Готуємо французьке соус тартар

Батьківщиною цього чудового соусу вважається Франція. Вже протягом багатьох років, таким соусом заправляють різні страви будь-яких країн світу. На сьогоднішній день існує більше 50 різних рецептів приготування цього смачного соусу. Розглянемо основні рецепти соусу тартар в домашніх умовах, який чудово доповнить страви з риби і м’яса.

 

Рецепт класичного соусу тартар

 
Для приготування нам знадобиться:

 

  • – 120 мл рослинного масла
  • – один зварений жовток і 2 сирих
  • – 6 оливок
  • – 4 каперса
  • – 3 маринованих огірочка
  • – зубчик часнику
  • – 1/2 соку лимона
  • – 1/2 ложка гірчиці
  • – сіль, перець

 
Приготування соусу тартар:

 
1. Круто зварені жовтки потрібно з’єднайте з сирими, додаємо до них гірчицю, сіль і перець, акуратненько видавлюємо лимонний сік, щоб соус не потрапили насіння від лимона.
2. Розігріваємо нашу масу і розмішуємо її за допомогою вилки, заважаємо до тих пір, поки варені жовтки не перетворяться в єдину масу. Потім трохи збиваємо кашку. Не перестаючи збивати, вливаємо тоненьким струменем до жовтків рослинне масло.
3. Збиваємо соус, поки він не знайде кремовий відтінок.
4. Тепер необхідно додати в соус тартар смаку. Для цього дрібно нарубаем огірочки, оливки, каперси і часник.
5. Гарненько змішуємо соус з добавками і даємо йому постояти хвилин 20.

 
Соус тартар з майонезу. Розглянемо найпростіший і легкий варіант приготування цього соусу.

 
Необхідні продукти:

  • – 150 грам майонезу
  • – 30 грам нарізаних солоних огірків
  • – 5 грам шинкованої зеленого лука і каперсів.
  • – сіль, перець
  • – 30 мл лимона соусу

 
Метод приготування:
Мариновані огірочки, зелена цибулька і каперси потрібно змішати, потім залити дані інгредієнти майонезом і помістити в прохолодне місце приблизно на пів години. Після чого суміш необхідно додати лимонний сік, перець і сіль. З допомогою віночка соус потрібно збити до однорідної маси, після чого його можна подавати до страв.

 

 

Соус тартар з яйцем і каперсами

 

 

Дуже простий рецепт соусу, який сподобається всім без винятку.

 
Для його приготування нам знадобиться:
– 80 грам майонезу
– яйце ( зварене в круту)
– 8 мл соку лимона
– 1/ 4 невеликої цибулини
– маринований огірок
– столова ложка каперсів
– 5 грам нарізаного шнитт-цибулі
– сіль, перець
Приготування:
1. Нарізаємо на маленькі шматочки зварене круто яйце, пікуль і ріпчасту цибулю.
2. Покласти всі інгредієнти в блендер і перемішуємо, так вони добре змішалися.
3. Поміщаємо наш соус в щільно закривається контейнер і залишаємо в холодильник на годину.

 

Соус тартар з оливками і лимонною цедрою

 
Необхідні продукти для приготування:

  • – 3 штуки курячих жовтків
  • – 350 мл рослинного масла
  • – 15 мл соку лимона
  • – 120 мл білого сухого вина
  • – півсклянки вершків
  • – 30 штук корнішон або оливок
  • – 5 грам цукру
  • – 30 грам зеленого лука ( пера)
  • – 4 грами цедри лимона
  • – мелений білий перець
  • – сіль

 
Етап приготування:

 
Змішуємо в глибокій мисці яєчні жовтки, сік лимона і щіпку солі. Далі необхідно швидко розтерти всю суміш ложкойи потихеньку, спочатку майже по краплинам вливаємо туди масло. Після чого можна вже спокійно звичайної тонким струменем виливаємо решту кількість рослинного масла. Збиваємо масу до однорідної маси. Дрібно шаткуємо цибулю, оливки пропускаємо через м’ясорубку або блендер і викладаємо ці інгредієнти в миску. Додаємо перцю (за смаком), кладемо цедру і цукор, все ретельно перемішуємо. Додаємо в суміш вершки і вино. Отриману суміш акуратно вимішуємо, перекладаємо в ємність бажано з кришкою і поміщаємо в холодильник приблизно на 1 годину. Соус готовий, для додання гостроти в цей соус можна додати часнику.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...