Гречка з куркою в духовці – 5 рецептів

Використовуючи звичні продукти, можна створити масу смачних страв. Гречка з куркою в духовці готується різними способами. Змінюючи тактику приготування, можна кожен день насолоджуватися новим смачним блюдом: запропонувати під скоринкою сиру, зробити найніжнішу фаршировану курку, подати по-купецькому, або просто запекти в духовці.

Гречка з куркою в духовці — покроковий рецепт

Під час запікання курячий сік просочує гречану крупу, завдяки чому вона виходить незвичайною і приємною на смак. А куряче м’ясо по цьому рецепту виходить з апетитною скоринкою сиру.

Інгредієнти:

  • цибуля – 1 цибулина;
  • хмелі-сунелі;
  • куряча гомілка – 1000 м;
  • олія соняшникова;
  • сметана – 270 мл;
  • вода гаряча підсолена – 375 мл;
  • сіль;
  • гречана крупа – 2 склянки;
  • часник – 5 зубків;
  • сир – 170 р.

Приготування:

  • Духова шафа заздалегідь включити на режим 185 градусів.
  • Гречку всипати в миску. Залити водою, промити. Просушити.
  • Деко промазати маслом.
  • Розподілити крупу.
  • Зняти лушпиння з цибулі і часнику. Нашаткувати.
  • Покрити нарізкою гречку.
  • Курку промити. Натерти приправою. Викласти на деко.
  • Промазати куряче м’ясо сметаною.
  • Влити окріп.
  • Взяти дрібну тертку. Сир натерти. Посипати на сметану.
  • Поставити в духовку.
  • Через годину подавати.
  • Готуємо під сирною скоринкою

    Якщо хочете швидко і без клопоту приготувати смачну страву, то це саме той рецепт. Крупа, просочена курячим соком, виходить ніжною на смак. А сирна скоринка, збереже все корисне і поживне, що міститься в продуктах.

    Інгредієнти:

    • хмелі-сунелі – 1 ч. ложка;
    • майонез – 200 мл;
    • курка – середня тушка;
    • часник – 5 зубків;
    • гречка – 2 склянки;
    • цибуля – 1 цибулина;
    • солоний окріп – 2 склянки;
    • сметана – 200 мл;
    • сир – 370 р.

    Приготування:

  • Включити духовку. Режим 180 градусів.
  • Взяти силіконову кисть. Вмочити в олію. Змастити деко.
  • Гречку промити. Висипати на деко.
  • Цибулю почистити. Нашаткувати.
  • Часник очистити. Порізати.
  • Нарізаними продуктами посипати крупу.
  • Курку промити. Обробити.
  • Помістити на гречку.
  • Посипати хмелі-сунелі.
  • Змішати сметану з майонезом. Розподілити по м’ясу.
  • Залити окропом.
  • Взяти велику тертку. Сир натерти.
  • Обсипати курку.
  • Помістити в духову шафу.
  • Через годину на поверхні утворюється кірка красивого золотого кольору. Страву можна діставати.
  • Дивіться також:  Як приготувати рибу під маринадом – 7 дуже смачних рецептів

    Курка, фарширована гречкою, запечена в духовці

    Найпростіші продукти знайдуть оригінальний відтінок завдяки нафаршированої гречаною крупою курці. Тушка набуває святковий вигляд, а начинка в поєднанні овочами, вийде соковитою, розсипчастою.

    Інгредієнти:

    • сметана – 220 г;
    • сіль;
    • курка – тушка;
    • перець;
    • гречка -1 склянка;
    • кріп;
    • цибуля – 2 цибулини;
    • морква – 1 шт.;
    • часник – 6 зубчиків.

