Грибний суп з сушених грибів – 8 рецептів приготування вдома

Найкраще гриби зберігаються в сухому вигляді, їх можна використовувати у всіх стравах. Спробуйте приготувати грибний суп з сушених грибів. Він виходить дуже ароматним, насиченим смаком. Принесіть в будинок запах осіннього лісу.

Грибний суп з сушених грибів – найбільш простий рецепт

Вам знадобиться:

  • половинка кореня моркви;
  • свіжа зелень за смаком;
  • трохи рослинного масла;
  • гриби сушені – 50 гр.;
  • картопля – 3 шт.;
  • сіль за смаком;
  • цибуля – 1 шт.;
  • щіпка чорного перцю.

Поетапне приготування:

  • За дві години до початку готування опускаємо гриби у воду.
  • Як тільки час вийде, проціджуємо рідина без грибів через марлю.
  • Переливаємо його в каструлю і ставимо на вогонь, налив ще літр чистої води.
  • Грибочки зсипаємо в друшляк і промиваємо.
  • Почищену картоплю порізати кубиками і, коли рідина в каструлі завирує, додати до неї.
  • Морквяні і цибульні шматочки пасеруємо в сковороді.
  • Коли овочі стануть золотистими, додаємо до них гриби і смажимо до випаровування рідини.
  • Солимо вміст сковороди і висипаємо в каструлю.
  • Готуємо суп, поки картопля не стане м’якою, кладемо лаврушку, перець, досолює і варимо ще 7 хвилин.
  • Шалено смачний і ароматний суп можна розливати по тарілочках.

В мультиварці

З розумною кухонною технікою ви заощадите час і отримаєте відмінну смачна страва.

Склад рецепта:

  • цибулини – 100 гр.;
  • вода – 2 л;
  • картопля – 250 гр.;
  • сіль за смаком;
  • куряче м’ясо – 0,2 кг;
  • дві пучечки чорного перцю;
  • сушені гриби – 0,3 кг;
  • морква – 150 гр.;
  • олія соняшникова сорту – 35 гр.;
  • стрілки зеленої цибулі.

Як приготувати суп в мультиварці:

  • На дві години залишаємо гриби в холодній воді.
  • Прогріваємо рослинне масло в мультиварці у програмі «Смаження».
  • Шматки курячого філе кладемо в масло й обсмажуємо з двох сторін по 5 хвилин. Не забудьте насипати перець і сіль.
  • У вигляді кубиків шаткуємо почищені цибулю і моркву.
  • Відправляємо їх до підготовлюваного м’яса.
  • Ріжемо на шматочки вимочені гриби і через 5 хвилин після початку смаження овочів завантажуємо гриби в каструлю. Готуємо 10 хвилин.
  • Очищені картопляні бульби ріжемо соломкою.
  • Викладаємо картоплю до решти інгредієнтів, виливаємо 2 літри води і насипаємо сіль.
  • Продовжуємо готування в програмі «Гасіння» протягом години.
  • Коли суп буде готовий, кришимо дрібно порізану зелену цибулю.
Дивіться також:  Солянка в мультиварці – 7 рецептів

З сушених грибів з перловкою

Хороші пісні супи виходять з грибами і перловкою. Обов’язково спробуйте!

Список продуктів:

  • цибуля – 1 шт.;
  • гриби сушені – 100 гр.;
  • сіль за смаком;
  • перлова крупа – 140 гр.;
  • морква – 1 шт.;
  • жменя свіжої зелені;
  • картопляні бульби – 4 шт.;
  • масло рослинне для піджарки.

Готуємо грибний суп з перловкою:

  • Сушені гриби залишаємо на ніч в каструлі з холодною водою.
  • Перед обідом виймаємо їх і дрібно шаткуємо.
  • Настій, що залишився після грибів, не виливаємо, а насипаємо в нього перловку і ставимо варитися на півгодини.
  • Дрібно ріжемо почищену цибулину і підсмажити в олії до прозорості.
  • Засипаємо шматочки грибів і проводимо обжарку ще 10 хвилин.
  • Вміст сковороди пересипаємо в каструлю.
  • Кубиками нарізаємо моркву і картоплю. Завантажуємо овочі до решти інгредієнтів.
  • Варимо 20 хвилин до м’якості картопляних шматочків.
  • Кришимо в готову страву посічену петрушку і подаємо зі сметаною.

З гречаною крупою

Основні продукти рецепту:

  • одна цибулина;
  • гриби сушені – 0,1 кг;
  • один лавровий лист;
  • гречана крупа – 0,1 кг;
  • сіль і мелений перець за смаком;
  • один великий бульба картоплі;
  • рослинна олія – 40 мл;
  • одна морква;
  • зелень і сметана за бажанням.

