Гороховий суп з куркою — 7 рецептів

Такий варіант першого страви славиться одночасно своєю ситністю, ніжним смаком і невисокою вартістю. А варити гороховий суп з куркою дуже просто. Для цього потрібно використовувати найбільш доступні бюджетні складові.

Класичний гороховий суп на курячому бульйоні

Інгредієнти: 2/3 склянки колотого гороху, по 2 шт. курячих крилець і ніжок, велика цибулина, солодкий перчик, морквина, 4 картоплини, йодована сіль універсальна приправа для супу.

  • За 6-7 годин до початку приготування страви горох заливається водою.
  • З частин курячої тушки вариться бульйон. Можна відразу ж додати в нього йодовану сіль і універсальну приправку.
  • У готовий бульйон викладається горох і бруски картоплі.
  • В цей час на будь-якому жирі в сковорідці готується обсмаження з подрібненої цибулі, перцю, моркви.
  • Вміст ємності перекладається в бульйон.
  • Вариться суп до м’якості гороху та картоплі. Подається зі сметаною або майонезом.

    Загрузка...

    Простий рецепт приготування

    Інгредієнти: 1,5 склянки сухого гороху колотого, 330 г будь-яких частин курячої тушки, пара картоплин, дрібку куркуми, морквина, йодована сіль, цибулинка.

  • Промитий горох замочується на годинку в крижаній воді.
  • Далі він разом з курятиною заливається водою і відправляється варитися на 70-80 хвилин. Після закипання продукту слід зняти піну, щоб бульйон в результаті вийшов прозорим.
  • Овочі дрібно нарізають і обсмажують на маслі з додаванням куркуми, солі.
  • У каструлю до вже готового гороху додаються скибочки картоплі і піджарка.
  • Вариться частування до м’якості картоплі. Для аромату можна додати лаврові листочки.

    Як варити в мультиварці?

    Інгредієнти: 300-340 г будь-яких частин тушки курки, 2-3 картоплини, цибулина, 1,5 склянки колотого гороху, щіпка меленого шафрану, свіжий часник за смаком, сіль, 4 л гарячої очищеної води. Як правильно варити гороховий суп в мультиварці, розповідається далі.

    Спробуйте також:  Суп з капустою - 12 рецептів приготування

  • Спочатку ємність пристрою змащується будь-яким жиром. На ньому обсмажуються частини птиці з подрібненою морквою і цибулею.
  • До напівготові складовим відразу викладаються бруски картоплі, заздалегідь промитий горох, подрібнений часник, сіль, шафран.
  • Продукти заливаються гарячою водою.
  • Готується 70 хвилин у програмі, призначеної для гасіння.
  • Гарячий супчик розливається порційно і присипається свіжомеленим чорним перцем.

    Гороховий суп з копченою куркою

    Інгредієнти: 3 середні картоплини, ріпчаста цибулька, 320 г копченої курячої грудки, морквина, 180 г сушеного гороху, дрібна сіль, суміш перчиком, маргарин.

     

  • Бобові, залиті водою, залишають на всю ніч. Особливо актуальна така процедура для старого гороху. В іншому випадку крупу не вдасться досить розварити навіть за кілька годин.
  • З ранку підготовлений горох відправляється варитися в солоній воді.
  • В цей час на розігрітому маргарині обсмажуються дрібні шматочки цибулі. Готується овоч до прозорості. На це буде потрібно 6-7 хвилин.
  • Далі в сковорідку відправляється терта морква і суміш перчиком. Разом складові готуються до м’якості.
  • Приблизно через годину до размягчившемуся гороху засипається подрібнена картопля. Коли вона також стане досить м’якою, можна додавати в блюдо шматочки копченої курятини і вміст сковороди.
  • Залишилося досолити гороховий суп з копченою куркою і поварити його ще 2-3 хвилини.

    Рецепт з смаженою курячим філе

    Інгредієнти: 2 склянки сухого гороху, 420 г курячого філе, велика ріпчаста цибулина, пара маленьких морквин, 3-4 картоплини, 1 ст. ложка кухонної солі, щіпка спеціальної суміші приправ для курятини, лавровий лист.

  • Зазначене кількість гороху добре промивається, заливають 4 л фільтрованої води і відправляється варитися. Після закипання на поверхні рідини почне з’являтися рясна піна, яку обов’язково потрібно знімати. У каструлю додається лавровий листочок. Щоб він віддав весь аромат, його слід у кількох місцях надірвати.
  • Поки вариться основа для супу, на розпеченій сковороді з жиром обсмажується подрібнена морква з цибулею і шматочками філе курки. Ця маса солиться і присипається обраними приправами. Далі складові готуються ще пару хвилин. По смаку можна додавати в обжарку будь ароматні спеції. Деякі господині викладають у неї тонкі брусочки солодкого болгарського перцю.
  • Приблизно через 40-50 хвилин варіння бобових в каструлю закладаються бруски картоплі і вміст сковороди. Страва досаливается за смаком.
  • Спробуйте також:  Східна кухня: особливості і традиції, найпопулярніші страви

    Вариться страва до м’якості картоплі. Смачно пробувати його зі сметаною.

    З часниковими грінками

    Інгредієнти: 320-350 г свинячих реберець, 280 г сухого гороху, морквина, 230 г житнього хліба, цибулина, 4-5 картоплин, 2-3 часникового зубчики, рафінована олія, сіль.

     

  • З вечора горох добре промивається і заливається водою. Можна залишити його замоченим і на менший час.
  • Вранці в каструлю укладається м’ясо і підготовлений горох.
  • Поки варяться зазначені продукти, готується піджарка з подрібненої цибулі і моркви.
  • У готовий бульйон додається вміст сковорідки, а також бруски картоплі. Компоненти солятся за смаком.
  • На розпеченому маслі спочатку обсмажують до рум’яного кольору шматочки часнику. Далі на ньому готуються мініатюрні скибочки житнього хліба. Зверху грінки також посипаються подрібненим часником.
  • Як тільки картопля звариться, супчик можна подавати до столу. Кожна порція присипається грінками.

    Гороховий суп-пюре з куркою

    Інгредієнти: 340 г будь-яких частин тушки курки, повний стакан сухого гороху, 70 мл жирних вершків, перець, сіль за смаком.

  • Горох заливається водою на пару годин, після чого промивається і відправляється варитися ще приблизно на 1,5 години.
  • Через півгодини в каструлю відправляється курка.
  • Готове м’ясо виймають з бульйону, а горох блендером перетворюється на пюре.
  • У масу додаються шматочки курятини, зняті з кісток, вершки, перчик і сіль.
  • Смачно подавати блюдо гарячим з білими або чорними хлібними сухариками.

    Загрузка...