Грибний суп з заморожених грибів — 8 рецептів приготування

Запасливі господині завжди заготовляють лісові дари. Завдяки їм у зимові дні можна порадувати сім’ю гарячим грибним супом із заморожених грибів. Страва виходить дивним, смачним і корисним, а крім того, допомагає організму відновитися після перенесених захворювань.

Грибний суп з заморожених грибів — класичний рецепт

За цим рецептом легко приготувати відмінний перше блюдо. Якщо ви не заготовили лісове ласощі самостійно, то заморожений продукт завжди можна придбати у великих магазинах.

Інгредієнти:

  • гриби – 550 г заморожених;
  • вершкове масло;
  • лавр – 1 аркуш;
  • картопля – 3 шт.;
  • приправа;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль;
  • морква – 1 шт.;
  • соняшникова олія.

Приготування:

  • Перед приготуванням воду розігрівати не треба. Помістити заморожені гриби в рідину. Використовувати можна будь-які лісові або шампіньйони. Підсолити. Закинути лист лавра.
  • Картоплю подрібнити. Отриману соломку засипати у воду. Нашаткувати цибулю. Вершкове масло порубати і розтопити на сковорідці. Закинути в нього цибульні кубики і засмажити.
  • В окрему сковорідку налити олію, розігріти. Перетерти морква, використовуючи тертку. Якщо любите яскраво виражений морквяний присмак, то можна нарізати кубиками. Покласти в масло і тушкувати.
  • Відправити дві засмажки до грибного бульйону і відварити. Картопляні шматочки повинні бути повністю готові.

Залишилося присипати приправами і перемішати.

На курячому бульйоні з рисом

Гриби ідеально поєднуються з рисовою крупою, а якщо відварити їх з додаванням курячого м’яса, то юшка вийде ароматніше і ситніше.

Інгредієнти:

  • куряче м’ясо – 540 г;
  • рис – 0,5 гуртки;
  • сметана;
  • петрушка – 20 г;
  • чебрець – 1 ч. ложка;
  • оливкова олія – 1 ст. ложка;
  • перець;
  • гриби – 450 г заморожених;
  • сіль;
  • морквина;
  • борошно – 1 ст. ложка;
  • цибулина.

Приготування:

  • Щоб бульйон вийшов світлим, курятину слід помістити в холодну воду. Проварити годину, дістати і нарізати.
  • Розморозити заздалегідь гриби порізати (необхідна соломка). Нашаткувати цибулю, моркву порубати (повинні вийде маленькі кубики).
  • Розжарити масло в глибокій сковороді. Закинути нарізані продукти і потомити сім хвилин. Присипати борошном, розмішати, засмажити і присолити. Підсипати перець, додати чебрець. Перемішати і відправити в курячий бульйон.
  • Промити рисові зерна, відправити в бульйон і закип’ятити. Відварити до готовності зерен — потрібно близько чверті години. Повернути в суп курячі шматочки. Закип’ятити.
Дивіться також:  Грибний суп-пюре – 8 рецептів приготування

Заправляти в тарілках сметаною. Порубати петрушку і посипати порційно.

Суп із заморожених грибів з м’ясом і вермішеллю

Ароматна юшка стане наваристою завдяки вермішелі. Готується просто, виходить смачно.

Інгредієнти:

  • печериці – 230 г заморожених.
  • морква – 1 шт.;
  • вермішель – 65 г;
  • лавр – 2 аркуша;
  • сіль;
  • картопля – 1 шт.;
  • масло;
  • приправи;
  • паста томатна – 2 ст. ложки;
  • цибуля – 2 шт.;

Приготування:

  • Закип’ятити воду, покласти в неї гриби (заздалегідь розморожувати не треба), проварити.
  • Картоплю перетерти (використовувати дрібну тертку) і відправити до грибів.
  • Цибулю нашаткувати. Моркву порізати. Отриману овочеву соломку смажити в олії на сковорідці — овочі повинні зарум’янитися. Влити томатну пасту, перемішати і додати в бульйон.
  • Проварити. Потрібно п’ять хвилин. Закинути вермішель. Щоб макарони не злипалися, необхідно першу хвилину постійно перемішувати суп.
  • Приправити, всипати сіль, закинути лаврушки і потомити три хвилини.

З перловкою

Досягти гармонії смаку допоможе перлова крупа. Юшка виходить неповторною! Саме такий грибний суп з перловкою готували в колишньому Союзі. Тому страва сподобається вам не тільки на смак, але і допоможе згадати приємні моменти з дитинства.

Інгредієнти:

  • морква – 1 шт.;
  • приправи;
  • картопля – 3 шт.;
  • лавр – 2 аркуша;
  • гриби заморожені – 350 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • перловка – 0,5 гуртки.

