Гороховий суп – пюре – 7 рецептів приготування

Гороховий суп – пюре, це смачне і корисне блюдо, яке стане хорошим обідом для всієї родини. За бажанням можна експериментувати і зробити його більш насиченим.

Класичний гороховий суп-пюре

Стандартний рецепт, візьміть його за основу.

Необхідні продукти:

  • одна морквина і цибулина;
  • два літри води;
  • 200 грамів гороху;
  • спеції на свій смак;
  • три картоплини;
  • зубчик часнику.

Процес приготування:

  • Горох потрібно попередньо замочити у воді і краще, якщо він постоїть всю ніч. Після цього викладаємо його в каструлю з водою і варимо.
  • Поки триває цей процес, картоплю ріжемо кубиками, моркву тремо, подрібнюємо цибулю і викладаємо овочі до гороху.
  • Коли все стане м’яким, з допомогою блендера робимо з продуктів пюре. Додаємо вибрані спеції, роздавлений часник. Ще раз доводимо до кипіння і можна подавати.

З копченостями

Хочете чогось незвичайного?

Приготуйте гороховий суп-пюре з копченостями. Ці два продукти дуже добре поєднуються.

Необхідні інгредієнти:

  • спеції на свій смак;
  • одна цибулина і морквина;
  • близько 500 грам будь-яких копченостей;
  • 2.5 літра води;
  • 200 грамів гороху.

Процес приготування:

  • Попередньо замочуємо Горох як мінімум на 6 годин.
  • Копченості заливаємо водою і ставимо варитися.
  • Поки триває цей процес подрібнюємо овочі, злегка обсмажуємо їх на сковороді.
  • До копченого додаємо горох, варимо близько двох годин.
  • Залишилося викласти овочі, всипати приправи і тримати до готовності на вогні, поки горох не розвариться. За бажанням можна скористатися блендером.

В мультиварці

Гороховий суп-пюре готується в мультиварці зовсім просто. Особливо добре те, що можна виставити час і займатися своїми справами не турбуючись за страву.

Необхідні продукти:

  • моркву і цибулина;
  • приправи на свій смак;
  • 200 грамів гороху;
  • одна картопля.

Процес приготування:

  • Подрібнюємо всі овочі: цибулю і моркву нарізаємо невеликими смужками, а картоплю кубиками.
  • Моркву з цибулею обсмажуємо в чаші в режимі «Випічка».
  • Потім до них викладаємо горох, картоплю, заливаємо вміст водою, додаємо приправи.
  • Встановлюємо режим «Гасіння» на дві години і чекаємо готовності.

Суп-пюре з гороху і курки

Гороховий суп з куркою може стати відмінним варіантом обіду під час дієти. Він малокалорійний та нежирний.

Необхідні продукти:

  • три картоплини;
  • 200 грамів гороху;
  • одна морква і стільки ж цибулі;
  • приправи за своїм бажанням;
  • близько 400 грам курячого філе.

Процес приготування:

  • Курку порізати на середні шматки і поставте варитися. Через деякий час викладіть до неї горох.
  • Поки йде процес варіння, підготуйте овочі: подрібнюємо їх на невеликі шматочки. Моркву і цибулю злегка засмажуємо на сковороді.
  • Коли горох буде майже готовий, викладіть в каструлю картоплю, поваріть ще деякий час.
  • Отриману масу заправте спеціями, змішайте з овочами і перетворити на пюре за допомогою блендера.

Загрузка...

Із зеленого горошку з беконом

Легкий варіант приготування, який можна назвати «на швидку руку». Немає необхідності варити горох кілька годин.

Необхідні продукти:

  • Дві картоплини;
  • 100 грам бекону;
  • спеції на свій смак;
  • банку горошку;
  • моркву і цибулина;
  • велика ложка борошна.

Процес приготування:

  • Очищаємо і нарізаємо овочі. Моркву потрібно перетворити на невеликі тонкі смужки, а картоплю і цибулю в квадратики.
  • Нагріваємо воду, додаємо спеції і выкалываем туди консервований горох і морква з картоплею.
  • На гарячій сковороді обсмажуємо цибулю разом з попередньо нарізаним на смужки беконом. На цьому етапі всипаємо борошно, перемішуємо і отриману суміш викладаємо в суп.
  • Тримаємо деякий час на вогні до готовності картоплі і перебиваємо блендером до однорідної консистенції.

Як зварити гороховий суп-пюре з вершками?

Дуже смачний варіант приготування, який обов’язково варто спробувати хоч раз.

Необхідні продукти:

  • 200 мілілітрів вершків;
  • склянка гороху;
  • два картоплі;
  • одна цибулина і морквина;
  • приправи за своїм бажанням;
  • літр води.

Процес приготування страви:

  • Перед тим як використовувати горох для супу його обов’язково потрібно замочити. Краще якщо він постоїть всю ніч, але якщо немає такої можливості, то залиште хоча б на дві години.
  • Подрібнюємо овочі: картоплю нарізаємо тонкими пластинками, цибулю півкільцями, а моркву смужками. Відправляємо їх в каструлю з невеликою кількістю олії і обсмажуємо.
  • Викладаємо до овочів горох, заливаємо водою і доводимо до готовності. На це піде приблизно 40 хвилин. Після чого перетворюємо інгредієнти в пюре.
  • Вершки ставимо на плиту, чекаємо, поки вони закиплять і вливаємо їх у суп. Приправляємо обраними спеціями і подаємо з сухариками.

Пісний гороховий суп-пюре

Навіть якщо ви дотримуєтесь посту, завжди можна побалувати себе чимось смачним, наприклад гороховим супом. Такий рецепт підійде і для дієти. Він корисний, легкий, не містить багато калорій і добре втамовує голод.

Необхідні продукти для страви:

  • одна морква і цибулина;
  • два зубчики часнику;
  • зелень і спеції на свій смак;
  • близько 400 грамів гороху;
  • один свіжий помідор.

Процес приготування:

  • Горох, звичайно ж, заливаємо холодною водою і залишаємо його як мінімум на три години. Якщо він цілісний, то на п’ять годин.
  • Через це час горох викладаємо в каструлю, заливаємо свіжою водою і доводимо до готовності на плиті. Знадобиться не менше, ніж 40 хвилин.
  • В цей час займаємося овочами. Моркву потрібно натерти на крупній тертці, цибулю перетворити на невеликі квадратики, а часник подрібнити ножем.
  • Помідори теж нарізаємо на кубики розміром не більше одного сантиметра. Попередньо їх потрібно позбавити від шкірки. Вона легко зійде, якщо обдати овоч окропом.
  • На розігрітій сковороді спочатку смажимо деякий час цибулю, потім додаємо моркву, помідори і часник. Чекаємо, поки всі продукти стануть м’якими і викладаємо їх до вже отваренному гороху.
  • Тримаємо суп ще п’ять хвилин на вогні, знімаємо, чекаємо охолодження і перетворюємо на пюре блендером.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...