Гранатове вино – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Гранатове вино нечасто можна зустріти в наших магазинах, а якщо воно і знайдеться, то немає ніякої впевненості, що продукт дійсно натуральний і корисний. Саме тому напій найкраще робити самостійно.

Гранатове вино – базовий рецепт

Якщо ви ще не знаєте, як зробити гранатове вино, то варто почати знайомство з ним з класичного рецепту.

Необхідні інгредієнти:

  • п’ять кілограмів стиглих плодів граната;
  • близько 10 літрів води;
  • трохи більше кілограма цукру.

Процес приготування:

  • Гранати добре промиваємо, видаляємо з них шкірку і залишаємо тільки зерна.
  • Розміщуємо їх в будь-яку ємність і приминаем чим-небудь (наприклад, картофелемялкой) так, щоб вони почали виділяти сік.
  • Після цього присипаємо все цукром і перекладаємо в скляний посуд. Її потрібно прикрити водяним затвором або ж самою звичайною гумовою рукавичкою.
  • Залиште напій, він повинен побродити. Як тільки перестануть виділятися бульбашки, і рукавичка опаде, його можна процідити і розлити по пляшках.
  • Зберігайте їх ще близько місяця перед вживанням.

З гранатового соку

Можна також зробити вино з гранатового соку. Для цього купуються або стиглі фрукти і віджимаються, або ж береться вже готовий сік.

Необхідні продукти:

  • гранатовий сік – приблизно два літри;
  • цукор з розрахунку близько 300 грам на літр соку;
  • жменя темного ізюму;
  • чиста вода – половина від кількості соку.

Процес приготування:

  • Концентрований гранатовий сік розводимо водою. Якщо виходити із зазначеної кількості в рецепті, то її знадобиться літр.
  • Змішуємо отриману рідину з цукром, додаємо ізюм і заливаємо все в скляну ємність.
  • Прикриваємо її гумовою рукавичкою і залишаємо в теплому місці, поки не закінчиться процес бродіння.
  • Проціджуємо напій так, щоб залишилася тільки прозора рідина без осаду.
Дивіться також:  Кава в капсулах: склад, види, як правильно користуватися. Чи можна приготувати капсульну каву без кавомашини

Наповнюємо пляшки і зберігати вино ще як мінімум місяць перед дегустацією.

З апельсином, родзинками і лимоном

Необхідні продукти:

  • 2,5 кг цукру;
  • цедра від чотирьох лимонів;
  • півкілограма родзинок;
  • чотири апельсина;
  • близько 20 плодів граната;
  • 7,5 літрів чистої води;
  • винні дріжджі – кількість дивитися на упаковці.

Процес приготування:

  • Гранати звільняємо від шкірки, дістаємо зерна, добре розминаємо їх і заливаємо зазначеною кількістю води.
  • До них додаємо цукор, цедру з лимонів і апельсинів. З апельсинів так само потрібно віджати сік.
  • Кладемо винні дріжджі, перелити все в підходящу ємність, закриваємо гідрозатворів і прибираємо в тепле місце.
  • Після того як закінчиться бродіння, віджимаємо мезгу, рідину перелити в іншу ємність і залишаємо ще на кілька місяців.
  • Як тільки напій посвітлішає можна розподілити його по пляшках, але відкрити їх для вживання слід тільки через 4 – 5 місяців.

Напівсолодке вино з граната

Напівсолодке гранатове вино – смачний, але досить терпкий напій, який володіє красивим бурштиновим кольором і надає оздоровчий вплив на організм при вживанні в невеликих дозах.

Необхідні продукти:

  • 100 грам родзинок;
  • одна упаковка винних дріжджів;
  • 9 гранатів;
  • півтора кілограма цукру;
  • вода – 2,5 літра.

Процес приготування:

  • Очищаємо гранати, дістаємо з них зерна, змішуємо з цукром і добре тиснемо.
  • Відокремлюємо рідина від м’якоті, перелити її в ємність. Бажано, скляну і високу.
  • Додаємо родзинки, дріжджі і залишаємо на тиждень в темному і теплому місці.
  • Після цього знову перелити в бутель сусло, прикриваємо продірявленій рукавичкою і наполягаємо ще близько місяця.

Вживати вино можна не раніше ніж через 2 місяці. В ідеалі ж його слід наполягати рік.

Сухий винний напій

Сухе гранатове вино готується нітрохи не складніше, ніж його більш солодкий варіант. Єдина відмінність рецептури – меншу кількість цукру.

Дивіться також:  Калмицький чай – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Необхідні інгредієнти:

  • два літри гранатового соку або ж близько чотирьох кілограм плодів;
  • по 200 грам цукру на кожен літр соку;
  • вода.

Процес приготування:

  • Якщо у вас покупної сік, то його потрібно розбавити водою у співвідношенні один до двох.
  • Якщо ви використовуєте плоди, то очистіть їх, відокремте зерна, змішайте з цукром і передавите.
  • Отриману масу вилийте в підходящий посуд і закрийте його гумовою рукавичкою.
  • Тримайте ємність в темному місці, поки «рука» не опуститься, після чого процідіть напій добре кілька разів через марлю.
  • Розлийте вино по пляшках, закрийте їх як можна щільніше і зберігайте ще як мінімум місяць перед дегустацією.

З соусу «Наршараб»

Необхідні інгредієнти:

  • пляшка соусу «Наршараб»;
  • упаковка винних дріжджів, які використовуються по інструкції;
  • півкілограма цукру;
  • близько п’яти літрів виноградного соку.

Процес приготування:

  • Змішуємо сік з цукром, кладемо дріжджі, заливаємо все в підходящу ємність.
  • Закриваємо її гумовою рукавичкою або гідрозатворів.
  • Чекаємо, коли закінчиться процес бродіння. Отриманий склад проціджуємо через марлю так, щоб видалити осад і залишити тільки чистий і прозорий напій.
  • У нього поміщаємо гранатовий соус і добре перемішуємо до повного розчинення. Можна спробувати, за бажанням, додати ще трохи цукру.
  • Зберігаємо напій ще близько трьох тижнів, знову пропускаємо через марлю, розливаємо по невеликим скляним пляшкам та через 1 – 2 місяці вино буде готове до подачі.

Домашнє гранатове вино без дріжджів

Необхідні продукти:

  • п’ять кілограм гранатів;
  • півкілограма цукру;
  • п’ять літрів води.

Процес приготування:

  • Знімаємо з гранатів шкірку, дістаємо зерна. Переминаем їх будь-яким зручним способом для виділення соку і покласти в бутель для зберігання.
  • Зверху засипаємо масу цукром, перемішуємо і вливаємо воду.
  • Ємність закриваємо гідрозатворів або ж використовуємо звичайну гумову рукавичку.
  • Тримаємо в темному і теплому місці близько трьох місяців, щоб відбувся процес бродіння.
  • Після цього рідину проціджують і розподіляється по невеликих пляшках. Вони щільно закриваються і зберігаються ще два місяці.
Дивіться також:  Коктейль Негроні (Negroni) – 4 рецепта приготування в домашніх умовах

Звичайно, приготування вина вимагає деяких зусиль і багато часу. Але зате ви отримаєте дійсно натуральний і корисний напій.