Грінки з білого хліба – 7 рецептів, як зробити смачні грінки в духовці на сковороді

Грінки з білого хліба – страва, у якого безліч варіантів приготування і переваг. Вони смачні, ароматні, легко готуються і ідеально підходять до всього.

Грінки з білого хліба в духовці

Грінки в духовці – найбільш прості і швидкі. Навчившись готувати за цим рецептом, ви цілком зможете поєднувати їх з іншими інгредієнтами і робити більш насиченими.

Необхідні продукти:

  • один білий батон;
  • пучок свіжого кропу;
  • вершкове масло і сіль на свій смак.

Процес приготування:

  • Батон необхідно розрізати на шматки. Якщо грінки будуть для сніданку, то подрібнюйте їх на скибочки, а якщо для супу, то на невеликі квадратики.
  • Вершкове масло розтопіть, змішайте з сіллю і дрібно посіченою зеленню.
  • У цій суміші умочіть грінки або злегка збризніть їх.
  • Викладіть у форму, приберіть в заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку приблизно на 10 хвилин. Точний час залежить від того, наскільки засмажені грінки ви хочете отримати.

З яйцем на сковороді

На сковороді грінки робляться теж дуже швидко, виходять м’якими і відмінно підходять до кави або чаю на сніданок.

Необхідні продукти:

  • 50 мілілітрів молока;
  • половина білого батона;
  • два яйця;
  • ложечка цукру, сіль за смаком;
  • рослинна олія для смаження.

Процес приготування:

  • Вміст яєць вбиваємо в миску, туди ж додаємо сіль і цукор, добре перемішуємо.
  • Сюди ж вливаємо вказану кількість молока і доводимо суміш до однорідного стану.
  • Батон потрібно нарізати на скибочки, товщина яких не більше одного сантиметра або ж використовувати вже нарізаний компонент.
  • Сковороду з рослинним маслом прогріваємо, включивши середній рівень.
  • Кожен скибочку батона мачає в суміш з яєць і молока, покласти на сковороду і обсмажуємо з двох боків до утворення рум’яної скоринки.
Дивіться також:  Заварний крем – класичний рецепт і 9 варіантів

Пісний рецепт приготування

Пісні грінки – рецепт для тих, хто хоче урізноманітнити своє меню. Вони універсальні, підходять на сніданок або як доповнення до основної страви.

Необхідні продукти:

  • 60 грам рослинної олії;
  • 500 грам білого хліба;
  • сіль, перець, свіжа зелень за смаком;
  • зубчик часнику.

Процес приготування:

  • У посуд поміщаємо трохи солі, можна перцю, якщо хочете більш пікантний смак.
  • Туди ж додаємо роздавлений часник і все це дуже добре вимішуємо або навіть перетираємо.
  • Вливаємо вказану кількість рослинного масла, доводимо до однорідності.
  • Хліб нарізаємо на тонкі скибочки, мачає в приготовленої суміші і викладаємо у форму або на деко.
  • Прибираємо в духовку, прогріту до 180 градусів приблизно на 10 хвилин. Дістаємо, коли вони зарум’яняться.
  • Перед подачею присипте грінки дрібно нарізаною зеленню.

Апетитні часникові грінки

Часникові грінки – хороша закуска до пива. Вони також підійдуть до супу. Виходять шалено ароматними і пікантними.

Необхідні продукти:

  • три зубчики часнику;
  • два багета або просто білий хліб;
  • вершкове масло на свій смак.

Процес приготування:

  • Ставимо сковороду На плиту, включаємо слабкий рівень нагріву і розтоплюємо вершкове масло.
  • Коли воно стане рідким, додаємо до нього часник, нарізаний на невеликі шматочки і пару хвилин обсмажуємо разом з маслом. Необхідно, щоб воно повністю просякло ароматом часнику. Після цього прибираємо часник.
  • Багети або батон, нарізаємо на скибочки товщиною до одного сантиметра, відправляємо на сковороду з ароматним маслом і смажимо з двох сторін до красивого рум’яного кольору.

Солодке ласощі на сніданок

Солодкі грінки – який смак з дитинства, який напевно всі пам’ятають. Приготуйте просту закуску для себе і своїх близьких.

Необхідний склад продуктів:

  • цукор на свій смак;
  • два яйця;
  • половина білого батона;
  • 100 мілілітрів молока.
Дивіться також:  Пиріг яблучний на кефірі – 5 швидких і смачних рецептів

Процес приготування:

  • У миску кладемо яйця, додаємо трохи цукру, виходячи зі своїх смакових переваг, збиваємо виделкою або міксером.
  • Туди ж вливаємо молоко, знову перемішуємо, щоб довести до однорідності. Якщо додати трохи соди, то грінки вийдуть більш пишними.
  • Хліб ріжемо на шматки будь-якого розміру, добре мачає в приготовленої суміші і відправляємо на сковороду.
  • Смажимо на середньому вогні з двох сторін, доки грінки не стануть красивими і рум’яними.

Як зробити грінки для супу

Необхідні продукти:

  • 250 грам будь-якого білого хліба;
  • ложечка прованських трав для аромату;
  • 80 грам вершкового масла;
  • зубчик часнику або ложечка в сухому вигляді.

Процес приготування:

  • У ємність покладіть масло, відправте його на плиту або в мікрохвильовку для того щоб воно розтопилося.
  • Засипте до нього прованські трави, часник. За бажанням можете використовувати будь-які інші спеції. Добре все перемішайте.
  • Хліб розрізати на кубики або інші форми, як вам більше подобається.
  • Умочіть їх у суміші з масла і спецій, а потім викладіть на деко.
  • Розігрійте духовку до 160 градусів і тримайте в ньому грінки приблизно 15 хвилин. Якщо хочете, щоб вони вийшли більш твердими і хрусткими, то збільште час ще на п’ять хвилин.

Грінки з білого хліба з молоком

Грінки з білого хліба з яйцем і молоком практично класичний варіант. Саме так вони готуються найчастіше.

Необхідні продукти:

  • стакан молока;
  • одне яйце;
  • велика ложка вершкового масла (топленого) масла;
  • дві ложки цукру;
  • необхідну кількість білого хліба.

Процес приготування:

  • Хліб бажано використовувати не зовсім свіжий. Наріжте його на скибочки товщиною один сантиметр.
  • У ємність помістіть вміст яйця і цукор, ретельно збийте виделкою або за допомогою міксера на низьких обертах, а потім влийте молоко і ще раз розмішайте до однорідної консистенції.
  • Кожен шматочок хліба помістіть в цю суміш і потримайте деякий час, щоб він став м’якшим і просочився.
  • Сковороду розігріти, поставити середній рівень нагріву і обсмажувати грінки з двох боків до рум’яного золотистого відтінку. Смажити можна з додаванням невеликої кількості вершкового або топленого масла, а щоб знизити калорійність, краще скористатися посудом з антипригарним покриттям.
Дивіться також:  Грушевий пиріг — 15 рецептів приготування