Готуємо соус теріякі будинку за рецептом

Цей соус, мабуть, є одним з найбільш поширених соусів у всьому світі, він дуже популярний в Японській кухні. Найчастіше цим соусом прикрашають різноманітні види суші. Соус Теріякі володіє дуже приємним і незвичайним солодким смаком. Дану статтю ми присвятимо розповіді про те, як приготувати соус Теріякі за різними рецептами. Насправді готувати соус теріякі в домашніх умовах дуже просто.

 

Розглянемо найпоширеніші рецепти даного соусу.

1. Соус Теріякі з соєвого соусу.

Потрібні продукти:
• соєвий соус – 6 ложок;
• мед – пара столових ложок;
• потовчений часник -2 середніх зубчики
• рисове вино – 65 мл
Час приготування: 20 хвилин.
Як зробити соус теріякі з соєвого соусу:
За допомогою преса потрібно розтовкти попередньо очищений часник. З’єднуємо соєвий соус з рисовим вином в невеликій каструлі, туди ж потрібно додати всі інгредієнти, що залишилися, після чого каструлю необхідно нагріти на слабкому вогні до розчинення меду.

 

2. Соус Теріякі з апельсинами.

Інгредієнти:
• соєвий соус – половина склянки;
• масло кунжутне – 10 мл;
• апельсин – 2 штуки;
• імбир – пара столових ложок;
• цибуля зелена – 50 грам;
• часник – 3 зубчики;
• кунжут розжарений – пара чайних ложок;
• мед – пара столових ложок.
Приготування соусу будинку:
Чистимо і нарізаємо часник, після чого його необхідно розтовкти в ступці. Дрібно нарізаємо зелень. Мед потрібно розтопити, а кунжут потрібно просмажити кілька хвилин на сковорідці.

 

 

3. Класичний соус Теріякі.

Компоненти необхідні для приготування:
• соєвий соус – 50 мл;
• тростинний цукор – 1 грам;
• часник – 1 штука;
• імбир – чайна ложка;
• мед – столова ложка;
• оливкова олія – 5 мл;
• оцет винний – 20 мл;
• вода – 60 мл;
• крохмаль – 25 грам.

Дивіться також:  Що можна приготувати в дні посту?

 

Приготування соусу в домашніх умовах:
1. Дрібно нарізаємо часник і імбир. Заздалегідь необхідно змішати воду з крохмалем. Після чого додати туди дрібно нарізаний імбир і часник.
2. Поміщаємо нашу каструлю на повільний вогонь, додаємо туди винний оцет, мед, цукор і соєвий соус. Всі інгредієнти варимо до закипання (близько 5 хвилин).
3. Соус готовий. Для того щоб Теріякі довго залишався на вашому столі, його необхідно зберігати в скляній ємності з кришкою.

 

 

4. Соус теріякі з маслом з кунжуту.

 

Необхідні продукти для приготування:
• соєвий соус – 115 мл
• цукор коричневий – 50 грам
• вино червоне – 30 мл
• імбир (корінь) – 10 грам
• Часник – 5 грам
• Мед – – 45 грам
• кунжутна олія – 5 мл
• кукурудзяний крохмаль – 15 грам
• Вода – 60 мл

 
Приготування:

 
1. Розчиняємо у воді крохмаль.
2. Змішуємо в глибокій мисці або каструлі інші продукти.
3. Доводимо до закипання.
4. Вливаємо в каструлю крохмаль.
5. Розмішуємо до повного загустіння.
6. Соус готовий, він відмінно підходить для будь-якого виду м’яса.
5. Соус теріякі спеціально для жаркого. Даний соус відмінно доповнює різні овочі і м’ясо. Готувати його дуже просто.

 
Інгредієнти:

 
• соус соєвий – 120 мл
• бульйон курячий– 120 мл
• рисове вино – 65 мл
• Цукор – 70 грам
• Кунжутне масло – 20 мл
• Білий перець – 1 грам
• Нарізаний часник (дрібно) – 5 грам
• імбирний корінь – 10 грам
• Кукурудзяний крохмаль – 40 грам
• Рослинна олія – 50 мл

Дивіться також:  Рецепт медово-соєвого соусу і крилець

 
Приготування соусу:

 
1. Розчиняємо кукурудзяний крохмаль у воді (50мл). У глибокій мисці з’єднуємо соєвий соус, курячий бульйон і рисове вино. Додаємо туди цукор, перець і кунжутне масло.
2. Розігріваємо сотейник. Додаємо туди масло й обсмажуємо в ньому (приблизно 20 секунд) дрібно нашатковану часник і корінь імбиру.
3. Додаємо в сотейник суміш соєвого соусу і доводимо до кипіння. Варимо наш соус на слабкому вогні приблизно одну хвилину і вливаємо розчинений кукурудзяний крохмаль.
4. Варимо соус до повного загустіння.