Горохове пюре – 8 рецептів приготування

Ситне поживне горохове пюре – це незвичайний варіант гарніру, який відмінно поєднується з різними м’ясними стравами. Коли набридає картопля, його можна замінити таким цікавим страв. Якщо додати в пюре з гороху трохи більше води, вийде густа ароматна юшка на обід.

Простий рецепт горохового пюре в каструлі

До складу входить: гранований стакан колотого гороху, 3 ст. ложки жирного масла, 2 голівки цибулі, сіль, велика морквина.

  • Бобові компоненти промиваються і заливаються водою таким чином, щоб вона була на пару сантиметрів вище рівня гороху. Ємність залишають при кімнатній температурі на 2-3 години. Якщо продукт буде замачиваться всю ніч, то він відправляється в холодильник, щоб не закис.
  • Далі горох добре промивається, залити свіжою водою і відправляється варитися на 70-80 хвилин. Краще воду відразу посолити. Можливо, в процесі варіння її потрібно доливати.
  • У цей час потрібно зайнятися овочами. Вони чистяться, довільно подрібнюються і смажать на вершковому маслі до легкої рум’яності.
  • Далі піджарка разом з усією олією зі сковорідки і з сварившимся горохом закладається в чашу блендера і пюрируется.

Густота страви регулюється за власним розсудом.