Гречаний суп з куркою – рецепт з фото

Перші страви завжди рекомендувалися фахівцями для правильної роботи шлунково-кишкового тракту. Як правило, вони є відмінним джерелом поповнення енергії і сил.
Гречаний суп з куркою не дуже калорійний. Однак він поживний і швидко викликає відчуття насичення. До того ж, він дуже простий у приготуванні і не займає багато часу для його виконання, його може приготувати і новачок. Такий суп відноситься до категорії страв «на швидку руку».


Гречана крупа володіє безліччю корисних мікроелементів та вітамінів, особливо багато в ній заліза, що так важливо для утворення кров’яних тілець (еритроцити — червоні тільця, що забезпечують харчування органів киснем; і лімфоцити — білі, що відповідають за згортання крові і імунітет організму). М’ясо курки також має безліч необхідних мікроелементів, необхідних для правильного обміну речовин в організмі і його роботи в цілому.
Тому гречаний суп з куркою корисний для здоров’я, а його смак і аромат просто неповторний.

Смачний рецепт гречаного супу з куркою:

Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: на 6 осіб

Інгредієнти:

  • куряче філе
  • маленька цибулина і моркву
  • стебло селери
  • половина склянки гречаної крупи
  • 3 середніх картоплини
  • 2 л води
  • сіль і приправи за смаком
  • пучок зелені

Як зварити гречаний суп з куркою

Філе відварити до готовності в підсоленій воді. Потім вийняти його з бульйону і залишити остигати. Тим часом очистіть картоплю, моркву і цибулю, гречку промийте кілька разів від сміття. Наріжте картоплю невеликими кубиками і разом з гречаною крупою покладіть в киплячий курячий бульйон. Потім наріжте селера і теж закиньте в суп.
Поки крупа і овочі варяться, приготуйте засмажку: нарізану соломкою моркву кубиками цибулю і обсмажте 5 хвилин в олії. Далі розберіть вже остигнула грудку на волокна, додати м’ясо в суп, викладіть слідом зажарку, перемішайте, додайте приправи за смаком. Варіть ще про залишалося ніжним, можна нарізати грудку сиру шматочками і обсмажити в олії, а за 15 хвилин до готовності страви додати м’ясо в бульйон.

Дивіться також:  Суп з сосисками – 7 покрокових рецептів швидкого і смачного супу

Рекомендації по приготуванню:

1. Для різноманітності можна приготувати з курячої грудки фарш, підсолити і поперчити його і додати в суп у вигляді фрикадельок.
2. Селера можна за бажанням виключити зі списку інгредієнтів, або ж замінити помідорами.
3. Замість курячої грудки дуже добре підходять курячі сердечка і шлуночки. При бажанні можна замінити куряче м’ясо на будь-яке інше. Але якщо ви на дієті, зверніть увагу на те, що свинина і яловичина зробить страву більш калорійним.
4. Щоб м’ясо залишалося ніжним, можна нарізати грудку сиру шматочками і обсмажити в олії, а за 15 хвилин до готовності страви додати м’ясо в бульйон.
5. Якщо ви дотримуєтеся дієти або просто стежте за фігурою, курячий суп з гречкою відмінно вам підійде, так як м’ясо птиці не жирне. Але при приготуванні використовуйте філе без шкіри.
6. Зелень можна додати безпосередньо перед подачею до столу, а не під час приготування.