Готуємо ліниві голубці з фаршем

Більшість сучасних господинь все частіше замислюються про те, як приготувати голубці з капусти з фаршем. Не варто хвилюватися, адже це не являє собою нічого складного, а в результаті вийде ситне блюдо, яке можна подати на стіл в будь-який час.

Ліниві голубці з фаршем – класичний покроковий рецепт

Існує безліч різних рецептів із приготування апетитних ледачих голубців. Найпопулярніший – це традиційний, в кілька етапів. Кулінарний прогрес не стоїть на місці, і тепер можна здійснювати готування цієї страви різними способами.

У духовці

Плюс цього способу полягає в тому, що так готування страви здійснюється вдвічі швидше і зберігається користь продуктів.

Інгредієнти:

  • Фарш — 0,5 кг
  • Капуста – 1 качан.
  • Рис – 150 р.
  • Цибуля – 1шт.
  • Морква – 1шт.
  • Яйце – 1шт.
  • Жирна сметана – 100 р.
  • Кріп.
  • Помідор – 2 шт.
  • Спеції.

Знімаються верхні капустяні листи, овоч шинкуется, перекладається в миску і перетирається для появи соку. Паралельно рис відварюється приблизно в склянці води до тих пір, поки вона повністю не випарується. Після йому потрібно дати трохи охолонути.

Лук ріжеться дрібними шматочками, моркву натирається на тертці соломкою. У підготовлену заздалегідь миску кладуть фарш і овочі, вбивається яйце, додаються спеції, потім суміш ретельно перемішується, кладеться рис і фарш змішалась ще раз.

Приготування соусу: вимиті помідори діляться на 2 половинки, з них вирізається плодоніжка, м’якоть натирається на крупній тертці, додається сметана, нарізаний кріп і все це змішується.

Змащується маслом форму з кришкою і глибоким дном. Отриманий фарш ділиться на 10 однакових частин, з яких формуються майбутні довгасті голубці. Щоб фарш на прилипав до рук, краще постійно змочувати їх холодною водою. У форму шаром викладаються «котлетки», поливається соусом. Зверху кладеться ще шар і знову заливається. Все це накривається кришкою і відправляється в розігріту духовку на годину. Готову страву можна полити за смаком сметаною або кетчупом.

В мультиварці

Що знадобиться:

  • Капуста – 1 качан.
  • Фарш – 0,5 кг
  • Цибуля – 2 шт.
  • Рис – 0,5 кг.
  • Морква – 1шт.
  • Томатна паста – 2 ст. ложки.
  • Сметана – 2 ст. ложки.
  • Рослинне масло – 2 ст. ложки.
  • Сіль і перець.

У каструлю наливається рослинне масло, висипаються нарізані овочі, після чого прожариваются в режимі «Випічка» або «Смаження» протягом 10 хвилин. Потім додається шаткована капуста, фарш, рис, сметана і паста. Вся суміш ретельно перемішується, солиться і перчится.

Дивіться також:  Голубці в мультиварці – 7 рецептів приготування

Отримана маса заливається холодною водою, ще раз перемішується, готується в режимі «Мультиповар» на 110 градусах або «Гасіння» протягом півтора годин.

На сковороді

Ліниві голубці на сковороді – одне з популярних повсякденних страв.

Що знадобиться для приготування:

  • Фарш – 0,5 кг
  • Цибуля – 1шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Морква – 1шт.
  • Капуста – 1 качан.
  • Рис – 0,4 кг
  • Рослинна олія – 4 ст. ложки.
  • Лавровий лист.
  • Сіль, перець.

Покрокове приготування:

Готується фарш, м’ясо перемелюється в м’ясорубці разом з цибулею і часником. Мита морква ріжеться на тертці і додати до м’яса. Туди ж кладуть заздалегідь цибулю і рис. Суміш солиться, перчится і, як слід, перемішується.

Нарізається митий капустяний качан. Нарізка ділиться на 3 рівних частини і кладеться в сковороду з глибоким дном. Таким чином розділяється і фарш, після чого він кладеться поверх капусти. Інгредієнти додаються поки зовсім не закінчаться, остання частина капустяна.

Паралельно робиться соус. Паста з томатів змішується з невеликою кількістю води, солі і перцю, після чого заливають цим інгредієнти, що лежать в сковороді.

Вміст ретельно і дуже акуратно перемішується, гаситься на малому вогні 20 хвилин, а після додаються лаврові листи. Готування триває поки рис не розм’якшиться. Суміш на сковороді солиться і перчится. Вогонь вимикається, лаврові листи виймаються, а голубці залишаються настоюватися приблизно на 15 хвилин.

Тушковані в каструлі

Рецепт голубців тушкованих в каструлі – це справжня класика в кулінарії.

Для нього знадобиться:

  • Фарш – 0,5 кг
  • Капуста – 0,5 кг
  • Рис недоваренный – 150 р.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло – 3 ст. ложки.
  • Томатна паста – 2 ст. ложки.
  • Сметана – 2 ст. ложки.
  • ¼ Склянки холодної води для фаршу.
  • Перець: горошок і мелений.
  • Сіль.

Капуста ріжеться соломкою. Нарізка заливається окропом, закривають кришкою і стоїть так 10 хвилин, перекладається на друшляк, а вода зливається.

Почищена і мита морквина треться на тертці, паралельно нарізати цибулю невеликими шматочками. Все це трохи обсмажується на олії в сковороді.

Фарш розбавляється невеликою кількістю води (не гарячою, інакше звариться), змішується з капустою, рисом і засмажкою. Якщо її вийшло занадто багато, то частина додається в фарш, а інша половина додатково кладеться під час гасіння в каструлю.

