Готуємо ліниві голубці з фаршем

Більшість сучасних господинь все частіше замислюються про те, як приготувати голубці з капусти з фаршем. Не варто хвилюватися, адже це не являє собою нічого складного, а в результаті вийде ситне блюдо, яке можна подати на стіл в будь-який час.

Ліниві голубці з фаршем – класичний покроковий рецепт

Існує безліч різних рецептів із приготування апетитних ледачих голубців. Найпопулярніший – це традиційний, в кілька етапів. Кулінарний прогрес не стоїть на місці, і тепер можна здійснювати готування цієї страви різними способами.

У духовці

Плюс цього способу полягає в тому, що так готування страви здійснюється вдвічі швидше і зберігається користь продуктів.

Інгредієнти:

  • Фарш — 0,5 кг
  • Капуста – 1 качан.
  • Рис – 150 р.
  • Цибуля – 1шт.
  • Морква – 1шт.
  • Яйце – 1шт.
  • Жирна сметана – 100 р.
  • Кріп.
  • Помідор – 2 шт.
  • Спеції.

Знімаються верхні капустяні листи, овоч шинкуется, перекладається в миску і перетирається для появи соку. Паралельно рис відварюється приблизно в склянці води до тих пір, поки вона повністю не випарується. Після йому потрібно дати трохи охолонути.

Лук ріжеться дрібними шматочками, моркву натирається на тертці соломкою. У підготовлену заздалегідь миску кладуть фарш і овочі, вбивається яйце, додаються спеції, потім суміш ретельно перемішується, кладеться рис і фарш змішалась ще раз.

Приготування соусу: вимиті помідори діляться на 2 половинки, з них вирізається плодоніжка, м’якоть натирається на крупній тертці, додається сметана, нарізаний кріп і все це змішується.

Змащується маслом форму з кришкою і глибоким дном. Отриманий фарш ділиться на 10 однакових частин, з яких формуються майбутні довгасті голубці. Щоб фарш на прилипав до рук, краще постійно змочувати їх холодною водою. У форму шаром викладаються «котлетки», поливається соусом. Зверху кладеться ще шар і знову заливається. Все це накривається кришкою і відправляється в розігріту духовку на годину. Готову страву можна полити за смаком сметаною або кетчупом.

В мультиварці

Що знадобиться:

  • Капуста – 1 качан.
  • Фарш – 0,5 кг
  • Цибуля – 2 шт.
  • Рис – 0,5 кг.
  • Морква – 1шт.
  • Томатна паста – 2 ст. ложки.
  • Сметана – 2 ст. ложки.
  • Рослинне масло – 2 ст. ложки.
  • Сіль і перець.

У каструлю наливається рослинне масло, висипаються нарізані овочі, після чого прожариваются в режимі «Випічка» або «Смаження» протягом 10 хвилин. Потім додається шаткована капуста, фарш, рис, сметана і паста. Вся суміш ретельно перемішується, солиться і перчится.

Отримана маса заливається холодною водою, ще раз перемішується, готується в режимі «Мультиповар» на 110 градусах або «Гасіння» протягом півтора годин.

На сковороді

Ліниві голубці на сковороді – одне з популярних повсякденних страв.

Що знадобиться для приготування:

  • Фарш – 0,5 кг
  • Цибуля – 1шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Морква – 1шт.
  • Капуста – 1 качан.
  • Рис – 0,4 кг
  • Рослинна олія – 4 ст. ложки.
  • Лавровий лист.
  • Сіль, перець.

Покрокове приготування:

Готується фарш, м’ясо перемелюється в м’ясорубці разом з цибулею і часником. Мита морква ріжеться на тертці і додати до м’яса. Туди ж кладуть заздалегідь цибулю і рис. Суміш солиться, перчится і, як слід, перемішується.

Нарізається митий капустяний качан. Нарізка ділиться на 3 рівних частини і кладеться в сковороду з глибоким дном. Таким чином розділяється і фарш, після чого він кладеться поверх капусти. Інгредієнти додаються поки зовсім не закінчаться, остання частина капустяна.

Паралельно робиться соус. Паста з томатів змішується з невеликою кількістю води, солі і перцю, після чого заливають цим інгредієнти, що лежать в сковороді.

Вміст ретельно і дуже акуратно перемішується, гаситься на малому вогні 20 хвилин, а після додаються лаврові листи. Готування триває поки рис не розм’якшиться. Суміш на сковороді солиться і перчится. Вогонь вимикається, лаврові листи виймаються, а голубці залишаються настоюватися приблизно на 15 хвилин.

Тушковані в каструлі

Рецепт голубців тушкованих в каструлі – це справжня класика в кулінарії.

Для нього знадобиться:

  • Фарш – 0,5 кг
  • Капуста – 0,5 кг
  • Рис недоваренный – 150 р.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло – 3 ст. ложки.
  • Томатна паста – 2 ст. ложки.
  • Сметана – 2 ст. ложки.
  • ¼ Склянки холодної води для фаршу.
  • Перець: горошок і мелений.
  • Сіль.

Капуста ріжеться соломкою. Нарізка заливається окропом, закривають кришкою і стоїть так 10 хвилин, перекладається на друшляк, а вода зливається.

Почищена і мита морквина треться на тертці, паралельно нарізати цибулю невеликими шматочками. Все це трохи обсмажується на олії в сковороді.

Фарш розбавляється невеликою кількістю води (не гарячою, інакше звариться), змішується з капустою, рисом і засмажкою. Якщо її вийшло занадто багато, то частина додається в фарш, а інша половина додатково кладеться під час гасіння в каструлю.

У фарш кладуть яйце. Все це солиться, перчится і змішалась. Потім з нього формуються маленькі кульки. Можна зробити їх подовженої форми. Голубці кладуть у змащену ємність.

У мисочці або склянці змішується соус: додається томатна паста, сметана і вода. Все це ставиться до м’ясних кульок. Потім водою таким чином, щоб вона наполовину їх покривала. Соус солиться, перчится, кладуться сушені трави і лавровий лист.

Голубці ставляться на плиту, накриваються кришкою. Після закипання вогонь зменшується до маленького і гасіння триває протягом 20 хвилин. В процесі кульки поливається соусом.