Гуляш з індички – 8 рецептів, як приготувати в мультиварці і на сковороді

Гуляш – смачний густий суп, який можна виконати з різних сортів м’яса і овочів. Часто комусь хочеться нових смакових відчуттів, а хтось просто намагається дотримуватися дієтичного харчування. У таких випадках прекрасною альтернативою важкої їжі стане гуляш з індички.

Класичний гуляш з індички на сковороді

Гуляш з індички з підливою на сковороді – просте, але одночасно з цим корисне і поживне блюдо.

Для його приготування слід придбати:

  • 400 г індички;
  • морквину;
  • 2 штуки болгарського перцю;
  • 2 – 3 зубчики часнику;
  • чарку рослинного масла;
  • 20 мл томатної пасти;
  • сіль і перець.

Етапи приготування:

  • Філейна частина добре промивається і нарізають невеликими шматочками, які солятся, обсмажуються до рум’яної скоринки, після чого кладуть у тарілку.
  • Солодкий перець ріжеться смужками, морква очищена натирається, а часник давиться.
  • У сковороді до м’якості пассеруется коренеплід, після чого до нього додаються подрібнений перець і томатна паста.
  • Через 2 хвилини овочі заливаються склянкою окропу.
  • Вміст відправляються шматочки індички, часник, сіль і спеції.
  • Блюдо гаситься під кришкою близько 20 хвилин на мінімальному вогні.

Простий рецепт для мультиварки

Гуляш з індички в мультиварці можна дуже смачно приготувати з:

  • 350 г індички;
  • цибулини;
  • 50 мл сметани;
  • аналогічного обсягу томатної пасти;
  • невеликої кількості борошна;
  • солі, спецій, зелені і 2 ст. ложок води.

Спосіб створення:

  • З промитого і висушеного паперовими серветками м’яса індички готуються невеликі кубики, які злегка обсмажують в чашу мультиварки на програмі «Смаження» протягом 10 хвилин.
  • Подрібнену цибулю пассеруется на тому ж маслі до м’якості, після чого до нього надсилаються томатна паста, розведена водою, і борошно.
  • Через 2 хвилини в чашу викладається м’ясо, солиться, приправляється і заправляється сметаною.
  • Блюдо гаситься у відповідному режимі 25 хвилин.
  • За 3 хвилини до звукового сигналу гуляш притрушивается рубаною зеленню.

Готуємо по-угорськи

Густий м’ясний суп з Угорщини після поширення за межами державних кордонів зазнав змін, і багатьом кулінарам він тепер бачиться смужками м’яса з овочами в томатній підливці.

Щоб приготувати дієтичний гуляш по-угорськи, потрібні наступні продукти:

  • філейна частина – ½ кг;
  • картопля – 4 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • солодкий перець – 2 шт.;
  • борошно – 30 г;
  • томатний морс – 100 мл;
  • рослинна олія, сіль і перець.

При приготуванні:

  • Вимита під проточною водою індичатина, нарізана акуратними смужками, обсмажується до рум’яної скоринки, після чого переводиться в каструлю, де заливається 1 л води. М’ясо приправляється, солиться і гаситься практично до готовності.
  • На сковороді з олією злегка обсмажується крупно нарізану картоплю.
  • Після розм’якшення картопляні кубики відправляються до м’яса.
  • Далі обсмажуються цибульні шматочки, до яких після набуття ними прозорості додаються скибочки перцю, морс і спеції.
  • Через 2 хвилини до обсмаженою овочам всипається борошно.
  • Вміст сковороди викладається в каструлю, де гуляш доводиться до кипіння.
  • Через 5 хвилин блюдо знімається з вогню.

Гуляш з філе індички з підливою

Ще одна варіація рецепта, що дозволяє створити оригінальний гуляш з давно полюбилася томатною підливою, не докладаючи особливих зусиль.

Буде потрібно наступний продуктовий набір:

  • індичатина – 600 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • солодкий перець – 2 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • паста томатна – 40 мл;
  • рослинна олія, сіль і перець.

