Грибна підлива – 8 рецептів приготування

Ароматна і дуже апетитна грибна підлива може виступати в якості самостійної страви, складовою начинки для випічки або подаватися з різноманітними гарнірами. До того ж, таке універсальне блюдо корисно і низькокалорійні.

Смачна підлива з печериць

В овочевому відділі супермаркету завжди знайдеться упаковка грибів шампіньйонів, купивши яку з легкістю можна підготувати дуже ароматну підливу до будь-якого гарніру.

Для виконання рецепта знадобиться:

  • 400 г печериць;
  • голівка білої цибулі;
  • морквина;
  • пастернак;
  • 600 мл води;
  • 50 г борошна;
  • 50 мл сметани;
  • трохи соняшникової олії, зелені;
  • сіль і приправи.

Спосіб приготування:

  • Морква і пастернак нарізаються кубиками.
  • Каструля наповнюється водою об’ємом 300 мл, куди після скипання відправляються сіль, коренеплід і пастернак.
  • Цибулина подрібнюється і поміщається на сковороду для обсмажування.
  • Після придбання цибулею м’якості, в сковороду викладаються шматочки грибів.
  • Коли рідина від печериць випарується, обсмажена і підсолена суміш відправляється в бульйон.
  • У воді, що залишилася розлучаються борошно, сметана, приправи і рубана зелень, після чого все збивається і вливається в киплячий бульйон з грибами.
  • Через 3 хвилини після закипання підлива готова.