Готуємо хрустке печиво – покроковий рецепт


Найцікавіше в цьому рецепті те, що він підходить початківцям кулінарам свій простотою, а досвідченим господиням дасть можливість швидко і смачно доповнити стіл, як святковий так і самий повсякденний.

Рецепт розрахований приблизно на 60 штук. Печиво можна ароматизувати самими різними добавками, замість лимонної і апельсинової цедри можна взяти 50 г (4 столові ложки) дрібно нарізаних лісових горіхів (фундука). Для шоколадного печива додати 2 столові ложки порошку какао. Просіяти його разом з борошном.

Для приготування знадобиться:

  • пшеничне борошно (200 г);
  • сіль ( 1/4 чайної ложки);
  • сода для печива (2 чайні ложки);
  • яйце (1 велика);
  • вершкове масло (150 г);
  • цукрова пудра (200 г);
  • ванільний порошок (1 чайна ложка);
  • апельсин (1 штука);
  • лимон (1 штука).

А тепер покроковий рецепт приготування хрусткого печива:

  • Залишити вершкове масло (приблизно на годину) при кімнатній температурі, щоб воно размягчилось. Борошно разом з сіллю і содою просіяти через сито в миску.
  • Розбити яйце в чашку. Енергійно збити його виделкою, щоб білок і жовток добре перемішалися.
  • В іншій мисці збити розм’якшене масло з цукром до отримання однорідної кремоподібної маси. Додати яйце і ванільний порошок. Перемішати.
  • Стерти зовнішню кірку (цедру) з лимона і апельсина на середній тертці. Відскребти цедру з терки ножем. Додати її в масляний крем.
  • Всипати туди ж борошно і розмішати до отримання однорідної м’якого тіста. Якщо тісто вийде дуже м’яким, поставити його на годину в холодильник.
  • Покласти на стіл великий лист харчової фольги і викласти на нього тісто. Скатати тісто в довгу ковбаску.
  • Загорнути тісто у фольгу і прибрати в холодильник приблизно на годину, щоб тісто стало досить твердим.
  • Включити і розігріти духовку до 200°C.
  • Дістати тісто з холодильника і нарізати дуже тонкими кружечками. Абсолютно не обов’язково відразу використовувати всі тісто, його можна зберегти до наступного разу загорнувши у фольгу. В холодильнику воно може знаходиться до 10 днів, а в морозильній камері до 6 тижнів.
  • Розкласти кружечки тесту на деко з антипригарним покриттям і запікати їх у духовці близько 7 хвилин, поки печиво не стане золотистим.
  • Вийняти з духовки і залишити печиво на деку на хвилину. За допомогою лопатки для риби перекласти печиво на дротяну підставку. Дати трохи охолонути і подавати домашнім до чаю (або гостям).
Дивіться також:  Печиво «Кокосанка» – 6 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

Дітям дуже сподобається різноманітність смаків, якщо робити з різними начинками. А дорослі будуть раді допомогти дитині в готуванні, що дуже надихне малюка готувати з радістю. Приємного апетиту!