Гречка з тушонкою – 8 рецептів смачного приготування

Рецепт гречки з тушонкою зовсім нескладний, головне – дотримуватись певних правил під час готування і в результаті вийде дуже смачне блюдо.

Гречка з тушонкою в каструлі – простий рецепт

Базовий рецепт для домашніх умов, тільки основні інгредієнти, без добавок.

Необхідні продукти:

  • два зубчики часнику;
  • банку тушонки;
  • цибулина;
  • стакан гречки;
  • приправи за своїм бажанням.

Процес приготування:

  • Перед варінням, гречку промити, потім залити водою і довести до готовності на середньому вогні. Зазвичай на це йде близько 15 хвилин.
  • Поки йде процес, нагріваємо сковороду, і викладаємо на неї попередньо дрібно нарізану цибулю. Чекаємо, поки він придбає красивий золотистий колір, і додаємо до нього тушонку. Її прямо на сковороді треба ретельно розім’яти, щоб не було великих грудок м’яса.
  • Обсмажуємо все разом буквально пару хвилин, щоб маса стала більш м’яка, і всипаємо вже відварену гречку.
  • Тримаємо страву ще близько трьох хвилин, вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і даємо настоятися 15 хвилин.

В мультиварці

Якщо зовсім не вистачає часу на приготування чогось особливого і ситного, то гречка з тушонкою в мультиварці вас врятує. У результаті виходить ситне і шалено смачне блюдо.

Необхідні продукти:

  • стакан гречки і в два рази більше води;
  • одна морквина і стільки ж цибулі;
  • невелика банка тушонки;
  • будь-які спеції на свій смак.

Процес приготування:

  • Спочатку подрібнюємо овочі: цибулю потрібно нарізати на квадратики, а моркву натерти на тертці. Відправляємо їх у чашу мультиварки і готуємо в режимі «Смаження» поки вони не стануть м’якими.
  • Крупу добре промиваємо, всипаємо до обсмаженою овочам. Туди ж викладаємо і тушонку. Заливаємо все вказаною кількістю гарячої води.
  • Доводимо до готовності в режимі «Гречана каша», «Варка» або «Крупа», встановивши час на 30-40 хвилин.
Дивіться також:  Закуски до пива — 15 рецептів швидкого приготування в домашніх умовах

Гречана каша по-армійськи з тушкованим м’ясом і овочами

Приготувати гречку з тушонкою по-армійськи можна і в домашніх умовах. Звичайно, не приємного запаху серпанок, але смак буде нітрохи не гірше.

Необхідні продукти:

  • стакан гречки;
  • одна цибулина і моркву;
  • будь-які спеції на свій смак;
  • банку яловичої тушонки.

Процес приготування:

  • Обов’язково знадобиться каструля або казан з товстими стінками. Добре нагріваємо ємність, викладаємо на дно трохи жиру з тушонки і розтоплюємо його.
  • До нього додаємо нарізану півкільцями цибулю, смажимо деякий час. Потім моркву, подрібнену на невеликі тонкі смужки. Чекаємо, поки овочі стануть м’якими.
  • Викладаємо тушонку, і тримаємо на вогні, поки не пропаде вся зайва рідина.
  • Залишилося тільки всипати крупу, влити воду, зробити слабкий вогонь і варити під кришкою близько 15 хвилин.

Доповнюємо рецепт грибами

Гречка з тушонкою і грибами – дуже ситна страва, хоча і готується досить просто. Ідеальний варіант для сімейного вечері.

Необхідні продукти:

  • цибулина і морквина;
  • банку тушонки;
  • стакан гречаної крупи і дві склянки води;
  • 250 грам грибів;
  • приправи за своїм бажанням.

Процес приготування:

  • Гречку змішуємо з водою в каструлі. Ставимо варитися на середній вогонь.
  • В цей час на сковороду викладаємо спочатку подрібнену цибулю, злегка обсмажуємо його. Потім терту моркву, чекаємо до розм’якшення.
  • Викладаємо до овочів тушонку, розминаємо її, деякий час обсмажуємо все разом і додаємо нарізані гриби. Доводимо інгредієнти до готовності.
  • Перемішуємо вміст сковороди з вже відвареною гречкою.

Апетитна гречка з тушонкою на багатті

Хіба може зрівнятися зі стравою, приготованою на природі? Спробуйте зробити гречку на багатті – вам обов’язково сподобається!

Необхідні продукти:

  • спеції на свій смак;
  • 400 грам гречки;
  • банка тушонки;
  • одна цибулина.
Дивіться також:  Пшоняна каша на воді – 5 покрокових рецептів

Процес приготування:

  • Для цього рецепта знадобиться казанок, так як готуватися страва буде на багатті.
  • У нього викладаємо трохи жиру з тушонки, нагріваємо. Додаємо нарізану середніми шматками цибулю, чекаємо, поки він зарум’яниться.
  • Потім перекладаємо вміст банки з тушонкою, попередньо размягчив м’ясо. Тримаємо близько трьох хвилин, щоб воно встигло трохи засмажитися.
  • Залишилося всипати гречку, залити водою, так, щоб її рівень на 3-4 сантиметри був вище крупи, доводимо до готовності.

На швидку руку в сковороді

Швидкий рецепт приготування, коли зовсім немає часу.

Необхідні продукти:

  • близько 200 грам гречки і в два рази більше води;
  • одна морквина і цибулина;
  • тушонка – приблизно 400 грам;
  • спеції за своїм бажанням.

Процес приготування:

  • Добре нагрійте сковороду, на неї викладіть трохи жиру взятого з тушонки.
  • Додайте туди нарізану на квадрати цибулю, потримайте пару хвилин, а потім всипте і натерту моркву. Смажте близько 5 хвилин.
  • Розімніть тушонку і викладіть її до овочів, готуйте приблизно 7 хвилин.
  • Після цього йде черга гречки, її заливаємо водою, прикриваємо сковороду кришкою, робимо середній вогонь і доводимо до м’якості протягом 25 хвилин.

В горщику в духовці

Смачною і ароматною виходить крупа з м’ясом, приготована в горщиках.

Необхідні продукти:

  • приблизно 200 грам гречки;
  • банку тушонки – близько 400 грам;
  • цибулина і моркву;
  • приправи за смаком.

Процес приготування:

  • Спочатку подрібнюємо овочі, обсмажуємо їх на сковороді.
  • Коли вони стануть м’якими, додаємо до них тушонку, чекаємо, доки вона розігріється.
  • Те, що вийшло, змішуємо з сирої гречкою і цією масою заповнюємо горщики. Додаємо воду, так щоб вона на 2 сантиметри покривала вміст, і ставимо готуватися в попередньо нагріту до 160 градусів духовку на 35 хвилин.
Дивіться також:  Стожки з фаршу – 6 рецептів приготування

Традиційний спосіб готування по-купецькому

Цей рецепт практично не відрізняється від інших і також не займає багато часу.

Необхідні продукти:

  • спеції на свій смак;
  • цибулина;
  • ложка томатної пасти;
  • стакан гречаної крупи;
  • банку тушонки – близько 350 грам.

Процес приготування:

  • Подрібнюємо овочі і обсмажуємо їх на розігрітій сковороді, додавши туди томатну пасту.
  • Потім викладаємо тушонку і тримаємо на вогні ще близько 5 хвилин.
  • Залишилося тільки всипати попередньо промиту крупу, залити водою і готувати близько 25 хвилин під кришкою, встановивши низький рівень нагріву.