Гороховий суп з куркою – 7 рецептів

Такий варіант першого страви славиться одночасно своєю ситністю, ніжним смаком і невисокою вартістю. А варити гороховий суп з куркою дуже просто. Для цього потрібно використовувати найбільш доступні бюджетні складові.

Класичний гороховий суп на курячому бульйоні

Інгредієнти: 2/3 склянки колотого гороху, по 2 шт. курячих крилець і ніжок, велика цибулина, солодкий перчик, морквина, 4 картоплини, йодована сіль універсальна приправа для супу.

  • За 6-7 годин до початку приготування страви горох заливається водою.
  • З частин курячої тушки вариться бульйон. Можна відразу ж додати в нього йодовану сіль і універсальну приправку.
  • У готовий бульйон викладається горох і бруски картоплі.
  • В цей час на будь-якому жирі в сковорідці готується обсмаження з подрібненої цибулі, перцю, моркви.
  • Вміст ємності перекладається в бульйон.

Вариться суп до м’якості гороху та картоплі. Подається зі сметаною або майонезом.

Простий рецепт приготування

Інгредієнти: 1,5 склянки сухого гороху колотого, 330 г будь-яких частин курячої тушки, пара картоплин, дрібку куркуми, морквина, йодована сіль, цибулинка.

  • Промитий горох замочується на годинку в крижаній воді.
  • Далі він разом з курятиною заливається водою і відправляється варитися на 70-80 хвилин. Після закипання продукту слід зняти піну, щоб бульйон в результаті вийшов прозорим.
  • Овочі дрібно нарізають і обсмажують на маслі з додаванням куркуми, солі.
  • У каструлю до вже готового гороху додаються скибочки картоплі і піджарка.

Вариться частування до м’якості картоплі. Для аромату можна додати лаврові листочки.

Як варити в мультиварці?

Інгредієнти: 300-340 г будь-яких частин тушки курки, 2-3 картоплини, цибулина, 1,5 склянки колотого гороху, щіпка меленого шафрану, свіжий часник за смаком, сіль, 4 л гарячої очищеної води. Як правильно варити гороховий суп в мультиварці, розповідається далі.

  • Спочатку ємність пристрою змащується будь-яким жиром. На ньому обсмажуються частини птиці з подрібненою морквою і цибулею.
  • До напівготові складовим відразу викладаються бруски картоплі, заздалегідь промитий горох, подрібнений часник, сіль, шафран.
  • Продукти заливаються гарячою водою.
  • Готується 70 хвилин у програмі, призначеної для гасіння.

Гарячий супчик розливається порційно і присипається свіжомеленим чорним перцем.

Гороховий суп з копченою куркою

Інгредієнти: 3 середні картоплини, ріпчаста цибулька, 320 г копченої курячої грудки, морквина, 180 г сушеного гороху, дрібна сіль, суміш перчиком, маргарин.

  • Бобові, залиті водою, залишають на всю ніч. Особливо актуальна така процедура для старого гороху. В іншому випадку крупу не вдасться досить розварити навіть за кілька годин.
  • З ранку підготовлений горох відправляється варитися в солоній воді.
  • В цей час на розігрітому маргарині обсмажуються дрібні шматочки цибулі. Готується овоч до прозорості. На це буде потрібно 6-7 хвилин.
  • Далі в сковорідку відправляється терта морква і суміш перчиком. Разом складові готуються до м’якості.
  • Приблизно через годину до размягчившемуся гороху засипається подрібнена картопля. Коли вона також стане досить м’якою, можна додавати в блюдо шматочки копченої курятини і вміст сковороди.

Залишилося досолити гороховий суп з копченою куркою і поварити його ще 2-3 хвилини.

Рецепт з смаженою курячим філе

Інгредієнти: 2 склянки сухого гороху, 420 г курячого філе, велика ріпчаста цибулина, пара маленьких морквин, 3-4 картоплини, 1 ст. ложка кухонної солі, щіпка спеціальної суміші приправ для курятини, лавровий лист.

  • Зазначене кількість гороху добре промивається, заливають 4 л фільтрованої води і відправляється варитися. Після закипання на поверхні рідини почне з’являтися рясна піна, яку обов’язково потрібно знімати. У каструлю додається лавровий листочок. Щоб він віддав весь аромат, його слід у кількох місцях надірвати.
  • Поки вариться основа для супу, на розпеченій сковороді з жиром обсмажується подрібнена морква з цибулею і шматочками філе курки. Ця маса солиться і присипається обраними приправами. Далі складові готуються ще пару хвилин. По смаку можна додавати в обжарку будь ароматні спеції. Деякі господині викладають у неї тонкі брусочки солодкого болгарського перцю.
  • Приблизно через 40-50 хвилин варіння бобових в каструлю закладаються бруски картоплі і вміст сковороди. Страва досаливается за смаком.

Вариться страва до м’якості картоплі. Смачно пробувати його зі сметаною.

З часниковими грінками

Інгредієнти: 320-350 г свинячих реберець, 280 г сухого гороху, морквина, 230 г житнього хліба, цибулина, 4-5 картоплин, 2-3 часникового зубчики, рафінована олія, сіль.

  • З вечора горох добре промивається і заливається водою. Можна залишити його замоченим і на менший час.
  • Вранці в каструлю укладається м’ясо і підготовлений горох.
  • Поки варяться зазначені продукти, готується піджарка з подрібненої цибулі і моркви.
  • У готовий бульйон додається вміст сковорідки, а також бруски картоплі. Компоненти солятся за смаком.
  • На розпеченому маслі спочатку обсмажують до рум’яного кольору шматочки часнику. Далі на ньому готуються мініатюрні скибочки житнього хліба. Зверху грінки також посипаються подрібненим часником.

Як тільки картопля звариться, супчик можна подавати до столу. Кожна порція присипається грінками.

Гороховий суп-пюре з куркою

Інгредієнти: 340 г будь-яких частин тушки курки, повний стакан сухого гороху, 70 мл жирних вершків, перець, сіль за смаком.

  • Горох заливається водою на пару годин, після чого промивається і відправляється варитися ще приблизно на 1,5 години.
  • Через півгодини в каструлю відправляється курка.
  • Готове м’ясо виймають з бульйону, а горох блендером перетворюється на пюре.
  • У масу додаються шматочки курятини, зняті з кісток, вершки, перчик і сіль.

Смачно подавати блюдо гарячим з білими або чорними хлібними сухариками.