Класичний рецепт горохового супу дозволить зробити просте у приготуванні, але дуже ароматне, смачне і ситне блюдо. Для супів важливо використовувати відфільтровану воду, свіже м’ясо і колотий горох.
Класичний рецепт горохового супу з м’ясом
Страву готують з будь-яким видом м’яса, але найпопулярніший — гороховий суп з яловичиною.
Інгредієнти:
2,8 л води;
450 г яловичої вирізки;
120 г гороху;
2 картоплини;
60 мл олії для обсмажування;
1 цибуля;
1 морква;
6 г солі;
2 лаврових листочка;
4 горошинки чорного перцю.
Кроки приготування.
Горох перебирають, промивають. Замочують у воді на ніч, щоб зерна швидше зварилися.
М’ясо миють, обсушують серветкою, кладуть у каструлю, заливають питною холодною водою і ставлять на плиту. Після закипання вогонь зменшити до мінімального. Піну з каструлі видаляють. Свіжа яловичина повинна варитися протягом 1 години 50 хвилин. Якщо м’ясо старе — час варіння збільшують.
Готову яловичину виймають з каструлі, охолоджують, нарізають шматочками і знову кладуть у бульйон.
Вимочений горох знову споліскують і з’єднують в каструлі з м’ясом. Відварюють протягом 45 хвилин.
Очищають коренеплоди. Нарізають кубиками або соломкою. Морквяні і цибульні шматочки обсмажують на олії до золотистого відтінку.
У бульйон до гороху і м’яса додають картоплю, готують 12 хвилин. Далі кладуть овочеву зажарку, сіль, спеції і варять ще 8 хвилин.
Готовий суп тримають під кришкою 15 хвилин, щоб він настоявся.
Порада: якщо немає часу вимочувати горох, треба потримати його теплою кип’яченою воді 20 хвилин, двічі змінивши воду.
Загрузка...
Рецепт класичного супу-пюре з гороху
Блюдо виходить дуже поживним. Гороховий суп-пюре можна давати навіть однорічним малюкам.
Горох відсортовують, залишаючи добрі зерна, миють, вимочують протягом ночі.
Вранці зерна поміщають у друшляк, щоб вода скла.
У каструлі кип’ятять воду. Засипають в неї горох. Відварюють протягом 1,5 годин, регулярно прибираючи пінку.
Чистять, миють і подрібнюють цибулину, моркву, бекон. Ці інгредієнти обсмажують на вершковому маслі близько 6 хвилин.
Засмажку висипають до гороху, всі компоненти варять 15 хвилин.
Готовий суп поміщають в блендер і подрібнюють до пюре. Блюдо залишають настоюватися під кришкою на 10 хвилин.
Класичний суп в мультиварці
Блюдо по цьому рецепту готується дуже швидко, вимагає в 2 рази менше часу, ніж при варінні класичним способом. При цьому суп виходить насиченим і ароматним.
Необхідні компоненти:
2 л води;
400 р яловичини на кістці;
200 г гороху;
4 картопляні бульби;
1 цибулина;
1 морква;
5 г солі;
40 мл олії для смаження;
3 лаврових листочка.
Кроки приготування.
Горох споліскують і замочують у проточній воді на 12 годин.
З яловичини протягом 1,5 годин варять бульйон.
Очищену цибулину нарізати подрібніше, моркву натирають. Овочі поміщають в чашу мультиварки і готують в олії на режимі «Смаження».
Картоплю нарізають середніми скибочками. З’єднують з обсмаженими коренеплодами. Туди ж поміщають горох.
Інгредієнти заливають яловичим бульйоном, додають лаврові листочки, сіль, накривають кришкою і готують в режимі «Суп».
Готуємо на курячому бульйоні
Блюдо по цьому рецепту виходить менш калорійним, ніж на бульйоні з іншого виду м’яса. Суп можна включати в раціон тим, хто щодня вважає калорії.
Інгредієнти:
2,6 л води;
2 курячі крильця;
2 курячі гомілки;
240 г гороху;
1 велика цибулина;
1 солодкий перчик;
4 картоплі;
1 невелика морква;
60 мл кукурудзяної олії;
2 лаврових листки;
6 г солі.
Кроки приготування.
Горох потрібно замочити на 6 годин, щоб він розм’як.
Готують бульйон: вимите м’ясо поміщають у ємність для варіння, наливають води і ставлять на вогонь. В процесі закипання води знімають пінку. Курятину варять на маленькому вогні 45 хвилин.
У бульйон засипають горох, лавровий лист, сіль. Відварюють протягом 15 хвилин.
На сковороді в маслі пасерувати дрібно порізані овочі: цибуля, перець, морква.
У бульйон до гороху додають зажарку, нарізаний скибочками картопля. Готують ще чверть години.
Суп їдять після того, як він постоїть під кришкою 10 хвилин.