Гречана каша на молоці — 5 рецептів приготування

Найсмачніше завжди вдається приготувати гречану кашу на молоці. Особливо якщо взяти жирний домашній продукт. Консистенція буде залежати від того, скільки рідини використовується, а також ядриця або просунув вибирається в якості основи.

Класична гречана каша на молоці

В класичний рецепт не входять ніякі зайві інгредієнти. А молоко навпіл розводиться з водою. Якщо хочеться зварити кашу посытнее, то можна цього не робити. Інгредієнти: 1 ст. очищеної негазованої води і молока, півсклянки гречаної ядриці, щіпка солі, велика ложка білого цукру.

  • Крупа перебирається і ретельно промивається в декількох водах. Весь новий сміття потрібно видалити.
  • Гречка заливається водою і доводять до кипіння. Далі під кришкою на мінімальному вогні вона залишається до повного википання води.
  • Страва має потомитися.
  • Далі вже злегка розварена крупа заливається молоком. Воно не повинне бути холодним.
  • Маса подслащивается, солиться і залишається на вогні до закипання. Далі каструля знімається з вогню, закутується і залишається хвилин на 20 настоюватися.
  • Подається частування з великою кількістю розтопленого вершкового масла.

    Зразкові пропорції

    Щоб блюдо вийшло справді смачним, потрібно дотримуватися пропорції сухих продуктів і молока. Для рідкуватий каші це 1:10, для більш в’язкої основи – 1:8. Якщо хочеться приготувати досить густу страву, пропорції вийдуть 1:6. Досвідчені господині визначають співвідношення на око.

    Можна використовувати тільки молоко або його поєднання з водою. Дуже апетитним страва виходить на нежирних вершках.

    Скільки часу варити?

    Час варіння залежить від того, якою рідиною, що заливається гречана крупа. Якщо водою, то загальний термін приготування становить 20 хвилин. Якщо молоком – 30-35 хвилин.

     

    Трохи змінюється рекомендований час, якщо готується страва в мультиварці. Залежно від програми достатньо буде 20-30 хвилин. Головне, щоб до кінця приготування крупа встигла увібрати в себе всю рідину.

    Спробуйте також:  Соус для піци
    Загрузка...

    Рецепт в мультиварці

    Щоб точно бути впевненим в тому, що частування не підгорить, вийде ніжним і розсипчастим, можна готувати його в «розумній каструлі». Інгредієнти: 1 ст. якісної гречаної крупи, 3 ст. жирного молока (краще домашнього), 3 великі ложки цукрового піску, великий шматочок вершкового масла, сіль на кінчику ложки. Гречана каша на молоці в мультиварці вимагає послідовності дій.

  • Крупа перебирається, позбавляється від сміття, після чого промивається холодною водою до прозорості рідини.
  • Підготовлена гречка пересипається в чашу пристрою. Крупа підсолювати і подслащивается. Відразу ж до продуктів відправляється масло, нарізане кубиками.
  • Складові заливаються молоком, і в режимі «Крупи» страва готується до кінця програми.
  • Якщо господиня боїться зробити кашу занадто солодким, можна насипати цукор вже безпосередньо в тарілки, не додаючи його в процесі приготування.

    Як приготувати для дітей?

    Гречка в самому різному вигляді дуже корисна для дітей. Особливо сподобається малюкам її солодкий варіант на молоці. Інгредієнти: 160 г крупи, сіль на кінчику ложки, 120 мл жирного коров’ячого молока, 35 г вершкового масла, мед або цукор, 380 мл води.

  • Крупа добре промивається в декількох водах. Далі вона відразу ж висипається в чашу пристрою, заливається водою і готується в режимі гасіння, поки вся рідина не випарується.
  • Далі в гречку викладається масло. Маса солиться, подслащивается за смаком або приправляється медом.
  • В режимі молочної каші блюдо нудиться ще 7-8 хвилин, після чого відразу ж подається до столу.
  • Частування виходить рідким, тому його зручно є навіть самим маленьким членам сім’ї.

    Молочна гречана каша з бананами

    Каша з гречаної крупи погано поєднується практично з усіма фруктами і ягодами. Але є смачне солодке виняток – банани. Вони добре доповнюють крупу і дозволяють їй перетворитися в корисний дієтичний десерт. Інгредієнти: півлітра жирного молока, 90 г крупи, 1-1,5 великі ложки білого цукру, сіль на кінчику ложки, великий м’який банан.

    Спробуйте також:  Готуємо ліниві голубці з фаршем

  • Крупа ретельно перебирається і промивається. Якщо в ній залишаться темні жорсткі зернятка, то вони здатні повністю зіпсувати страву.
  • Підготовлена гречка заливається теплим коров’ячим молоком і відправляється варитися. Продукт буде нудитися під кришкою на дуже повільному вогні.
  • Коли крупа виявиться готової приблизно наполовину, її можна підсолодити і посолити.
  • На цьому ж етапі у страву додається нарізаний дрібними кубиками банан. Фрукт має бути стиглим і м’яким, але не почорнілим.
  • Страву доводять до повної готовності і знімається з вогню.
  • Подається частування до столу гарячим. За бажанням можна додати в нього вершкове масло, а замість цукрового піску – натуральний бджолиний мед.

    З гарбузом

    З усіх овочів до гречаної каші на молоці найкраще підходить сонячна апетитна гарбуз. Цей соковитий фрукт додається яскравості смаку страви, а також робить більш веселим і привабливим його зовнішній вигляд. Серед зерняток гречки зустрічаються яскраві помаранчеві кубики. Інгредієнти: 330 г гарбуза, ріпчаста біла цибулина, гілочка розмарину, 1 ст. гречаної крупи, 3 великі ложки якісного оливкової олії, пів-літри жирного молока, зубок часнику, сіль, суміш кольорових мелених перчиком.

  • Першим ділом гречка відварюється в підсоленому молоці до повної готовності. Можна спочатку залити продукт водою і довести до м’якості, а вже потім тушкувати до завершення процесу в гарячому молоці.
  • Цибулю дрібно шинкуется і обсмажується на олії до золотистого відтінку. Важливо на цьому етапі використовувати саме оливкова.
  • В тій же посуді смажаться шматочки часнику і розмарин. Далі компоненти сковороди викидаються, а на останньому ароматній олії до м’якості і апетитною рум’яності готуються кубики гарбуза.
  • До готового помаранчевому овочу викладається цибульна піджарка і гречка готова. За смаком страва досаливается і перчится.
  • Спробуйте також:  Як приготувати зайця – 7 рецептів в домашніх умовах

    Вийшла каша стане відмінним гарніром до м’яса, приготовленого будь-яким чином.

    Загрузка...