Гречаний суп з куркою — 7 рецептів приготування

Всі знають про корисні властивості гречаної крупи. Страви, приготовлені з її допомогою, виходять смачними та поживними. Гречаний суп з куркою просто готується, легкий для травлення і підходить для всієї родини.

Класичний гречаний суп з куркою

Суп з гречкою і куркою виходить наваристим і в той же час низько калорійною. Завдяки малій вартості крупи – доступний варіант. Підходить для дитячого харчування.

Інгредієнти:

  • філе – 540 г курячого;
  • морква – 1 шт.;
  • цибулина – 1 шт.;
  • гречка – пів склянки;
  • селера – стебло;
  • духмяний перець – 5 горошин;
  • трави ароматні;
  • лаврушка – лист;
  • часник – 2 зубки;
  • картопля – 3 шт.;
  • олія соняшникова – для обсмажування;
  • сіль;
  • вода – 2,2 літра.

Приготування:

  • Влити в каструльку воду.
  • Курку промити, помістити в рідину.
  • Закинути горошини перцю.
  • Помістити лаврушку.
  • Підсолити.
  • Очистити часник. Закинути в каструльку.
  • Проварити годину.
  • Коли на поверхні утворюється піна, знімати.
  • Дістати курку, обрізати м’ясо.
  • Очистити моркву і нарізати.
  • Зняти лушпиння з цибулі і нашаткувати.
  • Селеру порізати.
  • Помістити в сковороду з маслом селеру, моркву, цибулю. Прожарити.
  • Почистити бульби картоплі. Нарізати.
  • Промити крупу. Просушити. Це необхідно для того, щоб суп не потемнів.
  • Помістити крупу в бульйон.
  • Закинути картоплю.
  • Коли юшка закипить, закинути зажарку і нарізане м’ясо.
  • Проварюють півгодини.
  • Засипати трави ароматні. Перемішати.
  • Загрузка...

    З вершками

    Вершковий суп виходить ніжним і густим, порадує своїми смаковими якостями всю сім’ю.


    Інгредієнти:

    • гречка – 70 г;
    • курка – 470 г;
    • олія рослинна;
    • вода – 2,3 літра;
    • перець;
    • цибуля ріпчаста – 1 головка;
    • сіль;
    • морква – 1 шт.;
    • селера – 2 стебла;
    • вершки – 220 мл;
    • печериці – 220 р.

    Приготування:

  • Влити в ємність воду.
  • Курку промити.
  • Закинути в рідину.
  • Проварити годину.
  • Очистити моркву і головку цибулі. Нашаткувати.
  • Нарізати стебла селери.
  • Помістити цибулю, селеру і моркву в сковорідку. Влити олію. Засмажити.
  • Промити і нарізати грибочки. Підсмажити.
  • Крупу промити. Помістити в суху сковорідку. Прожарити.
  • Готове м’ясо дістати. Охолодити. Порізати. Закинути назад в бульйон.
  • Помістити засмажку з грибів і цибулі. Підсолити. Посипати перцем.
  • Засипати гречку.
  • Проварюють півгодини.
  • Влити вершки. Перемішати. Проварити чверть години.
  • Спробуйте також:  Як варити суп? 9 рецептів приготування супу

    З додаванням грибів

    Всі знають про користь супу в раціоні харчування. Якщо набридли звичні для вас юшки, спробуйте приготувати гречаний суп з куркою. Завдяки додаванню грибів, страва стане набагато пахучіше.

    Інгредієнти:

    • куряче філе – 1 шт.;
    • гриби – 170 г;
    • сметана – 3 ст. ложки;
    • гречка – третину склянки;
    • лавр – 2 аркуша;
    • картопля – 2 шт.;
    • цибуля – 1 цибулина;
    • перець чорний – 7 горошин;
    • сіль.

    Приготування:

  • Очистити бульби картоплі. Порізати. Для приготування знадобляться кубики.
  • Гриби порізати.
  • М’ясо нарізати. Знадобляться кубики.
  • Очищений цибулю нашаткувати. Підійдуть підлозі кільця.
  • Влити воду в каструльку. Підсолити. Закип’ятити.
  • Помістити м’ясо.
  • Через чверть години – картоплю.
  • Засипати крупу, попередньо промиту.
  • Помістити в сковороду цибулю і гриби. Прожарити.
  • Відправити в каструлю.
  • Варити поки продукти не будуть готові.
  • Влити сметану. Вкинути лаврушку.
  • Засипати горошини перцю. Закип’ятити.
  • Зняти з плити. Настояти чверть години під закритою кришкою.
  • З плавленим сиром

    Приготуйте суп з гречкою, зробіть смак за допомогою плавленого сиру. Юшка вийде ароматною і дуже ситною.

