Гречана каша – 9 смачних рецептів

Вже кілька століть така каша займає почесне місце на столі у сімей з різним достатком в нашій країні. Це блюдо поєднує в собі безліч плюсів: воно поживне, дешеве, апетитне, корисне для здоров’я. Головне, постаратися смачно приготувати гречану кашу. Рецепти її в різних варіаціях опубліковані нижче.

Гречана каша на гарнір

Якщо гречка обрана в якості гарніру, дуже важливо приготувати її розсипчастою і м’якою. Інгредієнти: 1 ст. ядриці, 3 ст. фільтрованої води, сіль за смаком. Як готується гречана каша на воді просто і швидко, описується далі.

  • Ядриця перебирається, після чого злегка обсмажується на сухій сковорідці.
  • Продукт пересипається в підходящу за розміром каструлю і заливається зазначеною кількістю солоної рідини.
  • Спочатку вміст ємності на сильному вогні доводять до кипіння, а потім вариться до готовності на мінімальному розподілі.
  • Коли каша вбере всю рідину, вона готова.
  • Можна подавати страву як самостійне блюдо, щедро поливши розтопленим вершковим маслом.