Загрузка...

Гороховий суп в мультиварці – 5 рецептів

Гороховий суп люблять наші співвітчизники. Це не дивно, адже це блюдо дуже ситне, смачне, поживне. Багатьом господиням не подобається його готувати з-за здаються труднощів, але завдяки сучасному винаходу — мультиварці, радувати цим супом своїх домашніх зовсім нескладно.

Гороховий суп в мультиварці — класичний рецепт

Для приготування вам знадобиться:

  • подрібнений горох – 200 р.;
  • картопля – 450 р.;
  • яловичина на кістці – 500 р.;
  • ріпчасту цибулю і моркву – по 1 шт.;
  • спеції (сіль, перець, лавровий лист) – за смаком;
  • соняшникова олія – 2 ст. л.
  • Перше, що слід зробити ще з вечора, — це замочити промитий горох і залишити його на ніч. Так він вбере в себе багато вологи і варити його потрібно не так довго.
  • М’ясний бульйон варимо в скороварці.
  • Готуємо інгредієнти для пережарки: тремо моркву, дрібно ріжемо цибулю. Маленький секрет: якщо у вашій сім’ї є діти, то цибулю теж можна потерти на дрібній тертці.
  • На дно чаші мультиварки ллємо трохи олії, викладаємо туди підготовлені цибулю і моркву, ставимо на індикаторі приладу режим «смаження» і залишаємо на 15 хвилин.
  • Поки готуються цибулю і моркву, займемося картоплею. Його слід добре промити, очистити, нарізати кубиками або соломкою, хто як любить.
  • Додаємо картоплю до пережарке разом з підготовленим горохом.
  • Заливаємо інгредієнти ароматним бульйоном з яловичини і включаємо режим «суп».
  • Тепер можна йти відпочивати, а рівно через годину насолоджуватися смаком цієї страви.
  • Покроковий рецепт. Готуємо гороховий суп з копченими реберцями

    Візьмемо наступні інгредієнти:

    • подрібнений горох – 300-350 р.;
    • моркву і цибулю – по 1 шт.;
    • картопля – 3 шт.;
    • копчені реберця, свинина – 500 р. (можна трохи менше, тоді суп вийде менш жирний);
    • сіль і перець за смаком;
    • вода – приблизно 2 літри.
    Спробуйте також:  Рецепт харчо по-грузинськи
  • Як і в попередньому рецепті, обов’язково замочуємо горох. У цьому випадку страва буде готова в два рази швидше, крім того, не доведеться витрачати зайву електроенергію.
  • Обсмажуємо подрібнені моркву і цибулю. Зробити це можна в мультиварці, виставивши режим «смаження», або класичним способом – на сковороді.
  • Беремо копчені реберця, промиваємо їх і розрізаємо на невеликі частини – так буде зручніше їсти. Реберця варто трохи обсмажити разом з овочами, тоді смак страви буде більш пікантним.
  • Моєму і дрібно нарізаємо картоплю.
  • Інгредієнти готувалися на сковороді – саме час перекласти їх у каструлю і додати туди картоплю, горох, приправу, заливши все це двома літрами води.
  • Натискаємо індикатор «Суп», виставляємо час приготування – 40 хвилин.
  • Щоб смак супу був ще цікавіше, добре буде подати до нього часникові грінки. Для цього достатньо чорний хліб підсушити на сковороді без масла, а коли він трохи підсохне, намазати тертим часником і підсушувати ще хвилин п’ять.
  • На курячому бульйоні в мультиварці

    Такий варіант виконання цього супу не так популярний, як два попередніх, але це анітрохи не псує його.

    Інгредієнти страви:

