Гороховий суп з копченою ковбасою — 8 рецептів, як варити гороховий суп в мультиварці і на плиті

Гороховий суп їдять у всьому світі, і у кожного народу є власний рецепт приготування. У одних народів обов’язковим компонентом вважається біле вино, інші ж додають соєвий соус і томатну пасту. Вітчизняні господині найчастіше роблять це блюдо на основі копченостей, використовуючи свинячі реберця, ковбасу, птицю і інше. У цій рубриці ми розглянемо способи приготування горохового супу з копченою ковбасою.

Гороховий суп з копченою ковбасою на плиті

Найчастіше це блюдо готують з подрібненого гороху. При цьому потрібно враховувати, що бобову культуру потрібно попередньо потримати у воді не менше 6 годин, тому замочувати її потрібно на ніч.

Класичний суп гороховий з копченою ковбасою складається з наступних інгредієнтів:

  • подрібнений горох;
  • копчена ковбаса;
  • картопля;
  • морква;
  • цибуля;
  • зелень;
  • сіль і чорний перець.

Як варити гороховий суп:

  • Попередньо замочену крупу кладуть у підсолену воду й варимо, регулярно помішуючи і прибираючи пінку.
  • Коли боби будуть в стадії напівготовності, кладемо порізану соломкою картоплю.
  • Робимо засмажку з цибулі і моркви, вводимо в суп і продовжуємо варити, додавши відповідні спеції і ковбасу.
  • По закінченні готування додаємо рубану зелень і тримаємо страву на плиті ще кілька хвилин.

Рада. Щоб горох швидше розварився, потрібно регулярно підливати холодну воду натомість випарувався.