Гречка в мультиварці – 7 рецептів гарніру, з м’ясом або куркою

Гречана крупа – одна з найпопулярніших серед сучасних покупців. І це не дивно, адже коштує вона недорого, а при цьому дозволяє готувати смачні, корисні і поживні страви. Гречка в мультиварці не займе багато часу, головне вибрати відповідний спосіб приготування.

Як зварити гречку в мультиварці на гарнір?

Інгредієнти: 2 мультиварочных склянки гречки, 3,5 склянки овочевого бульйону, по чайній ложці дрібної солі і цукру, по щіпці запашного перцю і мускатного горіха, шматочок вершкового масла. Як зварити гречку в «розумній каструлі» як ситного гарніру, розповідається далі.

  • Крупа перебирається, миється до чистої води і злегка підсушується.
  • В чаші розтоплюється вершкове масло. На ньому у відповідній програмі злегка обсмажується гречка. Її потрібно постійно помішувати спеціальною лопаткою. Це зробить частування більш ароматним.
  • Поверх крупи виливається бульйон, висипаються всі сухі компоненти. Склад приправ можна міняти по своєму смаку.
  • Після перемішування страва готуватиметься у програмі, призначеної для гречки, 5-6 хвилин.

    По-купецькому з куркою

    Інгредієнти: 550-650 г свинячої м’якоті, морква, солодкий перчик, 4 ст. л. томат-пасти, 3 мультичашки гречаної крупи, цибулина, по щіпці мускатного горіха, меленого коріандру, солодкої паприки, 4,5 мультичашки фільтрованої води, сіль за смаком.

  • Щоб приготувати гречку по-купецькому, насамперед потрібно промите і обсушенное м’ясо нарізати невеликими шматочками і обсмажити на олії у програмі смаження. Свинина відкладається на окрему тарілку.
  • У жирі, що залишився страхуються кубики цибулі, тонкі брусочки моркви і солодкого перчика.
  • У ємність повертається м’ясо, додається сіль, спеції і томат-паста. Разом все смажиться ще пару хвилин.
  • Залишається засипати в чашу крупу і вилити всю заявлену рідина.
  • У режимі «Плов» гречка з куркою в мультиварці по такому рецепту готується трохи більше півгодини.

    Дивіться також:  Домашня шаурма з куркою в лаваші – 3 рецепта

    Рецепт з грибами

    Інгредієнти: мультичаша гречки, 1,5 мультичашки води, ароматні трави, 180 г грибів, морквина, луковичка.

  • Подрібнені овочі і гриби добре обсмажуються на будь-якому жирі у відповідній програмі приладу. До них відразу додаються ароматні трави.
  • Залишається додати промиту крупу, сіль, вилити воду.
  • Нудитися страва буде в програмі «Крупи» до завершення.

    З м’ясом в мультиварці

    Інгредієнти: півкіло будь-якого м’яса, 3 мультичашки гречки, 5 мультичашек фільтрованої води, 2 середні морквини, 3 ст. л. томат-пасти без добавок, цибулинка, сіль, суміш перчиком.

  • Невеликі шматочки готуються у програмі випічки 20-25 хвилин з відкритою кришкою. М’ясо перекладається в окремий посуд.
  • Овочі подрібнюються і смажаться у відповідній програмі при постійному помішуванні. Коли шматочки цибулі і моркви трохи зазолотятся, можна додавати до них мелені перчики і пасту. Разом компоненти готуються 5-6 хвилин.
  • Гречка промивається і викладається зверху. У ємність виливається вода, додається дрібна сіль.
  • Нудиться гречка з м’ясом в мультиварці в програмі, призначеної для гасіння, 45-50 хвилин.

    Гречка з фаршем

    Інгредієнти: мультичашка гречаної крупи, 170 г змішаного м’ясного фаршу (краще всього свинина+курка), морквина, великий соковитий помідор, цибулина, дрібна сіль, італійські трави.

  • Кубики цибулі і моркви готуються в режимі випічки 8-9 хвилин.
  • Коли овочі розм’якшиться і стануть золотистими, до них викладається м’ясний фарш. Лопаткою потрібно розім’яти його великі шматочки.
  • Продукти залишаються в тому ж режимі ще на 10-12 хвилин.
  • Тепер в чашу викладаються великі шматочки томату. Якщо домашні не люблять шкірку від помідорів в готовому блюді, можна її попередньо зняти.
  • Поверх підготовлених овочів і фаршу викладається промита крупа.
  • Додається в 2 рази більше фільтрованої води.
  • У програмі, призначеної для гасіння, страва нудиться трохи менше півгодини.

    Дивіться також:  Пиріг з лаваша з фаршем — 8 рецептів приготування в духовці і мультиварці

    З підливою

    Інгредієнти: червоний солодкий перець, морква, 1 ст. томатного соку, сіль, куряче філе, 240 г гречки, цибулина.

  • Заздалегідь промита крупа викладається в чашу «розумної каструлі». Зверху розподіляються невеликі шматочки курки.
  • Потрібно залити підготовлені продукти солоною водою. Рідини береться в 2,5 рази більше, ніж гречки.
  • У режимі «Крупи» під закритою кришкою страва готуватиметься 40-45 хвилин.
  • Для підливи овочі з томатним соком подрібнюються блендером.
  • Коли крупи випарується вся вода, і вона буде майже повністю готовою, каша заливається отриманим овочевим соусом і на пару хвилин залишається на підігріві.

    Як приготувати з тушонкою

    Інгредієнти: мультичашка гречаної крупи, цибулинка, стандартна банку свинячий або яловичої тушонки, морквина, 2,5 мультичашки води, сіль, спеції.

  • З овочів у чаші у відповідній програмі готується обсмажування. Для цього можна використовувати і вершкове і рослинне масло. Крім перерахованих овочів, у неї за смаком додаються також помідори і/або солодкий болгарський перець.
  • Поверх отриманої обжарювання викладається гречка, яку потрібно заздалегідь промити і перебрати.
  • На крупі розподіляється тушонка разом з усім вмістом банки. Дуже важливо вибрати якісний продукт, виготовлений по Дсту.
  • Зверху виливається очищена води.
  • Залишилося додати сіль, спеції і готувати страву в програмі, призначеної для каші, до її закінчення.

    Нюанси приготування в мультиварці: Редмонд, Поларіс

    В «розумній каструлі» будь-якої моделі є множин режимів, що підходять для приготування каші з гречки. «Смаження» і «Випічка» завжди використовується для початкової пасерування овочів і обсмажування шматочків м’яса, якщо вони заявлені в рецепті.

    Подальше приготування в пристрої від Редмонд може проходити в режимах «Варка», «Крупи/Рис» або «Гасіння». В пристроях від цього бренду є і дуже цікава програма «Томління». Вона дозволяє приготувати дуже ніжну запашну кашу.

    Дивіться також:  Як засолити ікру щуки в домашніх умовах – 5 правильних і смачних рецептів

    У пристроях Поларіс до підходящим режимів можна віднести : «Гасіння», «Крупа» та «Плов».