Грудинка в розсолі – 5 найбільш смачних рецептів

Найсмачніший рецепт грудинки в розсолі у кожної господині свій. Існує маса способів приготування м’яса. Це ласощі володіє незрівнянним смаком, послужить гарною заміною ковбасним виробам з магазину. Солона грудинка завжди буде відмінною закускою, яка не залишити байдужими гостей або домочадців.

Найсмачніший рецепт грудинки в розсолі

За нижченаведеним рецептом можна приготувати відмінну грудинку в розсолі по-домашньому.

Які компоненти будуть потрібні:

  • свиняча грудинка – 1,4 кілограма;
  • лист лавра – 3-4 штучки;
  • сіль – 275 грамів;
  • чорний, червоний перець – 1 столова ложка;
  • гострі спеції – по 10 г;
  • часникові головки – 5 штук;
  • гвоздика – 3-4 бутончика.

Як приготувати:

  • Грудинку порізати як на відбивні. З’єднати сухі приправи, подрібнені зубчики, перець і помістити в тару з м’ясом.
  • Готуємо розсіл. Спочатку розчинити кухонну сіль у воді. Кип’ятити 5 хвилин. Покрити отриманою сумішшю свинину з приправою і щільно закрити посуд, дати охолонути, помістити в холодильник на 2 доби. За цей час, страва просочиться спеціями, придбає непередаваний аромат і смак.
  • Після дістати з холодильника і насолоджуватися приготованим делікатесом.

Засолити грудинку в розсолі вийде навіть у недосвідченої господині, якщо чітко слідувати рецептом і дотримуватися пропорції.