    • курка (можна взяти цілу, можна використовувати філе, крильця – кому як подобається);
    • подрібнений горох – 300 р.;
    • морква, цибуля – по 1 штуці;
    • картопля – 4-5 шт.;
    • шинка – 200 р.;
    • чорний перець, сіль, лавровий лист – за смаком.
  • Горох готуємо заздалегідь, як у перших двох рецептах.
  • Варимо курку так, щоб вийшло 2 літри бульйону. Чим більше м’яса ви візьмете, тим більш міцний бульйон отримаєте.
  • Морква для пережарки в цьому рецепті рекомендується нарізати кубиками, а цибулю, якщо серед домашніх немає явних супротивників цього інгредієнта, — півкільцями. Це зробить блюдо незвичайним.
  • Відправляємо моркву і цибулю в чашу мультиварки і готуємо в режимі «смаження» приблизно 5 хвилин.
  • Через 5 хвилин додаємо до овочів шинку і смажимо ще 5 хвилин. Також можна обсмажити і курку (краще окремо і додати її пізніше разом із картоплею), при цьому час смаження рекомендується збільшити, якщо є бажання підрум’янити інгредієнти до хрусткої скоринки.
  • Далі в чашу викладаємо горох.
  • Додаємо бульйон, варимо на режимі «суп» 40 хвилин.
  • М’ясо і картоплю рекомендується додати не відразу, а за 20 хвилин до закінчення приготування страви.
  • Не забуваємо додати сіль, спеції.
  • Спробуйте також:  Квасолевий суп – 6 рецептів з червоної квасолі

    Суп-пюре з гороху

    Такий супчик з задоволенням будуть їсти навіть вибагливі дітки, адже він дуже смачний, ніжний і, що важливо, не так вже складний у приготуванні.

    Інгредієнти для пісного супу:

    • картопля – 500-600 р.;
    • подрібнений горох – 200-250 р.;
    • моркву і ріпчасту цибулю – по одній штуці;
    • олія рослинна рафінована – 50 мл;
    • вода – 1,5 л.;
    • приправа сіль, спеції, часник – за смаком;
    • білий несолодкий хліб – за потреби, для приготування грінок;
    • петрушка, кріп – для оформлення подачі.
  • Попередньо вимочити горох у воді.
  • Перед приготуванням горох слід ще раз промити і поставити варити на 10-15 хвилин.
  • Подрібніть цибулю, часник і моркву на тертці або в блендері.
  • Додавши масло на дно чаші мультиварки, викладіть туди інгредієнти для пережарки і, виставивши режим «випічка», готуємо 10 хвилин.
  • Підготуйте картоплю, порізавши її кубиками, додати до цибулі і моркви разом з горохом і спеціями.
  • Налийте в чашу 5-6 склянок води.
  • У режимі «гасіння» залиште мультиварку на 90 хвилин.
  • Далі необхідно вилити зайву рідину, а овочі подрібнити за допомогою блендера.
  • Тушкуйте разом з рештою овочевим бульйоном (той, що злили) ще хвилин 10-15.
  • Подавати це блюдо рекомендується з сухарями, зеленню, можна додати кедрові горішки.

    Якщо ви хочете приготувати не пісний суп, то замість води слід додати м’ясний бульйон.

    Оригінальний спосіб приготування з фрикадельками

    Вам знадобиться:

    • м’ясний фарш (це може бути м’ясо яловичини, свинини, птиця) – 400 р.;
    • цибулю, моркву – по 1 штуці;
    • подрібнений горох – 300 р.;
    • картопля – 400 р.;
    • сіль, лавровий лист – за смаком;
    • вода – приблизно 2 л.;
    • масло для обсмажування.
  • Горох готуємо тим же способом, що вказаний в рецептах вище.
  • Чистимо овочі. Цибулю і моркву ріжемо дрібно, картоплю – трохи крупніше.
  • Виставляємо на індикаторі режим «смаження» і час приготування – 20 хвилин. У чашу відправляємо цибулю і моркву, обсмажуємо 5 хвилин.
  • За цей час ліпимо фрикадельки і обсмажуємо їх разом з морквою і цибулею ще 15 хвилин.
  • Виливаємо в чашу підготовлену заздалегідь гарячу воду, додаємо картоплю і горох, виставляємо режим «суп» і готуємо 1 годину.
  • Спробуйте також:  Як приготувати борщ: холодний, гарячий - 11 рецептів

    Приємного апетиту!

    Особливості приготування в мультиварці Redmond, Polaris

    Режими у всіх мультиварках приблизно однакові і приготувати гороховий суп ви зможете на будь-якої моделі.

    Слід врахувати деякі моменти, наприклад:

    • у деяких моделях Polaris немає режиму «смаження», замість нього можна вибирати режим «випічка»;
    • мультиварки Redmond починають відлік часу в режимі «смаження» після того, як продукт вже 5 хвилин готується – слідкуйте, щоб страва не підгоріло.
    Загрузка...