Гречані млинці – 6 рецептів приготування млинців з гречаного борошна

Особливо корисними є гречані млинці. Таке блюдо готується з гречаної муки, а, значить, менше шкодить фігурі. Його допускається включати в свій раціон навіть під час дієти.

Гречані млинці – класичний рецепт на молоці

Інгредієнти: 1 ст. гречаної муки, така ж кількість високосортної пшеничного, 3 курячих яйця, 3,5 склянки молока, півсклянки фільтрованої води, 7 м швидких дріжджів, сіль, цукор за смаком.

  • 2/3 від усього молока доводиться до кипіння. Інша його частина просто злегка підігрівається.
  • У просіяне темну муку спочатку виливається вода, а потім коли молоко закипить.
  • У теплому молоці розчиняються дріжджі. Суміш переливається до компонентів з другого кроку. Маса перемішується міксером, після чого залишається на пару годин в теплі.
  • Жовтки перетираються з цукром. Разом з розтопленим маслом вони вливаються в піднялося тісто. Туди ж відправляється біла мука.
  • У суміш додається сіль і окремо збиті білки. Тісто буде настоюватися ще пару годин.

Далі можна випікати млинці з гречаного борошна на молоці звичним способом.

Млинці з гречаного борошна на кефірі

Інгредієнти: 320 г гречаної і 90 пшеничного борошна, півлітра жирного кефіру, 2 курячих яйця, малий. ложка соди, цукор, сіль за смаком.

  • У глибокій мисці відразу змішуються всі сухі інгредієнти.
  • У суміш вливається кефір. Туди ж забиваються яйця. Краще всього для перемішування компонентів використовувати міксер.

Випікаються гречані млинці на кефірі на добре розігрітій сковорідці з невеликою кількістю жиру.

Заварний спосіб приготування

Інгредієнти: повний стакан води, 280 г гречаного борошна, 12 г свіжих дріжджів, ½ ч. ложки цукру-піску, дрібку солі, повний стакан молока.

  • Спочатку по містку миску просіюється гречана мука. Далі в неї виливається тільки що вскипевшая вода. Масу потрібно відразу ж починати активно заважати, щоб не утворювалися грудочки.
  • У невеликій кількості трохи підігрітого молока розчиняються дріжджі. Туди ж висипається цукровий пісок. Коли суміш почне підніматися шапочка з бульбашок, можна виливати її в основу для тіста з першого кроку.
  • Далі в масу додаються залишилися компоненти. Після ретельного перемішування тісто забирається в місце без протягів на 80-90 хвилин.

Після вказаного часу можна приступати до обсмажуванню млинчиків.

Без додавання дріжджів

Інгредієнти: склянку гречаного борошна, півсклянки пшеничного борошна, 2 курячих яйця, 2-2,5 ст. жирного коров’ячого молока, дрібку солі, 1 ч. ложка цукру-піску, жир для промазування сковороди.

  • Для початку змішується два види борошна. До них надсилаються інші заявлені в рецепті сухі компоненти.
  • Невеликими порціями в суміш вводиться тепле молоко.
  • Після перемішування можна додавати трохи збиті яйця.
  • По консистенції має вийти звичне млинцеве тісто.

Смажаться млинці з гречаного борошна до рум’яної скоринки на розпеченій сковорідці.

Загрузка...

Пісні гречані млинці

Інгредієнти: за повного стакана гречаної і пшеничної високосортного борошна, 2 ст. ложки цукрового піску, 1 ч. ложка кам’яної солі, 6 м миттєвих дріжджів, 720 мл картопляного відвару, 3 ст. ложки олії.

  • Темна борошно просіюється разом з білої пшеничної. Відразу ж в суміш відправляються інші заявлені в рецепті сухі компоненти. Кількість цукру можна зменшувати або збільшувати за власним смаком.
  • У сипку масу виливається картопляний відвар. Це оптимальний варіант рецепта на час посту. Замість такого відвару господиня може вибирати молоко або кефір.
  • Отриману суміш добре збивається спеціальною насадкою блендера. Під рушником вона буде стояти 3-4 години в місці без протягів. До батареї тісто не ставиться, так як біля неї може швидко закиснути.
  • Обсмажуються млинці на гарячій сковорідці, змащеній маслом, з двох боків до рум’яності.

Смачно подавати вийшло частування з медом, домашнім варенням, розтопленим вершковим або топленим маслом.

Рецепт від Юлії Висоцької

Інгредієнти: 120 г гречаного борошна і 40 г пшеничного високосортної, 2/3 пачки вершкового масла, яєчко, по 3 ст. ложки оливкової олії і коричневого цукру, кисле яблуко, ½ десертної ложки швидких дріжджів, пара пучок морської солі.

  • Дріжджі з’єднуються з цукром (останнього використовується 2/3 від заявленої кількості). Суміш заливається 150 мл трохи підігрітої води.
  • Окремо з’єднується молоко, яйця і морська сіль.
  • У суміш з другого кроку поступово невеликими порціями вводиться два види борошна.
  • В основу для тіста додаються дріжджі. Всі інгредієнти добре вимішуються.
  • У масу тонким струменем вливається розтоплене масло.
  • Однорідна суміш залишається далеко від протягів на півгодини.
  • Для начинки яблука без шкірки і насіння ріжуться дрібним кубиком і обсмажують на вершковому маслі. У сковорідку висипається цукор, що залишився. У процесі смаження всі фруктові шматочки повинні покритися карамеллю.
  • На окремій розігрітій сковороді випікаються на оливковій олії млинці.

Подається частування з яблучної карамельною начинкою.

З чим подавати з гречані млинці?

Млинці з гречаного борошна смачно пробувати з самими різними начинками. Наприклад, чудово поєднується з ними сирний сир і шматочки червоної слабосоленої риби або ікра. Поліпшити смак сирно-рибної начинки допоможе будь-яка мелкорубленая свіжа зелень.

Також в якості начинки використовується солодкий або солоний сир. Смачно загортати в темні коржі обсмажені гриби з вареною морквою і яйцями або тертий твердий сир з часником. Можна доповнити останній варіант начинки шинкою або копченим м’ясом.

Якщо під рукою не виявилося жодних особливих інгредієнтів для начинки, варто подати млинці з розтопленим вершковим маслом або підсолодженою сметаною. Можна просто присипати готові коржі цукровою пудрою.

В якості десерту поєднувати гречані млинці вдасться з рідким натуральним бджолиним медом, домашнім варенням, джемом або згущеним молоком.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...