Готуємо котлети з щуки

У котлетки з щуки може бути додана манка. Їх можна приготувати зі свинячим салом або свининою. Пісний рецепт рибних котлет з щуки (коли дозволяється вживати рибу) не містить м’яса, сала і яєць. Для діток, при здоровому і дієтичному харчуванні котлетки робляться на пару (з допомогою пароварки, мультиварки або просто друшляка з каструлькою), а також запікаються в духовці.

Варіантів, як зробити котлети з щуки, існує безліч. Для їх приготування можна використовувати різні види риб – судак, тріска, зубатка, лосось, щука та інші.

У деяких господинь існують побоювання, що котлетки вийдуть сухуватими. Поради з приготування ніжних і соковитих котлеток з щуки:

  • Готувати потрібно тільки зі свіжого фаршу.
  • Термін зберігання риби, або рибного фаршу дуже маленький. Особливо в літній час намагайтеся швидко приготувати котлети з риби, а в той час, коли не використовуєте фарш, прибирайте його в холодне місце.

  • Додавання сала або масла у фарш.
  • Головним секретом котлеток з щуки є додавання до їх складу свинячого сала, завдяки яким, вони виходять дуже соковитими. Сало можна замінити невеликою кількістю жирної свинини. Також заміною цих інгредієнтів може стати вершкове масло.

  • Сухість фаршу усувається з допомогою моркви і картоплі, хліба, молока.
  • Багатьма господинями у фарш додається терта морква чи картопля. Це надає солодкавість котлеткам. Додавати їх необов’язково.

    Заміною хліба може послужити манна крупа або панірувальні сухарі. Молоком або водою розмочується хліб.

  • Помірність в приправах
  • Приправляти котлетки можна подрібненою зеленню, сушеними травами, перцем та іншими спеціями. Щоб не перебити смак рибки спеції потрібно використовувати в міру.

  • Паніровка для котлет
  • Для панірування котлеток можна використовувати сухарі або висівки, з різними добавками, сухими травами і різноманітними спеціями.

    Спробуйте також:  Курка Диаболо| Смачний рецепт

    Щоб котлети не втратили сік під час смаження і були соковитими, їх рекомендують панірувати.

    Котлети із щуки рецепт

    Витрата по часу – 1 година.

    Кількість порцій – 8.

    Склад продуктів для котлет з щуки:

  • 700 грам свіжої щуки.
  • Моркву.
  • Цибуля.
  • Часник – 2 зубч.
  • Сіль і перець.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • 1 шматочок білого хліба.
  • Чорні сухарі.
  • Борошно.
  • Сухарі панірувальні.
  • Кілька яєць.
  • Крохмаль – 1 ст л.
  • Кунжут.
  • Зелень.
  • Рафінована олія.
  • Загрузка...

    Як приготувати котлети з щуки

    Спочатку потрібно обробити щуку: випотрошити її, промити, відрізати голову і хвостик (з них можна приготувати рибний суп).

    Відокремлюємо м’ясо щуки від шкірки, вибираємо кістки і прокручуємо через м’ясорубку. Разом з рибним філе прокручуємо цибулю, часточки часнику, чорні сухарі.

    Потім у фарш додається терта морква, рубана зелень, ложка сметани, ложка крохмалю і кілька яєць. Всі інгредієнти добре перемішати.

    Булочка або батон розмочуються в молоці і змішуються з фаршем. В кінці фарш потрібно посолити і поперчити.

    Для легкості фаршу, його можна пробити з допомогою блендера. Борошно, кунжут і панірувальні сухарі змішуються разом.

    З фаршу формуються котлетки, обвалюються в суміші з борошна і обсмажуються на сковороді.

    Одна сторона котлеток смажиться під кришкою, а друга – без неї.

    Готові котлетки можна подавати з різним гарніром, наприклад, з картопляним пюре.

    Котлети з щуки з салом

    Щучі котлети з салом є простим і недорогим стравою. Рекомендується використання не старого сала. Страва не містить багато калорій. До нього можна подати будь-який гарнір, наприклад, відварну молоду картоплю.

    Витрата по часу – 40 хвилин.

    Кількість порцій – 4.

    Склад продуктів для котлет з щуки з салом:

  • 500 гр. філе щуки.
  • 150 гр. сала свинячого.
  • 300 гр. білого хліба.
  • Спеції.
  • Одне яйце.
  • Одна цибулина.
  • Молоко.
  • 150 гр. панірувальних сухарів.
  • Рафінована олія.
  • Часник – 2 зубч.
  • Спробуйте також:  Чіабатта - рецепт італійського хліба

    Приготування котлет з щуки з салом

    Спочатку потрібно обробити рибку: видалити голову і хвостик, філе очистити від шкірки і кісточок. М’ясо подрібнюється за допомогою м’ясорубки з шматочками сала, подрібненим часником і цибулею. Хліб замочується в молоці.

    Фарш перемішується з вимоченим хлібом, яйцем і посипається спеціями. З нього формуємо котлетки. Смажаться вони на сковорідці з двох сторін приблизно 15 хвилин.

    Загрузка...