Покрокова інструкція:

  • Опускаємо гриби у воду на пару годин.
  • Промиваємо їх в друшляку, викладаємо в каструлю з чистою водою і готуємо 15 хвилин.
  • Зливаємо стару воду, наливаємо нову і варимо ще 10 хвилин.
  • Коли рідина закипить, кидаємо в неї пластинки картоплі і промиту гречку. Готуємо 10 хвилин.
  • Робимо піджарку з дрібно порізаної цибулі і моркви.
  • Додаємо її в грибний суп.
  • Залишилося насипати за смаком сіль з перцем і поварити ще 5 хвилин.
  • Подавайте ароматна страва зі сметаною і зеленою петрушкою.
Дивіться також:  Розсольник: класичний рецепт і 6 варіантів приготування

З сушених білих грибів

Склад рецепта:

  • картопля – 5 шт.;
  • борошно – 25 гр.;
  • сіль – за смаком;
  • цибулина – 1 шт.;
  • білі сушені гриби – 0,1 кг;
  • соняшникова олія – 30 мл;
  • морква – 1 шт.

Як приготувати грибний суп з білих грибів:

  • Залишаємо білі гриби у воді на 3 години. Після цього промиваємо їх під краном.
  • Рідину, що залишилася після грибів, проціджуємо крізь марлю кілька разів.
  • Доливаємо в настій ще літр свіжої води.
  • Вкладаємо туди порізані гриби і доводимо до кипіння.
  • Зменшуємо потужність вогню і варимо 40 хвилин.
  • За цей час можна порізати почищену картоплю кубиками, подрібнити на тертці моркву і нашаткувати ножем цибулю.
  • Завантажуємо в суп картопляний шматочки і готуємо ще 10 хвилин.
  • У сковороді на соняшниковій олії обробляємо цибулю і моркву до рум’яного кольору, насипаємо борошно, обсмажуємо 3 хвилини. Додаємо овочі в каструлю і продовжуємо варіння протягом 10 хвилин.
  • Залишаємо суп настоювати 5 хвилин і подаємо до столу.

Варіант приготування по-італійськи

Що потрібно взяти:

  • дві часточки часнику;
  • одну цибулину;
  • сушені білі гриби – 0,5 кг;
  • 8 скибочок білих сухариків;
  • вершки – 350 мл;
  • одну моркву;
  • шматочок масла – 50 гр.;
  • оливкова олія – 35 гр.;
  • сир – 75 гр.;
  • бульйон овочевий – 0,8 л.

Готуємо вишуканий суп покроково:

  • Залишаємо на ніч у воді гриби.
  • З ранку варимо м’ясний або овочевий бульйон. Кому як подобається.
  • Дрібно посікти цибулю і пасерувати в маслі у фритюрі 4 хвилини.
  • Туди ж закладаємо промиті гриби. Масло має повністю покривати інгредієнти.
  • Наливаємо вершки і тушкуємо протягом 5 хвилин.
  • Додаємо бульйон, солимо і насипаємо будь-які спеції на ваш смак.
  • Обсмажуємо до золотавої скоринки хліб, змащуємо його продавлений часником.
  • Тости викладаємо на тарілку, зверху наливаємо суп і насипаємо тертий сир.
  • Ніжне ласощі подаємо із зеленню.
Дивіться також:  Перші страви – 16 рецептів приготування на кожен день

Французький крем-суп з сушених грибів

Компоненти рецепту:

  • сметана – 100 гр.;
  • гриби – 70 гр.;
  • петрушка – 2 гілочки;
  • часточка часнику;
  • картопля – 2 шт.;
  • сіль за смаком;
  • яйце – 1 шт.;
  • олія соняшникова;
  • цибуля – 1 шт.

Готуємо грибний крем-суп:

  • Отмачиваем сушені гриби у воді кілька годин.
  • Промиваємо їх під краном. Стару рідину зливаємо.
  • З шматочків цибулі робимо піджарку, додаємо до нього гриби і сіль. Смажимо 5 хвилин.
  • Окремо доводимо до кипіння воду і заливаємо літром окропу обсмажені продукти.
  • Туди ж насипаємо картопляні кубики і варимо протягом 60 хвилин.
  • Проводимо зубчик часнику через прес і додаємо його в суп.
  • З’єднуємо сметану і рідке куряче яйце, перемішуємо. Вливаємо суміш в грибну страву.
  • Залишилося посипати рубаною петрушкою.

З рисом

Список інгредієнтів:

  • вершкове масло – 35 гр.;
  • гриби – 0.2 кг;
  • трохи свіжої петрушки;
  • рис – 100 гр.;
  • сіль за смаком;
  • дві часникові часточки;
  • вода – 1 л;
  • одна морквина;
  • щіпка чорного перцю;
  • одна цибулина;
  • лаврушка – 1 аркуш;
  • два картопляних бульби.

Алгоритм дій:

  • Наполягаємо гриби у воді близько 20 хвилин. Споліскуємо їх у чистій воді і довільно ріжемо.
  • Обсмажуємо в олії подрібнені часник і цибулю.
  • Завантажуємо до них гриби і готуємо ще 10 хвилин.
  • У каструлі доводимо до кипіння воду засипаємо рис.
  • Слідом додати кубики моркви і картоплі.
  • Насипаємо сіль, лаврушку і перець. Готуємо 10 хвилин, після чого завантажуємо грибну піджарку і варимо ще 10 хвилин.
  • Швидкий суп готовий.