Приготування:

  • Крупу слід заздалегідь промити і замочити — це допоможе прискорити процес приготування. Заморожені лісові дари промити і нарізати.
  • Воду закип’ятити. Помістити гриби. Після того, як бульйон завирує, з’явиться піна — її треба обов’язково зняти, інакше суп вийде каламутним.
  • Додати лаврушку, накрити кришкою і проварити чверть години.
  • Взяти шумівку і дістати гриби.
  • Засипати крупу і відварити. На це буде потрібно годину. Але якщо довго варити бульйон вийде приємною консистенції.
  • Нарізати картоплю, відправити в бульйон і варити.
  • Цибулю нашаткувати. Моркву подрібнити. Розжарити сковороду з маслом і смажити овочі. Помістити гриби і тушкувати хвилин п’ять.
  • Відправити в каструлю і варити чверть години.
Дивіться також:  Рецепт сирного супу з печерицями

Суп-пюре з заморожених грибів з вершками

Кожна господиня повинна вміти готувати найніжнішу юшку, яка проста в приготуванні. Вишуканий суп оцінять діти.

Інгредієнти:

  • цибуля – 55 г;
  • гриби заморожені – 670 г;
  • сіль;
  • вершки – 550 г;
  • кріп – 20 г;
  • картопля – 450 г;
  • соняшникова олія – 25 мл;
  • спеції;
  • морква – 125 р.

Приготування:

  • Цибулю нашаткувати. Влити олію у сковорідку, розжарити і помістити овоч. Пасерувати.
  • Додати гриби. Засмажити — потрібно вісім хвилин.
  • Моркву нарізати. Порізати картоплю. Помістити овочеві кубики в воду, підсолити і відварити.
  • Додати засмажку. Взяти блендер і подрібнити.
  • Закип’ятити. Масу необхідно постійно перемішувати.

Коли рідина завирує, залити вершками (вливають тонким струменем). Присипати спеціями і перемішати. Перед подачею до столу нашаткувати кріп і присмачити порційно.

Як приготувати в мультиварці?

Дуже легко приготувати грибний суп в мультиварці. В чаші продукти прогріваються рівномірно, а тому страва виходить соковитим і наваристим.

Інгредієнти:

  • гриби заморожені – 210 г;
  • картопля – 4 шт.;
  • масло;
  • морква – 1 шт.;
  • перець – 1 шт.;
  • зелень;
  • сметана;
  • окорочок курячий – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування:

  • Влити воду в чашу. Помістити стегенце. Виставити режим «варка». Час – півгодини. Викласти м’ясо на тарілку.
  • Гриби розморозити і нарізати. Нашаткувати цибулю. Порізати перець. Перетерти морквину, використовуючи крупну тертку. Порізати картоплю (повинні вийде кубики).
  • Влити олію у сковорідку і прогріти. Помістити лісові дари, додати перець, тушкувати. Засипати морквину, доповнити цибулею і всі засмажити.
  • Закинути в чашу з бульйоном картоплю, відварити. Таймер виставити на чверть години. Грибний суп готується в мультиварці на режимі «варка».
  • Закинути зажарку і на тому ж режимі варити юшку п’ять хвилин.
Дивіться також:  Як приготувати грибний суп? 17 рецептів з свіжих, заморожених або сушених грибів

Залишилося нашаткувати зелень і додавати порційно в кожну тарілку разом зі сметаною.

Незвичайний суп із заморожених білих грибів з манкою

Білі гриби – царі лісових дарів. Вони значно відрізняються від інших видів за смаком, а тому і юшка виходить набагато пахучіше і наваристее.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • гриби – 470 г заморожених;
  • сіль;
  • морква – 2 шт.;
  • кінза;
  • картопля – 5 бульб;
  • петрушка;
  • цибуля – 2 шт.;
  • кріп;
  • манка – 1 ст. ложка;
  • сметана;
  • вершкове масло – 55 г;
  • перець.

Приготування:

  • У воду насипати сіль і закип’ятити.
  • Помістити гриби і проварити.
  • Нарізати картоплю і відправити до грибів.
  • Нашаткувати цибулю. Цибульні півкільця помістити в сковорідку.
  • Порубати на шматочки масло і відправити до цибулі. Моркву натерти на тертці і теж покласти в сковорідку. Всі засмажити, відправити у суп і перемішати.
  • Підсолити, засипати перець, кинути лаврушку. Засипати манку і перемішати. При додаванні манки не повинні утворюватися дрібні грудки. Щоб цього не сталося, постійно перемішуйте бульйон в момент додавання крупи. Засипати манку слід поступово, а не відразу.
  • Проварити хвилин п’ять, а потім тушкувати без вогню ще сім хвилин. Кришка повинна бути закрита.

Заправляти порційно сметаною. Кріп нашаткувати і присипати їм суп у тарілки.

Швидкий рецепт з варених заморожених грибів

Якщо у вас є гриби, які до заморозки були відварені, то взимку зможете швидко приготувати ароматну юшку.

Інгредієнти:

  • картопля – 350 г відвареної;
  • кріп;
  • гриби – 420 г варених заморожених;
  • соняшникова олія;
  • цибуля – 1 шт.;
  • приправа грибна;
  • вершки – 1 літр.

Приготування:

  • Смажити в олії розморожені гриби.
  • Нашаткувати цибулину, покласти в сковорідку і тушкувати.
  • Взяти блендер і подрібнити засмажку.
  • Готову картоплю перетворити в пюре, змішати з грибною масою.
  • Закип’ятити вершки. Помістити отримане пюре і збити, використовуючи блендер.
  • Підсолити, додати приправу і перемішати.

Порубати зелень і присипати суп в каструлі або вже після, в кожній тарілці.