб приготування:

  • Подрібнений часник змішати з медом, соєвим соусом, соком лимона, імбиром, майонезом і рубаною м’ятою.
  • Окремо змішуємо оливкове масло з сіллю, зірою, паприкою і перцем.
  • Філе горбуші обмазуємо сумішшю з оливкової олії зі спеціями і залишаємо на 30 хвилин.
  • На лист фольги викладаємо філе, заливаємо його імбирним соусом, закриваємо і готуємо страву 30 хвилин при температурі 180°С
Дивіться також:  Як смачно приготувати цвітну капусту? 10 рецептів

Варіант запікання з овочами

Горбуша, запечена з овочами, виглядає яскраво і апетитно. М’ясо просочується соком овочів, в результаті чого страва виходить соковитим і ніжним.

Інгредієнти:

  • горбуша;
  • два томата;
  • дві цибулини;
  • солодкий перець;
  • лимон;
  • три ложки майонезу;
  • 100 г сиру;
  • масло вершкове і рослинне;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Тушку горбуші нарізаємо порційними шматочками, присмачую їх сіллю, перцем і поливаємо лимонним соком. Залишаємо просочуватися на 30 хвилин.
  • Помідори ріжемо кружальцями, цибулю і перець – півкільцями. На вершковому маслі злегка пасеруємо цибулю.
  • Форму для випічки змащуємо маслом, на яке викладаємо шматки риби. Поверх них розподіляємо перець, цибуля, помідори і шар майонезу.
  • Запікаємо страву в духовці протягом 30 хвилин при температурі 200 градусів. За 10 хвилин до готовності посипаємо рибу з овочами тертим сиром.

Готуємо з додаванням лимона

Соковита горбуша у фользі – ситне блюдо з низьким вмістом калорій, тому нею можна сміливо пригощати тих, хто турбується про стрункості фігури. Риба з лимоном в духовці готується дуже швидко, а сік цитрусових і спеції надають їй неповторний аромат і смак.

Інгредієнти:

  • горбуша;
  • лимон;
  • приправи для риби;
  • зелень, олія.

Спосіб приготування:

  • Рибу очищаємо, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на порції. Рибні заготовки натираємо спеціями і ставимо в холод на 1 годину.
  • Форму для випічки застеляємо фольгою, кладемо на неї шматочки риби, а зверху розподіляємо лимонні слайсы. Закриваємо все фольгою і відправляємо запікатися на 30 хвилин. За 10 хвилин до готовності фольгу можна відкрити.

Горбуша в фользі з грибами і сиром

Горбушу можна приготувати з різними овочами, але смачніше всього виходить, якщо запекти її з грибами. Особливий смак страви надають всі ті ж спеції і лимонний сік. Готову страву можна подавати з білим соусом.

Інгредієнти:

  • горбуша;
  • 350 г грибів;
  • цибулина;
  • лимон;
  • 150 г сиру;
  • приправи для риби.

Спосіб приготування:

  • Цибулю нарізаємо півкільцями, а грибы20 – тонкими пластинами.
  • Пасеруємо На олії цибулю, потім додаємо до нього гриби, сіль і обсмажуємо 10 хвилин.
  • Філе риби нарізаємо на шматочки, які натираємо спеціями і соком цитруса.
  • На деко з фольгою викладаємо рибні заготовки, зверху розподіляємо гриби з цибулею і посипаємо все тертим сиром. Фольгу закриваємо і готуємо страву 20 – 25 хвилин при температурі 200°С
Дивіться також:  Що приготувати з свинини? 40 рецептів в домашніх умовах

Зі шпинатом і майонезом

Якщо ви шукаєте оригінальний рецепт приготування горбуші в духовці, то обов’язково візьміть на замітку цей. Горбуша зі шпинатом і майонезом виходить не тільки смачної, але і корисної, особливо якщо майонез замінити сметаною.

Інгредієнти:

  • горбуша;
  • шпинат;
  • дві ложки лимонного соку;
  • сіль, перець;
  • три ложки майонезу.

Спосіб приготування:

  • Очищену тушку горбуші просочуємо сумішшю з солі, перцю і лимонного соку, викладаємо на фольгу.
  • Зверху кладемо подрібнений шпинат, додаємо ще трохи спецій, лимона і злегка змащуємо майонезом. Закриваємо фольгою рибу зі шпинатом і готуємо в духовці 30 хвилин при температурі 180°С

Скільки запікати горбушу в духовці, щоб вона була соковита?

Горбуша – риба не жирна, тому багатьох господинь цікавить, як зробити з неї соковите блюдо і скільки ж запікати її в духовці, без побоювань пересушити. Щоб не допустити пересихання м’яса під час запікання, варто врахувати деякі моменти.

  • Для приготування краще купувати охолоджену, а не заморожену рибу. При заморожуванні м’ясо втрачає велику частину корисних властивостей і смакових якостей, а значить, приготувати апетитну страву не вийде.
  • Перед запіканням горбушу краще змастити великою кількістю масла, яке допоможе рибі залишитися вологою під впливом сухого жару.
  • Можна попередньо замаринувати тушку в лимонному соку з будь-якими приправами. 30 хвилин буде достатньо, щоб в результаті у вас вийшло соковите і ароматне блюдо.
  • Як всі представники лососевих, горбуша має ніжне м’ясо, тому дуже важливо не перетримати її в духовці. Залежно від розміру, цю рибу запікають від 15 до 30 хвилин.

Як ви змогли переконатися, приготувати смачну горбушу в духовці зовсім не складно. Але, якщо ви все-таки її пересушили, не впадайте у відчай! Просто подайте її з грибним або сирним соусом і ніхто не помітить вашої маленької помилки.