    Інгредієнти:

    • сіль – пів чайної ложки;
    • сир – 120 г плавленого;
    • олія оливкова – 1 ст. ложка;
    • морква – 1 шт.;
    • зелень – 50 г;
    • картопля – 7 шт.;
    • крупа гречана – 6 ст. ложок;
    • курка – 230 г;
    • перець солодкий – 0,5 шт.;
    • вода – 2300 мл.

    Приготування:

  • Курку промити.
  • Помістити у воду.
  • Проварити.
  • Очистити картоплю. Промити. Нарізати. Для приготування потрібні кубики.
  • Покласти в бульйон.
  • Очищену моркву натерти. Використовувати крупну тертку.
  • Перець нашаткувати.
  • Помістити перець з цибулею в сковорідку. Обсмажити.
  • Закинути в супчик.
  • В піалу покласти порізаний сир. Влити пару ложок бульйону. Взяти вилку. Розім’яти.
  • Помістити промиту крупу в бульйон. Проварити пів години.
  • Покласти сир. Перемішати.
  • Нашаткувати зелень.
  • Посипати готову юшку.
  • Спробуйте також:  Зелений борщ - 6 рецептів приготування

    Суп з гречкою і курячим філе для дітей

    Для приготування використовувати тільки свіжу курку. Приправи для дітей додавати не рекомендується.

    Інгредієнти:

    • цибуля – 1 шт.;
    • вода – 2100 мл;
    • гречка – пів склянки;
    • філе куряче – 320 г;
    • сіль;
    • картопля – 4 шт.;
    • кріп – 20 г;
    • морква – 1 шт.

    Приготування:

  • Помістити у воду філе. Після того як закипить, злити воду.
  • Залити таку ж кількість. Для дітей завжди необхідно зливати перший бульйон, а ще краще, якщо і другий теж.
  • Промити крупу.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Картоплю нарізати.
  • Моркву потерти. Скористайтеся теркою середнього розміру.
  • Закинути в бульйон картоплю, овочі та гречку. Підсолити.
  • Проварити.
  • Зелень нашаткувати. Закинути, коли юшка буде готова.
  • З прянощами

    Виходить смачне поживне блюдо.

    Інгредієнти:

    • лаврушка – 1 аркуш;
    • курка – 470 г;
    • перець чорний мелений;
    • морквина – 110 г;
    • кріп – 20 г;
    • селера – 250 г;
    • сіль – 1,5 ч. ложечки;
    • цибуля – 1 шт.;
    • гвоздика – 2 шт.;
    • локшина – 50 г;
    • імбир – 2 см;
    • вода – 1700 мл

    Приготування:

  • Курку промити. Нарізати на шматки.
  • Селера почистити. Промити. Порізати. Знадобиться соломка.
  • Очистити моркву. Промити. Нарізати соломкою.
  • Очищену цибулю нашаткувати.
  • Очистити імбир. Порізати.
  • У воду помістити м’ясо.
  • Закинути овочі та прянощі. Підсолити.
  • Проварюють півгодини.
  • Помістити локшину. Проварити чверть години.
  • Зелень промити. Нашаткувати.
  • Закинути в суп.
  • Рецепт в мультиварці

    Легкий супчик, який швидко готується в мультиварці.

    Для приготування необхідно розраховувати співвідношення крупи і води. У процесі приготування гречка збільшується в об’ємі в три рази.

    Інгредієнти:

    • грудка куряча – 320 г;
    • перець;
    • цибуля – 1 головка;
    • картопля – 4 шт.;
    • сіль;
    • гречка – 110 г;
    • лавр – 2 аркуша;
    • масло вершкове – 45 г;
    • петрушка – 20 г;
    • морква – 1 шт.
    Спробуйте також:  Суп харчо з яловичини

    Приготування.

  • Помити гречку.
  • Помістити в піалу.
  • Влити воду. Відставити.
  • Картоплю почистити. Нарізати кубиками.
  • Очистити цибулину. Нашаткувати. Підійдуть квадратики.
  • Встановити режим «смаження». Вибрати продукти «овочі».
  • Виставити час. Знадобиться 10 хвилин.
  • Масло вершкове розтопити в чаші.
  • З гречки злити воду. Підсмажити в олії. Знадобиться пару хвилин.
  • Коли придбає золотавий відтінок, покласти моркву, нарізану соломкою. Просмажити три хвилини.
  • Закинути цибулю. Готувати до сигналу таймера.
  • Виставити режим «суп».
  • Вибрати час – півгодини.
  • Помістити в чашу картоплю.
  • Закинути м’ясо, яке нарізали шматочками.
  • Влити воду. Запустити процес приготування.
  • Підсолити. Посипати перцем. Закинути лаврушку.
  • Зелень нашаткувати.
  • Коли юшка налита в тарілки, посипати петрушкою.
  • Загрузка...