Грибна підлива – 8 рецептів приготування

Ароматна і дуже апетитна грибна підлива може виступати в якості самостійної страви, складовою начинки для випічки або подаватися з різноманітними гарнірами. До того ж, таке універсальне блюдо корисно і низькокалорійні.

Смачна підлива з печериць

В овочевому відділі супермаркету завжди знайдеться упаковка грибів шампіньйонів, купивши яку з легкістю можна підготувати дуже ароматну підливу до будь-якого гарніру.

Для виконання рецепта знадобиться:

  • 400 г печериць;
  • голівка білої цибулі;
  • морквина;
  • пастернак;
  • 600 мл води;
  • 50 г борошна;
  • 50 мл сметани;
  • трохи соняшникової олії, зелені;
  • сіль і приправи.

Спосіб приготування:

  • Морква і пастернак нарізаються кубиками.
  • Каструля наповнюється водою об’ємом 300 мл, куди після скипання відправляються сіль, коренеплід і пастернак.
  • Цибулина подрібнюється і поміщається на сковороду для обсмажування.
  • Після придбання цибулею м’якості, в сковороду викладаються шматочки грибів.
  • Коли рідина від печериць випарується, обсмажена і підсолена суміш відправляється в бульйон.
  • У воді, що залишилася розлучаються борошно, сметана, приправи і рубана зелень, після чого все збивається і вливається в киплячий бульйон з грибами.
  • Через 3 хвилини після закипання підлива готова.

Із заморожених грибів

Щоб надати смаку грибної підливи насиченість і пікантність, рекомендується використовувати:

  • ½ Кг грибів;
  • 2 пачки плавленого сиру;
  • 200 мл сметани;
  • морквину;
  • цибулину;
  • ½ Стопки соняшникової олії;
  • 2 часникового зубчики;
  • сіль і перець.

При підготовці:

  • Цибуля подрібнюється, а морква і сирки натираються на тертці.
  • Часник товчеться.
  • Сирна маса і часникова кашка змішуються.
  • Обсмажуються На сковороді цибулю і моркву, до яких після придбання цибульними шматочками золотистого кольору відправляються попередньо розморожені і подрібнені гриби.
  • Коли волога з грибів випарується, вміст сковороди заправляється сирно-часниковою сумішшю і сметаною.
  • Підлива солиться, перчится і гаситься 10 хвилин.
Дивіться також:  Кулеб’яка – 28 рецептів

З сметенным соусом

Грибна підлива зі сметанним соусом – відмінне блюдо для прихильників дієтичного харчування, що не містить м’ясних складових, але володіє яскравим смаком.

Для приготування потрібні:

  • 300 г грибів;
  • 2 яйця;
  • 100 мл грибного бульйону;
  • 20 г борошна;
  • шматочок вершкового масла;
  • 3 мл лимонного соку;
  • сіль і спеції.

Етапи створення:

  • Гриби розрізаються на декілька частин, які обсмажуються до рум’яності на вершковому маслі.
  • На сухій сковорідці обсмажується борошно до карамельного кольору, після чого поступово заливають грибним варом при постійному помішуванні, що дозволяє виключити можливість утворення грудок.
  • Борошняним бульйоном заливаються гриби і тушкують 2 – 3 хвилини.
  • Жовтки відокремлюють від білків і за допомогою блендера змішуються зі сметаною і соком лимона.
  • Вміст сковороди заливається соусом і прогрівається 5 хвилин.

Як зробити підливу з сушених грибів

Підлива з сушених грибів завжди поза сезону. А якщо засушены лісові гриби, то аромат такої страви буде чудовим.

Густий і ароматний соус можна приготувати з:

  • 100 г сушених грибів;
  • 2 цибулин;
  • 15 г борошна;
  • шматочки вершкового масла;
  • 50 мл сметани;
  • солі і перцю.

У процесі виконання:

  • Сушені гриби викладаються в миску, де заливаються водою і вимочуються близько 3 годин.
  • Вимочені продукти перекладають в каструлю, заливаються ½ л води і кип’ятити 25 хвилин, після чого вилучаються з бульйону.
  • Остиглі дари лісу ріжуться кубиками.
  • Цибуля шинкуется і обсмажується з сіллю і спеціями до золотистої скоринки на вершковому маслі.
  • До нього надсилаються гриби, а через 5 хвилин всипається борошно.
  • Після 2 хвилин основа підливи заливається бульйоном з розведеною в ньому сметаною.
  • Тушкується підлива після закипання 5 хвилин.

