Гороховий Суп зі свининою – рецепт з фото

Супи з свинини відрізняються калорійністю на відміну від перших страв, приготованих з м’ясом птиці. Але в той же час він дуже поживний, добре насичує організм, з цієї причини гороховий суп актуальне в зимовий час. Список використовуваних продуктів може трохи змінюватися, тому спочатку розглянемо класичний рецепт супу.

Рецепт горохового супу зі свининою

Гороховий суп можна приготувати як на плиті, так і в мультиварці. Але в останньому варіанті всі продукти, очищені і нарізані, складаються в чашу мультиварки і ставиться на режим «варка» на 1.5-2 години.

Час приготування: близько 1 години
Кількість порцій: 4 людини

Інгредієнти:

  • середня цибулина
  • 1.5 склянки гороху
  • 1 л води
  • середня морква
  • 4 картоплини
  • 400 гр свинини

Як приготувати гороховий суп зі свининою:

М’ясо свинини нарізаємо невеликими кубиками. Горох ретельно промиваємо. Якщо він не подрібнений, краще на годину-дві залити його водою, щоб він швидше варився. Якщо він подрібнений, то можна відразу починати варити. Класти в каструльку з водою можна разом з м’ясом. Після того, як бульйон закипів, зменшуємо вогонь і залишаємо варитися на півгодини. Підсолити за смаком.
Увага! Не забуваємо знімати пінку і періодично помішувати, щоб горох не пригорів до дна. Помішувати рекомендується кожні п’ять-сім хвилин.
Тим часом чистимо картоплю, нарізаємо кубиками; чистимо цибулину, нарізаємо дрібними кубиками; очищаємо моркву, ріжемо соломкою (або трьох). Обсмажуємо цибулю і моркву на невеликому вогні протягом п’яти хвилин.
Тепер можна додати картоплю в суп, а через 15 хвилин — засмажку. Варимо ще хвилин 10, додаємо улюблені приправи і зелень. Через 2-3 хвилини вимикаємо вогонь і даємо настоятися під кришкою ще півгодини. Після можна подавати.

Рекомендації щодо приготування і подачі.

Дивіться також:  Суп з перловкою – 7 рецептів: грибний, розсольник, курячий

1. У суп за бажанням можна додати гриби. Добре підходять печериці. Вимиті під проточною водою грибочки нарізати невеликими пластинками і обсмажуються. Далі додаються в суп разом із засмажкою.
2. Незвичайний аромат і смак дають копчені свинячі реберця, подкопченная свиняча рулька, можна додати трохи копченої ковбаси або шинки.
3. Добре промийте горох! Інакше він зробить бульйон каламутним.
4. Гороховий суп зі свининою можна приготувати у вигляді пюре. Такий суп-пюре добре поєднується з часниковими грінками.
5. Цікавим рішенням буде використання у рівній кількості сочевиця і горох.
6. Якщо порізати картоплю дуже маленькими шматочками, то під час варіння він розвариться повністю і не буде помітний в бульйоні, але смак все одно залишиться.
7. У суп можна додати селеру.
8. Разом з м’ясом можна додати свинячий шпик, обсмажену до шкварок. Це додасть супчику свою родзинку.
9. Зелень можна не класти в процесі приготування, а використовувати як прикрасу при подачі до столу. Особливо якщо зелень свіжа.
10. Подавайте гороховий суп зі свининою з ложечкою домашньої сметани і грінками з цільнозернового хліба.