Щоб приготувати смачну вечерю:

  • Овочі очищаються і довільно подрібнюються.
  • Нарізане шматочками філе індички солиться і обсмажується практичний до готовності на сковороді з соняшниковою олією.
  • У сотейник вливається масло, на якому пассеруются цибульні півкільця і часник.
  • Через 5 хвилин до овочів додається перець.
  • Компоненти страви приправляють і заливаються склянкою окропу з розведеною в ньому пастою.
  • Після закипання овочевого складу в каструлю відправляється м’ясо, після чого гуляш гаситься близько 10 хвилин.

 

Загрузка...

Зі сметанною заливкою

Це ситне блюдо, яке можна подавати самостійно, як це прийнято в Угорщині, або з улюбленим гарніром.

Готується воно з:

  • 300 г індички;
  • цибулини;
  • 200 мл сметани;
  • 20 мл томатної пасти;
  • невеликої кількості борошна;
  • солі, спецій і 500 мл води.

Покрокова інструкція:

  • Перед тим, як приготувати на сковороді гуляш з індички, цибулина і м’ясо подрібнюються.
  • Частина філе злегка обсмажується на сковороді, куди через 5 хвилин всипається подрібнену цибулю.
  • Через 3 хвилини цибульно-м’ясна суміш притрушивается борошном, перемішується, після чого заливається водою і сметаною з додаванням пасти, солі і спецій.
  • Блюдо гаситься під кришкою 10 хвилин, а після зняття з вогню настоюється близько 5 хвилин.

Покрокове приготування з грибами

Цей рецепт сподобається тим, хто любить гриби в будь-якому вигляді.

Заздалегідь підготуйте:

  • 700 г індички;
  • 200 г грибів;
  • цибулину;
  • 150 мл сметани;
  • 3 зубчики часнику;
  • ложку рослинної олії;
  • трохи солі і спецій.

Схема створення страви з пікантними нотками:

  • Індичатина промивається, обсушивается і ріжеться невеликими кубиками, які обсмажують до золотистого кольору.
  • Цибулю і гриби подрібнюються.
  • Цибульні півкільця і грибні пластинки пассеруются до напівготовності на другий сковороді.
  • Шматочки індички і овочі з’єднуються, після чого все заливається сметаною, притрушивается подрібненим часником, сіллю і спеціями.
  • Блюдо гаситься близько 15 хвилин під кришкою.

Оригінальне блюдо з чорносливом

Неординарний підхід до приготування страви з дієтичного м’яса з сухофруктами дозволяє насолодитися дуже ніжним смаком з ароматними нотками.

Для виконання рецепта необхідні:

  • ½ Кг м’яса індички;
  • 5 шт. чорнослив;
  • 250 мл молока;
  • трохи борошна;
  • шматочок вершкового масла;
  • сіль і перець.

Спосіб приготування полягає у виконанні нескладних маніпуляцій в наступній послідовності:

  • Сухофрукти замочуються в теплій воді, яка через 1 годину зливається. Чорнослив нарізати тонкими смужками.
  • Філе промивається, обсушивается паперовими серветками і нарізається кубиками, які солятся, приправляється і обсмажують до золотистого відтінку.
  • До індички викладаються підготовлені сухофрукти і 50 мл молока, після чого м’ясо нудиться 10 хвилин.
  • На іншій сковороді готується соус з масла, обсмаженої на ньому борошна і молока.
  • Коли соус загусне, їм заливається індичка.
  • Гуляш тушкується до готовності.

З сирно-вершковою підливою

Коли немає часу на приготування складних страв, на допомогу прийде незвичайний і дуже апетитний гуляш.

Для його створення готуються:

  • ½ Кг м’яса;
  • яйце;
  • 200 г твердого сиру;
  • 2 зубчики часнику;
  • 100 мл сметани;
  • сіль і перець.

В процесі:

  • Сир натирається. М’ясо ріжеться кубиками. Часник товчеться.
  • В одній посуді змішуються всі підготовлені компоненти з яйцем, сметаною, сіллю і перцем.
  • Вміст миски відправляється на сковороду з розігрітим маслом, де гаситься до готовності.

Таким чином, гуляш з індички – дуже проста у виконанні блюдо. Для його приготування буде потрібно зовсім не багато часу завдяки використанню швидко готується, дієтичного і корисного м’яса птиці.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...