Покроковий рецепт до макаронів

Універсальна підливка з грибів і сметани відмінно доповнює гарніри з макаронних виробів.

Дивіться також:  Новорічні страви – 22 популярних рецепта

Для втілення рецепта в життя слід мати під руками:

  • 100 г грибів;
  • цибулину;
  • 15 г борошна;
  • 250 мл сметани;
  • соняшникова олія;
  • сіль і спеції.

Готується підлива за наступною схемою:

  • З промитих і обсушену грибів готуються невеликі скибочки, які підрум’янюються на сковороді.
  • Цибулина нарізають невеликими шматочками, які відправляються до грибів, коли ті пустять рідина.
  • Після придбання цибулею прозорості в сковороду всипати сіль, спеції і борошно.
  • Через 2 хвилини грибна маса заливається сметаною і продовжує тушкуватися 5 хвилин під кришкою.

Незвичайний «Бешамель» з грибами

Любителі вишуканої французької кухні по достоїнству оцінять цей рецепт, для виконання якого необхідні:

  • 300 г печериць;
  • шматочок вершкового масла;
  • цибулина;
  • 70 г борошна;
  • 500 – 600 мл молока;
  • сіль, спеції і зелень.

Покрокова інструкція приготування:

  • Гриби добре промиваються, ріжуться смужками і викладаються на сковороду з вершковим маслом, де обсмажують до готовності.
  • Цибуля шинкуется і за 5 хвилин до готовності грибів додається до них.
  • Цибульно-грибна маса солиться і перчится.
  • Всипається борошно, потім все ретельно перемішується, щоб не утворилися грудки.
  • Після вимішування вміст сковороди заливається молоком.
  • Також в соус додається за бажанням рубаний кріп.
  • Тушкується підливка до необхідної кулінару консистенції приблизно 15 – 25 хвилин.

З вершковим смаком

Вершки додають підливці ніжність і поживність.

Чудовий варіант грибного соусу готується з:

  • 150 г свіжих грибів;
  • 200 мл вершків;
  • шматочки вершкового масла;
  • цибулини;
  • 20 г сиру;
  • головки часнику;
  • 15 мл лимонного соку;
  • невеликої кількості солі, спецій і мускатного горіха.

Щоб приготувати підливу, виконуємо прості дії:

  • Печериці промиваються, обтираються і ріжуться пластинками.
  • Часник кришиться за допомогою ножа.
  • Цибуля подрібнюється і пассеруется на вершковому маслі до прозорості, після чого до нього додаються грибні пластинки.
  • Ледь вміст сковороди підрум’яниться, цибульно-грибна маса заливається вершками.
  • Після закипання соус солиться, притрушивается мускатним горіхом і італійськими травами, додають складу насичений аромат.
  • Тушкується соус на повільному вогні близько 15 – 20 хвилин до загустіння.
  • У фіналі треться сир, яким соус щедро притрушивается.
  • Підлива швидко перемішується і відразу прибирається з плити, поки сир не встиг повністю розійтися.
Дивіться також:  Як варити манну кашу на молоці та воді і без грудочок? 4 смачні рецепти

Пісна підливка з грибів

Це цікавий варіант підливи, для приготування якого досить мати:

  • 350 г грибів;
  • 2 часникового зубчики;
  • 20 г картопляного крохмалю;
  • 20 мл соняшникової олії;
  • морквину;
  • цибулину;
  • сіль і спеції.

Спосіб приготування полягає у виконанні наступних дій:

  • Гриби поділяються на частини, які відварюються 5 хвилин, а потім витягуються з окропу.
  • У 150 мл бульйону після його остигання розлучається крохмаль.
  • Цибулю і моркву подрібнюються, а потім пассеруются до готовності.
  • За 5 хвилин до закінчення смаження овочів в сковороду викладаються гриби.
  • Підлива солиться, приправляється, заправляється часниковою кашкою і заливається бульйоном.
  • Через 5 хвилин гасіння підлива готова.

Грибна підлива – прекрасне доповнення до різних страв. Чудово смачний складу, що дозволяє урізноманітнити меню, надає традиційним стравам насичений смак і неперевершений аромат.