    Приготування:

  • Зварити гречану крупу.
  • Розігріти духову шафу (190 градусів).
  • Зняти лушпиння з цибулі. Нашаткувати.
  • Моркву очистити. Натерти.
  • Часник подрібнити.
  • Змішати цибулю і моркву. Покласти у сковорідку. Підсмажити.
  • Перемішати з гречкою.
  • Сметану перемішати з часником.
  • Тушку промити. Обсипати сіллю. Поперчити. Розтерти. Обмазати сметанним соусом.
  • Помістити всередину начинку.
  • Закріпити Зубочистками шкірку.
  • Готувати півтори години.
  • Для ідеального смаку, купуйте парну або охолоджену тушку. Таке м’ясо має ніжну текстуру, яка зберігається і в готовій їжі. Великого розміру птаха вагою більш 1,5 кг не варто брати, вона буде надто жирна і жорстка.

    По-купецькому

    Курка, запечена з гречкою в духовці за цим рецептом, виходить розсипчастою. Апетитне і ситне блюдо готується дуже просто, а результат принесе задоволення всім членам сім’ї.

    Інгредієнти:

    • перець чорний;
    • часник – 2 зубки;
    • куряче філе – 750 г;
    • вода – 3 склянки;
    • сіль;
    • гречка – 600 г;
    • масло рослинне – 5 ст. ложок;
    • цибуля – 3 головки;
    • паста томатна – 3 ст. ложки;
    • морква – 3 шт.

    Приготування:

  • Філе помити. Підсушити, використовуючи паперовий рушник.
  • З крупи видалити сторонні домішки. Промити. Воду необхідно міняти кілька разів. В результаті вода повинна залишитися прозорою.
  • Злити воду. Розмістити на паперовому рушнику гречку. Просушити.
  • Зняти верхній шар з морквини. Нарізати. Для цього рецепту морква необхідна у вигляді тонкого розміру соломки.
  • З цибулин видалити лушпиння. Порізати. Шматки повинні бути великі.
  • Курку нарізати. Шматочки повинні вийти дрібними.
  • Розігріти сковорідку. Влити олію. Підсмажити філе. Підсолити. Посипати перцем. Перемішати.
  • Коли на м’ясі з’явилася золота скоринка, засипати цибулю. Засмажити.
  • Закинути морквину. Обсмажити.
  • Взяти каструлю жаростійку. Помістити засмажку.
  • В піалі розмішати воду з томатною пастою і сіллю. Залити м’ясо.
  • Помістити гречку і нарізаний часник. Перемішати.
  • Поставити в духовку. Режим 180 градусів.
  • Подавати можна через годину.
  • Дивіться також:  Курячі відбивні в духовці – 8 смачних рецептів

    Фарширована курка з гречкою і грибами

    Смак курки залежить від маринаду, в якому необхідно витримувати м’ясо довше. По можливості, залишити в маринаді на ніч. Фарширована гречкою курка – це хороший варіант для святкового столу або вечері в спокійній сімейній обстановці.

    Інгредієнти:

    • сіль;
    • курка – тушка;
    • чорний перець – 0,5 ч. ложки;
    • печериці або лісові відварені – 300 г;
    • куркума – 0,5 ч. ложки;
    • цибуля – 1 шт.;
    • каррі – 0,5 ч. ложки;
    • майонез – 7 ст. ложок;
    • соус соєвий – 3 ч. ложки;
    • гречана крупа – 0,5 склянки;
    • гірчиця – 1 ч. ложка;
    • часник – 3 зубчики.

    Приготування:

  • Часник очистити. Нарізати.
  • В піалу влити майонез. Помістити часник, гірчицю. Налити соєвий соус. Розмішати.
  • Курку промити. Натерти сумішшю.
  • Залишити мінімум на дві години.
  • Гречку зварити.
  • Гриби нарізати.
  • З лука видалити лушпиння. Нашаткувати. Перемішати з грибами.
  • Розжарити сковорідку. Влити олію. Помістити гриби з цибулею. Засмажити.
  • Посолити. Посипати перцем. Додати гречку. Перемішати.
  • Помістити суміш всередину тушки. Закріпити краю зубочистками.
  • Взяти рукав для запікання. Помістити курку. Якщо немає рукава, то можна готувати в чавунній утятнице. В рукаві м’ясо вийде соковитіше.
  • Поставити в духову шафу. (185 градусів).
  • Готувати півтори години.