У фарш кладуть яйце. Все це солиться, перчится і змішалась. Потім з нього формуються маленькі кульки. Можна зробити їх подовженої форми. Голубці кладуть у змащену ємність.

Дивіться також:  Рецепт голубців класичний – 7 варіантів приготування в мультиварці, в духовці і в каструлі

У мисочці або склянці змішується соус: додається томатна паста, сметана і вода. Все це ставиться до м’ясних кульок. Потім водою таким чином, щоб вона наполовину їх покривала. Соус солиться, перчится, кладуться сушені трави і лавровий лист.

Голубці ставляться на плиту, накриваються кришкою. Після закипання вогонь зменшується до маленького і гасіння триває протягом 20 хвилин. В процесі кульки поливається соусом.

З курячого фаршу

Що знадобиться:

  • Куряче філе – 0,5 кг
  • Капуста – 1 качан.
  • Яйце – 1шт.
  • Цибуля – 2шт.
  • Борошно.
  • Морква – 1 шт.
  • Рослинне масло – 2 ст. ложки.
  • Томатна паста – 2 ст. ложки.
  • Спеції.

Філе і цибулина пускаються через м’ясорубку. Капуста шинкуется і змішалась з отриманим фаршем. Туди ж кладуть яйце, сіль і перець. Все ретельно перемішується.

На тертці ріжеться моркву і нарізати маленькими півкільцями цибулю.

Формуються невеликі м’ясні кульки, які добре обвалюються в борошні. Потім вони недовго смажаться на сковороді. Фарш скрепится, кульки придбають форму і не будуть розсипатися.

Голубці переміщуються в каструлю, ставлять на плиту і поливаються водою. Одночасно на сковороду ллється масло і розігрівається, висипається моркву і цибулю. Все це гаситься на маленькому вогні 3-5 хвилин, додається паста і перемішується. Овочі ще трохи тушкуються і перекладаються до голубців, солятся за смаком і накриваються зверху кришкою.

Після кипіння, вогонь зменшується і готування триває ще 40 хвилин.

З томатною підливою

Що знадобиться:

  • Капуста 0,2 кг.
  • Фарш – 0,2 кг.
  • Рис – 150 р.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Масло – 3 ст. ложки.
  • Соус з томатів – 3 ст. ложки.
  • Спеції.

Рис миється і висипається в посуд, заливають прохолодною водою, поки не настане стадія напівготовності, через 10 хвилин після початку кипіння. З провареного рису зливається вся вода, він промивається і отцеживается.

Тонко нарізати капуста і мнеться руками, заливається окропом, накривається зверху кришкою і варто так до 10 хвилин. Паралельно миється і чиститься моркву і цибулю, перемішуються між собою і діляться на дві однакові половини.

Одна частина смажиться на олії 5 хвилин. Фарш змішують з рисом і овочами. З капусти зливається вся вода. Вона, як слід, віджимається вручну і додається до фаршу. Все це перемішується, солиться і перчится, додаються спеції.

Дивіться також:  Ліниві голубці – 9 рецептів

З фаршу формуються невеликі грудочки довгастої форми, які викладаються на заздалегідь змащену маслом сковороду.

Щоб приготувати соус, обсмажується друга частина овочів разом з томатною пастою, сіллю і перцем. Отриманою сумішшю заливаються голубці, накриваються зверху фольгою і ставимо в духову шафу до 30 хвилин. Потім фольга прибирається і страва має підрум’янитися в печі десь 5 хвилин.

Тушкуємо в соусі з сметани

Що потрібно:

  • Фарш – 0,5 кг
  • Капуста – 0,3 кг
  • Рис – 250 р.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Масло – 3 ст. ложки.
  • Зелень.
  • Жирна сметана – 0,3 кг
  • Сушений часник.
  • Борошно.
  • Спеції.

Капуста дрібно нарізається, після чого туди заливається на 5 хвилин в окріп. У фарш кладуть зелень, засушений часник, спеції, відварений рис і нарізану цибулю. Коли з капусти зіллється вода, вона також додається в суміш.

Формуються котлети невеликого розміру, присипані борошном, потім смажать до стану напівготовності спочатку без кришки, потім 10-15 хвилин під нею.

Паралельно робиться соус. Морквина натирається на тертці і подрібнюється цибулю. Овочі змішуються і обсмажуються на сковороді. Перед станом напівготовності, додається 2 чайні ложки борошна, все перемішується і смажиться ще пару хвилин. У суміш наливається ⅓ склянки кип’яченої води, розмішати до однорідної маси. Після кладеться сметана, зелень, спеції, знову мішається. Вона повинна закипіти, після чого вогонь на плиті зменшується до повільного.

У приготовлений соус опускаються голубці і гасіння триває півгодини під кришкою.

Як у дитячому садку

Інгредієнти:

  • Капуста – 0,5 кг
  • Варене прокручене м’ясо – 0,4 кг
  • Рис – 5 ст. ложок.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Олія соняшникова.
  • Паста з томатів – 1 ст. ложка.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль кухонна.

Дрібною соломкою рубається капуста. Заздалегідь відварене м’ясо проводиться через м’ясорубку. Одночасно в каструлі смажиться цибуля з маслом. Важливий момент: воно має повністю покривати дно ємності. Туди кладеться капуста, наливається ½ склянки води і гаситься, час від часу помешиваясь.

Капуста солиться, додається паста з томатів і лавровий лист. Все перемішується і товчеться. Зверху кладеться сирий рис без перемішування. Наливається вода, щоб вона трохи покривала крупу. Гаситься під кришкою протягом 15-20 хвилин.

В кінці додається м’ясо. Через пару хвилин мішається, щоб уникнути пригорання. Доводиться до готовності на маленькому вогні. В отримані голубці кладуть нашинковане відварене яйце.