Готуємо медовик зі сметанним кремом

Торт Медовик зі сметанним кремом є класичним і одним з найбільш популярних тортів. Легкий торт, в поєднанні з м’якими медовими коржами, густим кремом і горіховою крихтою. Існує маса варіантів і інтерпретацій цього десерту. Пропонуємо вашій увазі класичний рецепт приготування Медовика зі сметанним кремом.

Торт Медовик зі сметанним кремом

 

Час приготування: 1 год.

Кількість порцій: 1.

 

Інгредієнти для Медовика:

Для тіста:

  • Борошно – 450 гр
  • Цукор – 250 гр
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Мед – 4 столові ложки
  • Сода – 1 чайна ложка
  • Оцет 9% – 1 чайна ложка

Для сметанного крему:

  • Сметана жирністю 25-30% – 500 гр
  • Цукор – 150 гр

Для прикраси: тертий шоколад, волоські горіхи, мигдальні пелюстки.

Спосіб приготування Медовика зі сметанним кремом:

  • Ретельно збити курячі яйця і цукор віночком або кухонним міксером, до зникнення крупинок.
  • Перелити суміш у каструлю або сотейник і поставити на водяну баню близько 5 хвилин. Або ж варити на повільному вогні, регулярно помішуючи.
  • Не перестаючи заважати, додати мед і борошно до яєчної суміші. Потім слід додати соду і чайну ложку оцту, ретельно перемішуємо суміш. Вона вийде густий і більш пористою.
  • Знімаємо з водяній бані або вогню й даємо тісту охолонути близько 5 хвилин.
  • На кухонну дошку, присипану борошном, викладаємо тісто і починаємо замішувати до однорідного стану. Тісто стає м’яким і трохи липким і в’язким.
  • Сформувати з тіста джгут і порізати на 10 однакових частин. Шматочки тіста сформувати кульки, і слідом розкачати їх в форму коржів діаметром приблизно 20 див.
  • На розкачані коржі покласти тарілку або кільце і обрізати зайве тісто. Обрізки необхідно зберегти для прикраси торта.
  • Кожну корж проткнути виделкою в декількох місцях. Це допоможе уникнути підняття тесту протягом випікання.
  • На деко, змащене маслом і покритий пекарської папером, викладаємо коржі.
  • Розігріваємо духовку до 180 °C і ставимо деко на 5 хвилин. Як тільки отримані коржі зарум’яняться, витягуємо деко і знімаємо спеціальною лопаткою коржі.
  • Таким способом потрібно продовжити спекти всі коржі, а також обрізки тіста. Потім остудити.
  • Готові обрізки необхідно подрібнити в кухонному блендері. Потім подрібнити волоські горіхи.