Готуємо шоколадно-горіховий пиріг брауні

На початку XX століття на кухні знаменитого готелю Палмер був придуманий один з найвідоміших десертів у світі – він отримав назву “брауні”. Це ласощі має простий, але в той же час оригінальний рецепт. Якщо брауні готується в домашніх умовах, то на його поверхні утворюється смачна скоринка з цукру.

 

Рецепт пирога брауні

 

Даний рецепт розрахований на 6 порцій. Час приготування займає приблизно 40 хв.

 

Цей пиріг подобається багатьом домогосподаркам, так як в ньому немає незвичайних інгредієнтів. Їх легко можна знайти в будь-якому супермаркеті. Для брауні потрібно придбати:

  • – 100 г чорного шоколаду;
  • – 180 г вершкового масла;
  • – 200 коричневого або звичайного цукру;
  • – 4 яйця;
  • – 100 борошна;
  • – 100 г волоських горіхів.

 

Поетапний процес приготування шоколадного пирога брауні

 

1.Шоколад розламують на шматочки і топлять разом з маслом на водяній бані. Суміш потрібно постійно перемішувати ложкою, так як вона може прилипнути до стінок посуду. В результаті повинен вийти густий соус, має однорідну структуру. Його знімають з водяної бані і залишають охолоджуватися.

2.4 яйця змішуються з 100 г цукру. Для цього яйця розбивають у окремий посуд і збиваються разом з цукром. Його потрібно поступово додавати, щоб маса добре збита. У середньому, цей процес повинен займати 2,5 хвилини.

3.Взявши гострий ніж, необхідно волоські горіхи порубати на дрібні шматочки. Для додання горіхам додаткового смаку і аромату їх можна підсмажити на сухій сковорідці. Це потрібно робити до тих пір, поки горіхи не отримають приємний аромат. Але це робити не обов’язково, за смаком кулінара.

4.За цей час отримана маса шоколаду і масла повинна охолонути. Після охолодження в нього обережно додають решту цукор, борошно і подрібнені волоські горіхи. Маса стає більш густою, тому при перемішуванні рекомендується використовувати віночок. Змішувати всі інгредієнти потрібно акуратно, щоб шоколад не розбризкав.

5.У шоколадну масу наливають суміш з цукру і яєць. Важливо мати на увазі, що у готового тіста не повинно бути ніяких розлучень – всі інгредієнти повинні добре змішатися. Якщо розлучення все ж залишаються, то потрібно ще раз ретельно перемішати масу.

 

Завершення приготування пирога брауні

 

Щоб пиріг добре пропікся, плиту розігрівають до 180-200С. Отримане тісто заливають в маленьку форму для пирогів, попередньо выстеленную калькою. Тісто ставлять у духовку і випікають протягом 25-35 хвилин. За цей час на пирозі повинна з’явитися невелика скоринка з цукру.

 

Коли брауні буде готовий, його витягують з духовки і обов’язково дають охолонути. У традиційному варіанті пиріг нарізають на невеликі кубики. Це можна зробити, використовуючи звичайний гострий ніж або ніж для піци – так шматочки будуть виглядати ще красивіше.

 

Пиріг брауні можна подавати не тільки у вигляді кубиків. Деякі кулінари для додання більш апетитного вигляду посипають випічку цукровою пудрою. Разом з шматочками цього пирога можна також подавати невеликі кульки ванільного морозива. Вони доповнять шоколадно-горіховий смак випічки, роблячи страву по-справжньому смачним і незабутнім.

Приємного апетиту!